SUSE Cloud 4: OpenStack alapú privát felhő VMware támogatással

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 14. 09:41

Megjelent az OpenStack-disztribúció legújabb verziója, a SUSE Cloud 4, privát felhő infrastruktúrák kiépítésére szolgál. A SUSE Cloud rendszerrel a SUSE az elsők között hozott létre OpenStack alapú felhőmegoldást.

A legújabb SUSE Cloud rendszer a meglévő virtualizációs környezetek, valamint a legfejlettebb szoftver alapú tárolási rendszerek támogatása révén megkönnyíti az OpenStack vállalati bevezetését.A megoldás az OpenStack legfrissebb, (Icehouse) kiadására épül, teljes körű támogatást biztosít a Ceph elosztott tárolási rendszerhez, valamint a VMware alapú virtuális környezetekhez, és így lehetővé teszi a szervezetek számára informatikai beruházásaik minél teljesebb kihasználását. A SUSE Cloud új verziója a jobb méretezhetőség, valamint a megnövelt automatizálás és rendelkezésre állás révén ideális megoldás a kritikus vállalati szolgáltatások hatékony üzemeltetésének támogatására.

 

A SUSE Cloud segítségével a vállalatok könnyedén alakíthatnak ki nyílt szabványú privátfelhő-infrastruktúrát. A SUSE Cloud telepítési keretrendszerével az OpenStack-felhők zökkenőmentesen üzembe helyezhetők és felügyelhetők, ráadásul a SUSE Cloud az első olyan vállalati disztribúció, amely automatizált, nagy rendelkezésre állású konfigurációt biztosít, és az OpenStack felhőalapú szolgáltatásainak telepítését is magában foglalja. Ez garantálja a privát felhők folyamatos működését és az elvárt szolgáltatási szintek teljesítését.

 

A megoldás továbbá több hypervisor egyidejű futtatását teszi lehetővé ugyanabban a felhőben, ezáltal szélesebb választási lehetőséget kínál a vállalatok számára a felhőinfrastruktúrák tervezéséhez. A támogatott hypervisor technológiák között megtalálható többek között a KVM, a Xen, a Microsoft Hyper-V és VMware vSphere.

 

A szoftveralapú tárolás egyre fontosabb összetevője az infrastruktúraszolgáltatásként kínált felhőknek. A Ceph és az OpenStack egymást jól kiegészítő megoldások, amelyek egyre népszerűbbek az üzleti sikerekhez nélkülözhetetlen, a változásokhoz rugalmasan alkalmazkodó informatikai környezetet kereső vállalatok körében. A Ceph telepítésének integrációjával a SUSE Cloud üzembe helyezése jelentősen felgyorsult, így a vállalatok mostantól gyorsabban bővíthetik tárolási kapacitásaikat az OpenStack-felhőben” – hangsúlyozta Laura DuBois, az IDC tárolási-rendszer programért felelős alelnöke.

 

A SUSE Cloud 4 a következő előnyöket nyújtja a vállalati ügyfeleknek:

 

·   Alacsonyabb adattárolási költségek a Ceph elosztott rendszerére épülő szoftveralapú tárolásnak köszönhetően. A SUSE Cloud telepítési keretrendszere segítségével a vállalatok automatikusan alakíthatják ki a Ceph fürtöket. A Ceph  általánosan és kedvező áron elérhető tárolóeszközök támogatása és integrációja révén kiválóan méretezhető, gyors, költséghatékony és rugalmas kép- és objektumtárolást tesz lehetővé.

 

·   A VMware vSphere-környezetek és az OpenStack közötti továbbfejlesztett integráció révén maximálisan kihasználhatók a meglévő virtualizációs technológiák. A SUSE Cloud mostantól kibővült VMware-funkciókat kínál a képkezeléshez, valamint a VMware vSphere® számítási csomópontok, a VMware NSX™ hálózatvirtualizációs eszköz és a blokktároláshoz használható vSphere alkalmazáscsatoló támogatása mellett együttműködik a VMware Virtual SAN tárolási megoldással is.

 

·   A SUSE Cloud az adatbázist, a terheléselosztási funkciókat és a tűzfalat egységesen kezelhető szolgáltatások formájában biztosítja. A telepítés így felgyorsul, mivel nincs szükség arra, hogy a felhasználók maguk konfigurálják ezeket a szolgáltatásokat. A SUSE Cloud továbbá javítja az alkalmazások skálázhatóságát azáltal, hogy szorosabb összehangoltságot biztosít a virtuális gépek vezérlésének és irányításának automatizálása, valamint a többi felhőalapú szolgáltatás (például számítási műveletek, tárolás és hálózatkezelés) elvégzése között.

 

Az OpenStack megoldásokat egyre több szervezetnél vezetik be. A vállalati felhasználók tapasztalatai alapján jól tudjuk, hogy számukra a magas szintű rendelkezésre állás, a megszokott eszközökkel és platformokkal való együttműködés, valamint a legújabb, független fejlesztésekhez való hozzáférés rendkívül fontos. A SUSE éppen ezt az igényt kívánja kiszolgálni a Ceph integrációjával és a magas rendelkezésre állású megoldásaival” – emelte ki Jonathan Bryce, az OpenStack Foundation ügyvezető igazgatója.

 

A SUSE Cloud 4 már elérhető.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05