Új komplex digitális szövettani mikroszkópot fejlesztett egy magyar cég

MTI Sajtóadatbank, 2014. augusztus 13. 08:48

A jelenlegi fluoreszcens mikroszkópoknál jobb felbontású, a feladatokat gyorsabban, pontosabban elvégző komplex fluoreszcens digitális szövettani mikroszkópot fejlesztett a 3D Histech Kft.

Az új eszköz képes kezelni a különböző méretű lemezmintákat, ugyanarról a mintáról többfajta felvételt tud készíteni, az eddiginél jobban csillapítja a környezetből származó rezgést, valamint a számítógép közvetlen csatlakozását is támogatja többek között - írja az orvosi műszergyártó cég. Az új mikroszkóp hatékonyabb és költségkímélőbb az eddiginél, ezáltal a betegek terápiája is gyorsabban elkezdhető - emeli ki a cég a közleményben.

 

A mintegy 276 millió forint összköltségű fejlesztés önrésze 180 millió forint volt, 96,64 millió forint uniós pályázati támogatást nyert el, és 2014. márciusában fejeződött be - tájékoztatott a cég az MTI érdeklődésére.


A 3D Histech Kft. 1991-ben alakult családi vállalkozásként, jelenleg 102 embert foglalkoztat. Orvosi műszerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik, ezen belül a patológusok számára készít digitális mikroszkópokat, amelyeket a világ 42 országára kiterjedő értékesítői hálózatán keresztül juttat el a vevőinek. A projekt keretében kifejlesztett mikroszkópot is a disztribútorai segítségével fogja értékesíteni - közölte a cég az MTI kérdésére.
 

Kulcsszavak: tudomány egészség

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hello Tomorrow: Négy magyar vállalkozás a világ legígéretesebb deep tech startupjai között

Négy magyar tudományos technológiai vállalkozás is rangos nemzetközi elismerésben részesült, hiszen világszinten több, mint 5000 jelentkező közül bekerültek a „deep tech pioneer”-ek közé a Hello Tomorrow Global Challenge programja keretében. A minősítésnek köszönhetően a Biopesticide, az ITMedicine, a Lupfe és a Jfermi bemutatkozhatnak a világ legfontosabb deep tech seregszemléjén a párizsi Hello Tomorrow Global Summit rendezvényen, jövő márciusban. 

2019. december 9. 15:23

Új piacot hívott életre az autonóm mobil robotok elterjedése

Mindössze pár évvel bemutatkozása után az AMR (autonóm mobil robot) platform a gyártóipari logisztikai műveletek automatizálásának egyik legnépszerűbb megoldásává vált. Rugalmassággal, valamint egyszerű és érthető programozással támogatja a dinamikus logisztikai környezeteket, miközben még a költségeket is csökkenti. Az AMR-ekkel párhuzamosan létrejött egy új piac is, amely kimondottan kiegészítő megoldásokkal, tartozékokkal és alkalmazásokkal szolgál annak érdekében, hogy az egyedi logisztikai kihívások is legyőzhetőek legyenek, valamint, hogy az automatizációs befektetés még hamarabb megtérülhessen. Az egyik ilyen kiegészítő eszköz az AMR-ekre szerelhető és személyre szabott fedélzeti modul, amelynek köszönhetően a rakodó és áthelyező, anyagmozgató folyamatok teljes mértékben automatizálhatóvá válhatnak.

2019. december 9. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás