Csomagszállító drónflotta kiépítésén dolgozik a Google

MTI Sajtóadatbank, 2014. augusztus 31. 14:22

Csomagkézbesítő drónflotta kiépítésén dolgozik a Google, hogy a földi közlekedést megkerülő, gyors áruszállító szolgáltatást tudjon biztosítani.

A vállalat szerint még jó pár év kell ahhoz, hogy a drónflotta teljes gőzzel üzemeljen. A két héttel ezelőtti, Ausztráliában végzett tesztrepülések eredményei mindenesetre kecsegtetőek.

 



A pilóta nélküli jármű videón látható korai változata - amelynek szárnyfesztávolsága 1,5 méter és képes előre beprogramozott utak megtételére - már sikeresen célba juttatott egy elsősegély-felszerelést, néhány tábla csokoládét, kutyáknak szánt jutalomfalatokat és vizet két ausztrál farmernek. A jármű nagyjából egy kilométeres távot tett meg.

A Google szóvivője, Ray Gobberg szerint korai lenne még a drónokkal kapcsolatos üzleti tervekről beszélni, ám a cég honlapja szerint a pilóta nélküli repülők a csomagszállítás olcsóbb, gyorsabb és kevésbé pazarló alternatíváját kínálhatják.

A drónok fellendíthetik a Google már létező Shopping Express szolgáltatását, amely a megrendelés napján vállalja a termékek - jelenleg autós - kiszállítását San Franciscóban, Los Angelesben és New Yorkban.

 



A vállalat 2011 vége óta dolgozik a Project Wing elnevezésű szolgáltatáson, és mostantól a drónok biztonságos mozgásán, az általuk keltett zaj csökkentésén és a célállomásuk még pontosabb behatárolásán fognak dolgozni.

A rivális Amazon.com tavaly jelentette be, hogy a jövőben pilóta nélküli repülőket alkalmaz kisebbfajta csomagok kézbesítésére. Mindkét vállalatnak szüksége van még azonban a kormány jóváhagyására ahhoz, hogy kereskedelmi célokra használhassa drónjait.

Kulcsszavak: posta drón trend Google

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05