Az Amazon megveszi a Twitchet a Google elől

Czipperer Dia, 2014. augusztus 26. 15:31

Nemrég beszámoltunk róla, hogy a YouTube egy milliárd dollárt adna a Twitchért. A legújabb hírek azonban arról tanúskodnak, hogy az Amazon kezébe kerül a videóplatform. A vállalat sajtóközelményt is kiadott, melyben a pontos összeg is szerepel.

Korábbi pletykák szerint nemsokára bejelenthetik a YouTube legújabb felvásárlását. Az akkori hírek arról szóltak, hogy a népszerű videóplatform egy milliárd dollár hajlandó áldozni a Twitchért.

 

Mindez azonban nem fog megtörténni, ugyanis kiderült az Amazon kezébe kerül a videóplatform. A vállalat egy sajtóközleményt is kiadott ezzel kapcsolatban. Ebben megerősítik a felvásárlás hírét. A Twitchnek jelenleg több mint 55 millió egyedi látogatója van, és a felhasználók több mint 15 milliárd percnyi tartalmat néztek meg a múlt hónapban, melyet több mint egy milliárd „műsorszolgáltató” hozott létre.

 

Tegnap a The Wall Street Journal még arról írt, hogy az Amazon még többet is fizetne az oldalért, mint a YouTube, információik szerint ugyanis több mint 1 milliárd dolláros üzletről van szó. Ez azonban ellentmond a hivatalos sajtóközleményben leírtaknak, melyben 970 millió dolláros összeg szerepel.

 

A Twitch vezérigazgatója pozitívan nyilatkozott az egyesülésről. Szerinte az Amazon részévé válni számukra is sok előnnyel jár, hiszen többet tehetnek majda közösségért azáltal, hogy képessé válnak sokkal gyorsabban eszközöket és szolgáltatásokat létrehozni a felhasználók számára.

 

A felvásárlás várhatóan az év második felében fejeződik be. A Twitch vezérigazgatójának a közösséghez írt levelét angolul a Techcrunchon olvashatjátok.

 

Forrás: Techspot.com; Kép: gamebreaker.tv

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Többmilliárdos beruházást hajt végre, erősíti jelenlétét a Schneider Electric Zalaegerszegen

Összesen több mint 5 milliárd forintnyi beruházási program tervezése zajlik a Schneider Electric zalaegerszegi MG Zala üzemében. Az elképzelések eredményeként jelentős mértékben bővülhet az idén 30. születésnapját ünneplő gyár termelési kapacitása, illetve még inkább fenntartható és energiahatékony lehet a működése. 

2023. május 28. 10:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01