NetIQ Change Guardian 4.1: még nagyobb biztonságban a kritikus adatok

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 18. 16:13

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Change Guardian 4.1. A valós idejű változáskövetést kínáló megoldás segítségével a vállalatok teljes körűen monitorozhatják és naplózhatják a Windows, Linux és Unix környezetekben zajló folyamatokat, folyamatos védelmet biztosítva a kulcsfontosságú fájlok és rendszerek számára. A legfrissebb kiadás még pontosabb és célzottabb megfigyelést, illetve ellenőrzést tesz lehetővé a szorosabb Active Directory integráció révén, emellett az üzemeltetési költségek csökkentéséhez is hozzájárul.

„Ma már elavultnak számít az a biztonsági stratégia, amely csak a szervezeten kívülről várható fenyegetésekre fókuszál, hiszen a céges infrastruktúrán belül kiadott hozzáférésekkel is visszaélhetnek az alkalmazottak vagy a rendszerbe észrevétlenül beszivárgó hackerek. A biztonság fenntartásához elengedhetetlen, hogy az IT-szakemberek rálátással rendelkezzenek a felhasználói tevékenységekre, hiszen csak így lehet biztosan megállapítani, hogy azok normálisnak számítanak, vagy egy esetleges támadás jeleit mutatják. Ezt a feladatot egyszerűsíti és automatizálja a NetIQ Change Guardian” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.


A megoldás segíti a vállalatokat abban, hogy folyamatosan monitorozzák rendszereiket, és a valós idejű riasztásokon keresztül azonnal értesüljenek a gyanús tevékenységekről. A Change Guardian képes észlelni és jelezni a felügyelet nélküli módosításokat, az engedély nélküli, kiemelt jogosultságokat igénylő tevékenységeket, illetve a bizalmas adatokhoz való illetéktelen hozzáféréseket. Ennek köszönhetően növeli a kritikus adatok és rendszerek biztonságát, továbbá hozzájárul a megfelelőségi követelmények teljesítéséhez is, beleértve a bankfelügyeleti előírásokat, valamint a PCI DSS, a HIPAA/HITECH, az ISO/IEC 27001 szabványokat és az EU adatvédelmi irányelveit.


Mivel napjainkban a privilegizált hozzáférések hordozzák a legnagyobb kockázatot a vállalati adatok biztonságára nézve, a legújabb kiadás továbbfejlesztett funkciókat kínál a kiemelt felhasználók tevékenységének ellenőrzésére. Az új Change Guardian a szorosabb Active Directory integráció révén pontosabb és célzottabb monitorozást tesz lehetővé a kiválasztott területeken. A kiterjesztett FIM (fájlintegritás-megfigyelési) képességeknek köszönhetően pedig a vállalatok egy esetleges audit során igazolhatják, hogy a FIM ellenőrző eszközök hatékonyan működnek, és a rendszerleállások alatt végrehajtott változtatásokat is képesek észlelni.


A megoldás nagyobb rugalmasságot és könnyebb kezelhetőséget biztosít a házirendek létrehozása és felügyelete során, az LDAP autentikáció támogatása révén pedig a felhasználói hozzáférések kezelését is egyszerűbbé teszi. Kiterjesztett monitorozási képességeivel a NetIQ Change Guardian legújabb változata a problémák gyors azonosításához és elhárításához, valamint az üzemeltetési költségek csökkentéséhez is hozzájárul.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását

Digitális épület- és energiagazdálkodási megoldások alkalmazásával, valamint elektrifikációval, illetve megújuló energiaforrások használatával és mikrohálózatok telepítésével akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását a Schneider Electric kutatása szerint. Az alacsony CO2-kibocsátású épületekre történő átállás jelentős mennyiségű új munkahely létrehozását is eredményezheti. 

2023. szeptember 27. 20:19

Smart company – 2024. Jövőre még okosabban!

A smart company nem attól okos, mert a legfejlettebb technológiák által vezérelt. Az az okos cég és okos iroda, amit folyamatosan egyre kevesebb költséggel sokkal hatékonyabban, jóval nagyobb árbevétellel, nyereséggel működtetünk. A PP Konferenciaközpont – BKIK „Smart company – 2024” című konferenciáján a cégtulajdonosok megtudhatják, hogy milyen eszközök és módszerek szükségesek az okos céggé váláshoz.

2023. szeptember 27. 18:57

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Így támogatta a digitalizáció Varsó új ékességének felépítését

A Varso Tower, vagyis a Varsó Torony Lengyelország és az Európai Unió legmagasabb épülete, egyben a lengyel főváros legrangosabb építészeti projektje. A maga nemében egyedülálló felhőkarcoló szervesen illeszkedik abba a fejlesztési folyamatba, amelynek célja, hogy Varsót a nemzetközi üzleti élet egyik dinamikusan növekvő központjává emelje. A projekt megvalósításában meghatározó szerepe volt a digitalizációnak, így az épület nemcsak a magasságának, méreteinek, hanem az építésekor alkalmazott innovatív módszereknek köszönhetően is kiérdemli a figyelmet. A fejlesztést Európa egyik meghatározó ingatlanvállalata, a HB Reavis irányította, a kivitelezést a bécsi székhelyű PlanRadar Magyarországon is elérhető szoftvere támogatta.

2023. szeptember 27. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59