A Kaspersky Lab és a Mensa elindítja első közös megmérettetését

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 23. 13:52

A Kaspersky Lab és a Mensa egy speciális megmérettetésen való részvételre invitálja az internetezőket a krikett legenda Sachin Tendulkar és a Formula 1-es autóverseny-sorozat legsikeresebb csapata, a Scuderia Ferrari támogatásával. A Global Think Test egy sor logikai és kirakós játékból, valamint rejtvényből áll, amelyeket speciálisan úgy alakítottak ki, hogy próbára tegye a résztvevők kombinációs és számolási képességeit.

Ahogy az online világot egyre inkább elárasztják a fenyegetések, a józan eszünkre kiváltképpen szükségünk lehet. A felhasználóknak gyorsan kell reagálniuk a potenciálisan veszélyes helyzetekre: agyunk folyamatos edzésére van szükség, hogy késedelem nélkül hozhassunk jó döntéseket. Ezért hozta létre a Kaspersky Lab a Global Think Test megmérettetést.

 

Éber és koncentrált állapotban nagyobb eséllyel nyerünk a számítógépes játékokban, és ugyanez sokat segít a kiberbűnözők távol tartásában is. Rengeteg fenyegetést elháríthatunk pusztán azzal, hogy éberek vagyunk,” mondta Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab elnöke és vezérigazgatója. „Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor nagy valószínűséggel nem az. És a legtöbb esetben vannak árulkodó jelek arról, hogy egy webhely hamis. Ha nem vonják el a figyelmünket más dolgok, és felkészítettük magunkat arra, hogy koncentráltak maradjunk, képesnek kell lennünk észrevenni ezeket.”

 

A Global Think Test webhely telis tele van mindenféle logikai játékkal, kirakós rejtvénnyel és IQ teszttel, hogy a résztvevő megdolgoztathassák mentális izmaikat. Egyúttal mindenkinek lehetősége van regisztrálni a vállalat nagy versenyére – a Global Think Test Dayre – és megnyerni a fődíjat.

 

A 2014. szeptember 6-án megrendezendő Global Think Test Day online versenyen minden résztvevő próbára teheti szellemi képességeit, és összemérheti erejét a világ legjobb koponyáival. A megmérettetés győztese, aki a legmagasabb pontszámot éri el a legrövidebb idő alatt, elnyeri a Kaspersky Global Think Test Champion címet és a 25 ezer dolláros fődíjat. A győztes nevét 2014. szeptember 7-én jelentik be.

 

A Global Think Test egyedülálló anyagát világhírű márkák állították össze. A résztvevők kognitív képességeit tesztelő intelligencia felmérő kérdések és agytornák tucatjait a Mensa, a világ legrégebbi IQ szervezete szolgáltatja.

 

A Ferrari, amely tavaly a Kaspersky Labet választotta IT biztonsági szolgáltatójának, a Formula 1-es versenysorozathoz kapcsolódó játékokat és videoteszteket készített, így a résztvevők kedvenc autóverseny csapatukhoz kötődő érdekes információkkal gazdagodnak, miközben próbára teszik szellemi képességeiket. A Ferrari felajánlott néhány fantasztikus díjat is, egy pár versenyzői kesztyűt Fernando Alonso és Kimmi Räikkönen aláírásával, valamint egy utazást az Abu Dhabi-i Formula 1-es Nagydíjra, amelynek minden költségét a vállalat állja.

 

“Hasonlóan a Formula 1-ben zajló könyörtelen versenyhez, egyre nehezebbé válik biztonságban maradni az interneten egy folyamatosan változó, egyre bonyolultabbá váló környezetben. Ahogy az online töltött idő egyre növekszik, egyre inkább ébernek kell lennünk a potenciális fenyegetésekkel szemben. Új képességekre van szükségünk ebben a virtuális környezetben, ahol az alapvető emberi ösztönöket használják ki bűnös céljaikra a hackerek. A Kaspersky-féle Global Think Test, kombinálva a Ferrari Formula 1-es anyagaival kiváló lehetőséget kínál az online közösségnek, hogy próbára tegye szellemi képességeit, miközben megtanulja, hogyan védheti meg magát az interneten. Így amikor online biztonsági problémákkal szembesülnek, védelmük pole pozícióból fog indulni. ” mondta Neil Martin, a Scuderia Ferrari kutatási részlegének vezetője.

 

Sachin Tendulkar, a Kaspersky Lab márka nagykövete saját feladatokkal és videókérdésekkel járult hozzá a Global Think Test-hez. Sachin személyes Sudoku kihívásának – a ‘Tendulko-nak’ – a nyertese “a krikett királya” által aláírt ütővel lesz gazdagabb.

 

Aki részt vesz a megmérettetésen, garantáltan részesül legalább egy díjban, ugyanis minden jelentkező megkapja a vállalat Kaspersky Internet Security – Multi Device próbaverzióját. Ezzel az egyszerűen használható, többplatformos biztonsági megoldással a PC-k, mac-ek, valamint az androidos okostelefonok és tabletek egyaránt megvédhetők.

 

A Global Think Test valamennyi tartalma angol nyelvű, de a versenyre világszerte bárki jelentkezhet. A Global Think Test Day-re a verseny weboldalán lehet regisztrálni.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Csak a legszemfülesebbek kapnak támogatást a napelemes pályázat második ütemében

Valósággal elszabadult a kereslet a napelemek iránt a rezsiváltozások bejelentését követően, ami érezhető lesz a napelemes pályázat novemberre előrehozott második ütemében is. Miklovicz Péter, a Gordius Solutions Tender Kft. ügyvezetője elmondta, ezúttal kulcsfontosságú lesz a gyorsaság is, ugyanis most már a beadási sorrend is számít majd. Hozzátette, mindeközben az előző körben támogatói okiratot szerző pályázóknak is résen kell lenniük a projekt szakszerű megvalósítása érdekében, különben hiába a támogatói okirat, nem fogják tudni lehívni a megnyert összeget.

2022. szeptember 18. 10:20

Idén is pályázhatnak az innovátorok

Az elmúlt két év zseniális pályamunkái után ismét meghirdették a HTE Fekete László-díjat. A hazai távközlési és informatikai szakma kiemelt tagja, Fekete László emlékére létrehozott díj az infokommunikációs innovátorok elismerésére hivatott. A zsűri 2022. október 1. éjfélig várja a jelentkezőket, akiktől mindössze egy maximum 6 oldalas, tevékenységüket bemutató pályázati anyagot kér. A jutalmazás impozáns: a szakmai elismerés mellé 1.000.000 Ft is jár az év innovátorának.

2022. szeptember 9. 20:26

Elindult Az Év Honlapja 2022 Pályázat!

Magyarország legnagyobb digitális marketingkommunikációs pályázatára 2022. október 15-ig lehet jelentkezni. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 21. alkalommal hirdeti meg a digitális megmérettetést, amelyre a szakmai zsűri a legfrissebb idei honlapokat és a legjobb digitális megoldásokat várja. 

2022. szeptember 1. 16:16

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

Early Bird kedvezménnyel startol Magyarország legnagyobb online marketingkommunikációs pályázata. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 21. alkalommal hirdeti meg a digitális megmérettetést, amelyre a szakmai zsűri a legfrissebb idei honlapokat, appokat, Hungarikum márkák weboldalait és a legjobb digitális és technológiai megoldásokat várja. Indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Újra keresik az év webshopjait

A szervezők bejelentették, hogy 2022. október 26-án rendezik meg Magyarország egyik legnagyobb e-kereskedelmi eseményét, Az Év Webshopja Konferencia és Verseny rendezvényt. A tíz fős szakmai zsűri és a szervezők már várják azoknak a webáruházaknak a jelentkezését, akik szeretnék ingyenesen megmérettetni magukat a magyar internetes kereskedelmi szakma előtt. A 2017 óta évente megrendezésre kerülő verseny különlegessége, hogy nem a népszerűségről, csupán a szakmaiságról szól. Így tehát a legkisebbektől egészen az óriásvállalatokig bárki beadhatja a pályázatát.

2022. július 8. 18:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38

Digitalizálódó vállalatok vezetői az IVSZ elnökségében

2022. augusztus 31. 14:17