Az Android felhasználók átlagosan 95 appot telepítenek telefonjukra

Czipperer Dia, 2014. augusztus 26. 17:13

A Yahoo Aviate legfrissebb adatai szerint az Android felhasználók szeretik az alkalmazásokat a telefonjukon. Közel száz appot telepítenek átlagosan a készülékükre.

A Yahoo idén januárban vásárolta fel az Android indító programot, az Aviate-t.  A vállalat így számos fontos információ birtokába került, többek között a legfontosabb tevékenységekről, telepített alkalmazásokról is adatokkal tud szolgálni.

 

A legfrissebb Yahoo Aviate adatok arról tanúskodnak, hogy az emberek sok alkalmazást töltenek le és próbálnak ki, legalábbis, ami az Android platformot illeti. Mindez annak is köszönhető, hogy az appok nagy része ingyenes, vagy olcsón elérhető. Ezt az is alátámasztja, hogy átlagosan 95 alkalmazást töltenek le a userek, ám ennek töredékét, körülbelül 35 appot használnak rendszeresen.

 

Az is nyilvánvaló, hogy bizonyos applikációkat csak a nap egy bizonyos részében használják a felhasználók. Például a Google Mapset gyakrabban böngészik a nap végén, mikor próbálnak valamilyen helyre eljutni, míg az ébresztőóra alkalmazásra egyértelműen a reggeli, illetve az esti használat jellemző.

 

 

Bár a Yahoo nem hozta nyilvánosságra, hányan telepítették telefonjukra az Aviate programot, a Google Play adatai szerint 1 és 5 millió között mozog a letöltések száma.

 

Forrás: TheNextWeb.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Microsoft MI-alapú virtuális asszisztense

Épp most lépünk be a mesterséges intelligencia által meghatározott korszakba – egy olyan új világba, amelyben alapvetően változik meg a technológiához való viszonyunk, és az is, hogy milyen előnyöket kínál számunkra a technológia. 

2023. szeptember 24. 15:52

Erre nem számítottunk – megtorpant az online kiskereskedelem

Az idei II. negyedévben mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma az év első három hónapjához képest. Ennek ellenére minden 5. bankkártyával itthon fizetett forintot webshopokban költünk el – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából.

2023. szeptember 24. 13:20

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

MI-vel teszi hatékonyabbá és fenntarthatóbbá a cégek működését a Schneider Electric

Mesterséges intelligencia (MI) megoldással egészíti ki EcoStruxure Resource Advisor megoldását a Schneider Electric, a lépésnek köszönhetően a vállalati döntéshozók még gyorsabban férhetnek hozzá a cégük energiafelhasználási és fenntarthatósági adataihoz. Az új rendszer zártkörű béta tesztje szeptemberben indul és várhatóan az év végén, illetve 2024 elején lesz szélesebb körben is elérhető.

2023. szeptember 24. 10:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59