SUSE Cloud 4: OpenStack alapú privát felhő VMware támogatással

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 14. 09:41

Megjelent az OpenStack-disztribúció legújabb verziója, a SUSE Cloud 4, privát felhő infrastruktúrák kiépítésére szolgál. A SUSE Cloud rendszerrel a SUSE az elsők között hozott létre OpenStack alapú felhőmegoldást.

A legújabb SUSE Cloud rendszer a meglévő virtualizációs környezetek, valamint a legfejlettebb szoftver alapú tárolási rendszerek támogatása révén megkönnyíti az OpenStack vállalati bevezetését.A megoldás az OpenStack legfrissebb, (Icehouse) kiadására épül, teljes körű támogatást biztosít a Ceph elosztott tárolási rendszerhez, valamint a VMware alapú virtuális környezetekhez, és így lehetővé teszi a szervezetek számára informatikai beruházásaik minél teljesebb kihasználását. A SUSE Cloud új verziója a jobb méretezhetőség, valamint a megnövelt automatizálás és rendelkezésre állás révén ideális megoldás a kritikus vállalati szolgáltatások hatékony üzemeltetésének támogatására.

 

A SUSE Cloud segítségével a vállalatok könnyedén alakíthatnak ki nyílt szabványú privátfelhő-infrastruktúrát. A SUSE Cloud telepítési keretrendszerével az OpenStack-felhők zökkenőmentesen üzembe helyezhetők és felügyelhetők, ráadásul a SUSE Cloud az első olyan vállalati disztribúció, amely automatizált, nagy rendelkezésre állású konfigurációt biztosít, és az OpenStack felhőalapú szolgáltatásainak telepítését is magában foglalja. Ez garantálja a privát felhők folyamatos működését és az elvárt szolgáltatási szintek teljesítését.

 

A megoldás továbbá több hypervisor egyidejű futtatását teszi lehetővé ugyanabban a felhőben, ezáltal szélesebb választási lehetőséget kínál a vállalatok számára a felhőinfrastruktúrák tervezéséhez. A támogatott hypervisor technológiák között megtalálható többek között a KVM, a Xen, a Microsoft Hyper-V és VMware vSphere.

 

A szoftveralapú tárolás egyre fontosabb összetevője az infrastruktúraszolgáltatásként kínált felhőknek. A Ceph és az OpenStack egymást jól kiegészítő megoldások, amelyek egyre népszerűbbek az üzleti sikerekhez nélkülözhetetlen, a változásokhoz rugalmasan alkalmazkodó informatikai környezetet kereső vállalatok körében. A Ceph telepítésének integrációjával a SUSE Cloud üzembe helyezése jelentősen felgyorsult, így a vállalatok mostantól gyorsabban bővíthetik tárolási kapacitásaikat az OpenStack-felhőben” – hangsúlyozta Laura DuBois, az IDC tárolási-rendszer programért felelős alelnöke.

 

A SUSE Cloud 4 a következő előnyöket nyújtja a vállalati ügyfeleknek:

 

·   Alacsonyabb adattárolási költségek a Ceph elosztott rendszerére épülő szoftveralapú tárolásnak köszönhetően. A SUSE Cloud telepítési keretrendszere segítségével a vállalatok automatikusan alakíthatják ki a Ceph fürtöket. A Ceph  általánosan és kedvező áron elérhető tárolóeszközök támogatása és integrációja révén kiválóan méretezhető, gyors, költséghatékony és rugalmas kép- és objektumtárolást tesz lehetővé.

 

·   A VMware vSphere-környezetek és az OpenStack közötti továbbfejlesztett integráció révén maximálisan kihasználhatók a meglévő virtualizációs technológiák. A SUSE Cloud mostantól kibővült VMware-funkciókat kínál a képkezeléshez, valamint a VMware vSphere® számítási csomópontok, a VMware NSX™ hálózatvirtualizációs eszköz és a blokktároláshoz használható vSphere alkalmazáscsatoló támogatása mellett együttműködik a VMware Virtual SAN tárolási megoldással is.

 

·   A SUSE Cloud az adatbázist, a terheléselosztási funkciókat és a tűzfalat egységesen kezelhető szolgáltatások formájában biztosítja. A telepítés így felgyorsul, mivel nincs szükség arra, hogy a felhasználók maguk konfigurálják ezeket a szolgáltatásokat. A SUSE Cloud továbbá javítja az alkalmazások skálázhatóságát azáltal, hogy szorosabb összehangoltságot biztosít a virtuális gépek vezérlésének és irányításának automatizálása, valamint a többi felhőalapú szolgáltatás (például számítási műveletek, tárolás és hálózatkezelés) elvégzése között.

 

Az OpenStack megoldásokat egyre több szervezetnél vezetik be. A vállalati felhasználók tapasztalatai alapján jól tudjuk, hogy számukra a magas szintű rendelkezésre állás, a megszokott eszközökkel és platformokkal való együttműködés, valamint a legújabb, független fejlesztésekhez való hozzáférés rendkívül fontos. A SUSE éppen ezt az igényt kívánja kiszolgálni a Ceph integrációjával és a magas rendelkezésre állású megoldásaival” – emelte ki Jonathan Bryce, az OpenStack Foundation ügyvezető igazgatója.

 

A SUSE Cloud 4 már elérhető.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38