Drónokkal dolgozna már a Disney is

MTI Sajtóadatbank, 2014. augusztus 27. 09:43

Pilóta nélküli repülőgépekkel, azaz drónokkal rajzolná fel az égre rajzfilmfiguráit a Disney. A szórakoztatóipari cég három szabadalmi kérelmet is benyújtott a témában.

Az apró repülőket több módon is felhasználnák: szolgálhatnának fényforrásokként, azaz "lebegő pixelekként", de vetítővásznakat is mozgathatnának a levegőben. A Disney a felfújható, lebegő óriásfigurák mozgatásához is drónokat használna, amelyek így marionettbábuként mozoghatnának a levegőben.

A drónokat előre beprogramoznák vagy a földről irányítanák, emellett a készülékek egymást is folyamatosan figyelnék, hogy összhangban maradv elkerüljék az esetleges ütközéseket egy-egy széllökés esetén.

A szabadalmi kérelmek benyújtásával a Disney egy sor más vállalathoz csatlakozott, nyomást gyakorolva az amerikai kormányra, hogy engedélyezze a pilóta nélküli repülők kereskedelmi használatát. A drónokat jelenleg elsősorban katonai és rendőrségi felügyeleti célokra használják.

Az amerikai légügyi hatóság már dolgozik a kereskedelmi célú drónok szabályozásán. A felhasználási kör igen sokrétű lehet a televíziós hírfelvételek készítésétől a csomagkézbesítésen át a termőföldek megfigyeléséig.

Kulcsszavak: drón Disney

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46