Összehangolt hackertámadások az amerikai pénzügyi rendszer ellen

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 28. 14:31

Valószínűleg orosz hackerek állnak a háttérben és az Oroszország elleni szankciók megtorlása volt a céljuk. Hatalmas károkat okoztak - írja a vs.hu.

A Bloomberg.com gazdasági hírügynökség jelentése szerint az FBI nyomoz egy olyan bűnügyben, amelyben feltehetőleg orosz hackerek a hónap elején megtámadták az amerikai pénzügyi rendszert. A Bloomberg szerint a támadás miatt kényes adatok vesztek el. A hírügynökség idézett biztonsági szakértőket, akik azt mondták, „az akció messze meghaladta az átlagos kiberbűnözők képességeit”.

A The New York Times című lap az ügyet ismerő szakértőket idézve arról számolt be, hogy a JPMorgan Chase-t és legalább négy másik céget értek augusztusban összehangolt támadások, és ezek során hatalmas mennyiségű adatot loptak el, egyebek között bankszámlákra vonatkozókat.

A legnagyobb tőkével rendelkező JPMorgan szóvivője nem erősítette meg ezt az értesülést, de azt elmondta, hogy a nagy pénzintézeteket napi rendszerességgel éri támadás, ami ellen többszintű védelemmel rendelkeznek.

 

forrás: VS.hu
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59