Lemondott Twitteren az ál-Medvegyev

Czipperer Dia, 2014. augusztus 14. 15:21

Feltörték Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök Twitteroldalát. A hacker virtuálisan le is mondatta a kormányfőt egy rövid időre: ezt több más mellett ő maga közölte egy posztban.

„Lemondok. Szégyellem a kormány tetteit. Sajnálom” – ez a szöveg volt olvasható Dmitrij Medvegyev Twitter oldalán. A posztot természetesen nem a miniszterelnök tette ki, hanem egy hacker hatolt be az oldalra.

 

A hírt több mint háromnegyed órán keresztül lehetett olvasni, ez kellően sok idő volt ahhoz, hogy sokan elhiggyék, valóban igaz a kiírás. Több hozzászólás is érkezett a poszt alá, rá nem nézve nem éppen hízelgőek. Az oldalnak több mint 2,5 millió követője van jelenleg.

 

Azóta a miniszterelnöki hivatal közölte, hogy támadás áldozata lett Medvegyev, és cáfolták a miniszterelnök lemondási szándékát.

 

Az ál-Medvegyevként posztolt csaló Putyint is belekeverte a „búcsúüzenetbe”, keresztnevének becézett formáját használta: „Már rég szólni akartam, Vova! Nincs igazad!”, illetve „A Krím nem a miénk!” – ezeket írta még a hacker.

 

Forrás: MTI; kép: wikipédia

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a DIMSZ

A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség (DIMSZ) megtartotta idei éves közgyűlését, ahol több pozíció megerősítése mellett új elnökségi tagot és felügyelőbizottsági elnököt is köszöntöttek. Az új tagok megválasztása mellett a szövetség bejelentette Keresőmarketing tagozatának elindulását, és kutatásainak értékesítését.

2019. szeptember 23. 12:20

IVSZ-elnök: fontos, hogy minél többen válasszák az informatikus pályát

Fontos, hogy minél több fiatal válasszon informatikai végzettséget nyújtó egyetemi, főiskolai szakot, ennek ösztönzését szolgálja a Programozd a jövőd! projekt - mondta az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

2019. szeptember 23. 08:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26
online sportfogadás