Mobilalkalmazás segíti a látássérültek tájékozódását a San Franciscó-i reptéren

MTI Sajtóadatbank, 2014. augusztus 11. 13:16

Látássérültek számára kifejlesztett okostelefonos jeladókat helyezett üzembe a San Francisco Airport.

A San Francisco Airport (SFO) új termináljainál már működnek azok a jeladók, amelyek az adott hellyel kapcsolatos információkat sugározzák alacsony energiájú Bluetooth kapcsolattal a közelben lévő okostelefonok számára. Az SFO tervei szerint az iOS, majd Android rendszeren futó alkalmazással a látássérültek sokkal könnyebben fognak tudni tájékozódni, hiszen az alkalmazás egy jeladó hatósugarába való belépéskor a mobilon futó felolvasó alkalmazás szöveges formában mondja el a tudnivalókat a felhasználónak. Az app korábbi verziója csak a látók számára volt használható; egy térképen mutatta meg, hol vagyunk éppen, és merre van például a legközelebbi kávézó vagy mobil töltésére alkalmas állomás. A rendszer tesztüzemben fut, a próba várhatóan ősszel fejeződik majd be.

 Ez esetben az SFO az Indoo.rs helymeghatározó eszközeit használja, amelyek egy söröskupak méretével egyeznek meg, nagyjából 20 dollárba kerülnek, és elemről működve négy évig látják el a feladatukat. Hasonló megoldást választott egyébként a Virgin Atlantic is, amely a londoni Heathrow repülőtéren helyez majd üzembe a prémium szolgáltatás részeként hasonló jeladókat, ehhez a projekthez az Estimote cég társult.

Forrás: geeks.hu/theverge.com/ hirado.hu - Fotó: Indoo.rs

Mobilszolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fenntarthatósági okokból felére csökken a Vodafone SIM kártyák mérete

Hitelkártya méretű SIM kártya-tartóit fele akkora formátumra cseréli a Vodafone. Az intézkedéssel 50%-kal csökkenti a SIM kártyák előállításához felhasznált műanyag mennyiségét. Az újítás része annak a hosszú távú stratégiának, amely a nem alapvető műanyagok felhasználását igyekszik minimalizálni a vállalaton belül. 

2019. december 7. 12:25

NMHH mobilpiaci jelentés

A mobiltelefon-, a mobilinternet- és a mobil M2M-szolgáltatások főbb mennyiségi mutatóinak alakulását bemutató új, 2019 első félévének adatait is magába foglaló mobilpiaci jelentését tette közzé ma a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A dokumentumból kitűnik, hogy a legtöbb trend folytatódott. Tovább erősödött a 4G: fél év alatt csaknem 4 százalékponttal nőtt a mobilinternetre 4G-n keresztül csatlakozott SIM-kártyák aránya és 5 százalékponttal az ilyen hálózaton bonyolított hívásforgalom. Ugyanakkor megtorpant az SMS-küldés népszerűsége.

2019. december 6. 18:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás