Alkalmazásfejlesztő nyári iskola indul

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 18. 14:34

Idén első alkalommal rendezik meg az ingyenes 1app 1etem alkalmazásfejlesztő nyári iskolát. Hely még akad néhány a vállalkozó kedvűek számára.

A BME Mobil Innovációs Központ által, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács támogatásával megrendezendő háromnapos, ingyenes rendezvény előadásai és műhelygyakorlatai alapján – a rendezők ígérete szerint – minden résztvevő el fogja tudni dönteni, hogy a mobilalkalmazás-fejlesztés mennyire testhezálló szakma számára. Mivel a rendezvényen többek közt alapozó és rendszerező előadások hangzanak majd el mindhárom (az iOS, az Android és  a Windows Phone) platformmal kapcsolatban, a résztvevők ki tudják majd választani fejlesztői szempontból is „kedvenc” platformjukat.

 

A rendezvényre képzettségtől és korhatártól függetlenül bárki jelentkezhet, aki érdeklődik a téma iránt, és azt fontolgatja, hogy okostelefon-alkalmazások fejlesztésébe kezd. A szervezők olyan fejlesztőket is örömmel látnak a hallgatók soraiban, akik egy platformon aktívan fejlesztenek, de be szeretnének tekinteni a másik két platform műkdösésébe is.
 

 

Az 1app rendezvénysorozatot 2014-ben indította útjára a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mobil Innovációs Központja. A rendezvénysorozat első állomása az 1app alkalmazásfejlesztő verseny volt, ahol három versenykategóriában, értékes nyereményekért mérhették össze tudásukat a fiatalok.

 

Schulcz Róbert, a Mobil Innovációs Központ ügyvezetője elmondta, hogy az 1app második állomásával, az 1app 1etemmel nem ér véget a rendezvénysorozat. 2015-ben további hasonló rendezvényeket tervez a Központ, mivel a hosszú távú cél tehetséges fejlesztők felfedezése, kinevelése, és egy Magyarországon meghatározó alkalmazás-fejlesztői közösség szervezése, ahol a fejlesztők egymástól tanulva, egymást segítve dolgoznak és fejlesztenek világszínvonalú, innovatív alkalmazásokat.

 

Az idei 1app 1etem padjaiba csak online regisztráció után lehet beülni, jelentkezésni az 1app.hu honlapon lehet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05