A Kaspersky Lab és a Mensa elindítja első közös megmérettetését

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 23. 13:52

A Kaspersky Lab és a Mensa egy speciális megmérettetésen való részvételre invitálja az internetezőket a krikett legenda Sachin Tendulkar és a Formula 1-es autóverseny-sorozat legsikeresebb csapata, a Scuderia Ferrari támogatásával. A Global Think Test egy sor logikai és kirakós játékból, valamint rejtvényből áll, amelyeket speciálisan úgy alakítottak ki, hogy próbára tegye a résztvevők kombinációs és számolási képességeit.

Ahogy az online világot egyre inkább elárasztják a fenyegetések, a józan eszünkre kiváltképpen szükségünk lehet. A felhasználóknak gyorsan kell reagálniuk a potenciálisan veszélyes helyzetekre: agyunk folyamatos edzésére van szükség, hogy késedelem nélkül hozhassunk jó döntéseket. Ezért hozta létre a Kaspersky Lab a Global Think Test megmérettetést.

 

Éber és koncentrált állapotban nagyobb eséllyel nyerünk a számítógépes játékokban, és ugyanez sokat segít a kiberbűnözők távol tartásában is. Rengeteg fenyegetést elháríthatunk pusztán azzal, hogy éberek vagyunk,” mondta Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab elnöke és vezérigazgatója. „Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor nagy valószínűséggel nem az. És a legtöbb esetben vannak árulkodó jelek arról, hogy egy webhely hamis. Ha nem vonják el a figyelmünket más dolgok, és felkészítettük magunkat arra, hogy koncentráltak maradjunk, képesnek kell lennünk észrevenni ezeket.”

 

A Global Think Test webhely telis tele van mindenféle logikai játékkal, kirakós rejtvénnyel és IQ teszttel, hogy a résztvevő megdolgoztathassák mentális izmaikat. Egyúttal mindenkinek lehetősége van regisztrálni a vállalat nagy versenyére – a Global Think Test Dayre – és megnyerni a fődíjat.

 

A 2014. szeptember 6-án megrendezendő Global Think Test Day online versenyen minden résztvevő próbára teheti szellemi képességeit, és összemérheti erejét a világ legjobb koponyáival. A megmérettetés győztese, aki a legmagasabb pontszámot éri el a legrövidebb idő alatt, elnyeri a Kaspersky Global Think Test Champion címet és a 25 ezer dolláros fődíjat. A győztes nevét 2014. szeptember 7-én jelentik be.

 

A Global Think Test egyedülálló anyagát világhírű márkák állították össze. A résztvevők kognitív képességeit tesztelő intelligencia felmérő kérdések és agytornák tucatjait a Mensa, a világ legrégebbi IQ szervezete szolgáltatja.

 

A Ferrari, amely tavaly a Kaspersky Labet választotta IT biztonsági szolgáltatójának, a Formula 1-es versenysorozathoz kapcsolódó játékokat és videoteszteket készített, így a résztvevők kedvenc autóverseny csapatukhoz kötődő érdekes információkkal gazdagodnak, miközben próbára teszik szellemi képességeiket. A Ferrari felajánlott néhány fantasztikus díjat is, egy pár versenyzői kesztyűt Fernando Alonso és Kimmi Räikkönen aláírásával, valamint egy utazást az Abu Dhabi-i Formula 1-es Nagydíjra, amelynek minden költségét a vállalat állja.

 

“Hasonlóan a Formula 1-ben zajló könyörtelen versenyhez, egyre nehezebbé válik biztonságban maradni az interneten egy folyamatosan változó, egyre bonyolultabbá váló környezetben. Ahogy az online töltött idő egyre növekszik, egyre inkább ébernek kell lennünk a potenciális fenyegetésekkel szemben. Új képességekre van szükségünk ebben a virtuális környezetben, ahol az alapvető emberi ösztönöket használják ki bűnös céljaikra a hackerek. A Kaspersky-féle Global Think Test, kombinálva a Ferrari Formula 1-es anyagaival kiváló lehetőséget kínál az online közösségnek, hogy próbára tegye szellemi képességeit, miközben megtanulja, hogyan védheti meg magát az interneten. Így amikor online biztonsági problémákkal szembesülnek, védelmük pole pozícióból fog indulni. ” mondta Neil Martin, a Scuderia Ferrari kutatási részlegének vezetője.

 

Sachin Tendulkar, a Kaspersky Lab márka nagykövete saját feladatokkal és videókérdésekkel járult hozzá a Global Think Test-hez. Sachin személyes Sudoku kihívásának – a ‘Tendulko-nak’ – a nyertese “a krikett királya” által aláírt ütővel lesz gazdagabb.

 

Aki részt vesz a megmérettetésen, garantáltan részesül legalább egy díjban, ugyanis minden jelentkező megkapja a vállalat Kaspersky Internet Security – Multi Device próbaverzióját. Ezzel az egyszerűen használható, többplatformos biztonsági megoldással a PC-k, mac-ek, valamint az androidos okostelefonok és tabletek egyaránt megvédhetők.

 

A Global Think Test valamennyi tartalma angol nyelvű, de a versenyre világszerte bárki jelentkezhet. A Global Think Test Day-re a verseny weboldalán lehet regisztrálni.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újdonságokkal tér vissza a Schneider Electric „zöld” versenye

Ismét meghirdette „Sustainability Impact Awards” pályázatát a Schneider Electric, a tavalyi első kiíráshoz képest számos újdonsággal. A fenntarthatósági törekvések megvalósításában és támogatásában élen járó vállalkozások pályázatait 2023. november 17-ig várják a szervezők, a globális győzteseket pedig jövő tavasszal hirdetik ki.

2023. augusztus 24. 17:50

2023-ban immár 22. alkalommal indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

Augusztus 14-én immár 22. alkalommal indul útjára Magyarország legnagyobb digitális marketingkommunikációs pályázata. ’Az Év Honlapja’ izgalmas lehetőséget kínál mindazoknak, akik az elmúlt időszakban a legújabb honlapokat, applikációkat, digitális és technológiai megoldásokat hozták létre. Ha büszkén állsz egy újító szellemiségű honlap vagy applikáció mögött, akkor ez a lehetőség neked szól! Ne feledd augusztusban 20% Early Bird kedvezménnyel pályázhatsz!.

2023. augusztus 15. 09:38

Ezek Európa legjobb fenntarthatósági startupjai

Idén tavasszal az EIT InnoEnergy együttműködésben a Vestbee-vel elindította a Hello CleanTech kezdeményezést azzal a céllal, hogy támogassák a zöldebb, fenntarthatóbb és szén-dioxid-mentesebb jövőt szorgalmazó induló vállalkozásokat. A pályázók a megújuló üzemanyagoktól, a zöld hidrogéntől kezdve az élelmiszer-értéklánc dekarbonizálásán át a körforgásos gazdaságot támogató javaslatokig számos ötletes megoldást mutattak be, amelyek közül a kiválasztottak segítséget kapnak a vállalkozásuk felépítéséhez, a javaslatuk kidolgozásához, teszteléséhez, illetve a továbbfejlesztéshez szükséges infrastruktúra kialakításához.

2023. június 28. 12:49

Kihirdették a Vodafone Digitális Díj nyerteseit

A Vodafone Magyarország Alapítvány ötödik alkalommal adta át a legjobb digitális innovációknak járó elismerést, az összesen 15 millió forint értékű díjazással járó Vodafone Digitális Díjat. Az innovációs pályázatra idén 107 pályamunka érkezett, a zsűri három kategóriában – KKV Digitalizáció, Fintech, Fenntartható Energia – értékelte a pályázatokat. Ezen felül idén egy arra érdemes pályázó a Start It @K&H inkubációs programban fejlesztheti tovább megoldását, egy második különdíjast pedig a Vodafone Magyarország munkatársai választottak ki az indulók közül.

2023. június 14. 20:58

Újra megnyílt a Digitális Felzárkóztatási Alap!

Okostelefon, tablet, laptop – eszközök, amelyek ma már elengedhetetlenek a kapcsolattartáshoz, a tanuláshoz, vagy akár a munkakereséshez, a munkavégzéshez is. A szociálisan rászorulók azonban nehéz anyagi körülményeik miatt sok esetben nem rendelkeznek az élethelyzetüknek megfelelő informatikai eszközökkel, szoftverekkel. Ennek leküzdésében segít a Magyar Vöröskereszt és a Yettel által létrehozott Digitális Felzárkóztatási Alap, amelynek forrásaira 2023. június 30-ig lehet pályázni.

2023. június 14. 11:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38