Megjelent a Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015

Czipperer Dia, 2014. szeptember 1. 16:07

A Kaspersky frissítette otthoni felhasználók számára tervezett termékét, a Kaspersky Internet Security – Multi-Device-t. A program windowsos, OS X-alapú, valamint Android, iOS és Windows Phone operációs rendszert futtató eszközre is telepíthető, ezáltal nem kell minden egyes készülékre külön védelmi megoldást beszerezni.

 

Az online tevékenység megkönnyítésére dolgozta ki a Kaspersky programját, melynek frissített kiadását a napokban mutatta be. A Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 a jelenlegi és az új fenyegetésektől is védi a felhasználót.

 

Több platformon

 

Ma már az emberek többsége rendelkezik okostelefonnal is számítógépe mellett, hogy a táblagépet már ne is említsük. A Kaspersky Lab és a B2B International kutatása szerint 77 százalékuk többféle operációs rendszerű eszközt használ. Ezért szükség van egy olyan megoldásra számukra, mely a védelmet minden aktív eszközön biztosítja számukra. A Kaspersky frissített védelmi rendszere, az Internet Security a Windows, OS X-alapú és az androidos eszközre is telepíthető.

 

 

Az online fenyegetések világában

 

Egyre többen vásárolnak a netről, intézik pénzügyeiket, miközben egyre gyarapodik a fenyegetések száma is. A Kaspersky Lab havonta mintegy 20 ezer új mintát azonosít. Közleményükben kiemelik, hogy az adathalász webhelyek – hamis weboldalak, amelyeket személyes információk ellopására hoztak létre – óriási veszélyt jelentenek minden internetező számára, függetlenül attól, hogy milyen operációs rendszert használnak.

 

A szoftver

 

A Kaspersky Internet Security Multi-Device 2015 akár ingyenesen is letölthető, ám a Pro verziót használók számos további megoldást is igénybe vehetnek.  Az internetes bűnözők egyre kifinomultabb módszereket használnak, hogy tőrbe csalják áldozataikat, és személyes adataikhoz hozzáférjenek, így a netes védelem is ugyanolyan lényeges. A netes csalók, bűnözők naponta több mint 315 ezer rosszindulatú programot engednek szabadjára.

 

A program azonban valós idejű frissítéssel rendelkezik, és, mivel felhő-alapú védelmi megoldásról van szó, így a másodperc töredéke alatt (0,02) képes azonosítani az új veszélyeket a már ismert fenyegetések mellett.

 

Android

 

Mi első körben egy androidos eszközön próbáltuk ki a megoldást. Ezzel kapcsolatosan részletesen a Letöltés Blogon olvashattok. A program próbaverziója Letöltés.com oldalon érhető el.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

Először, másodszor, senkit többet? Harmadszor! Kicsit több mint fél órával az aukció elindítása után Claude Aguttes lezárta a világ első SMS-ének árverését Párizsban. A világ első SMS-ének ezzel új tulajdonosa lett: az ajánlattevő 107.000 eurót, azaz közel 40 millió forintot fizetett az első SMS kommunikációs protokolljának NFT formában halhatatlanná vált másolatáért. A Vodafone az árverésből származó bevételt az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) ajánlja fel az otthonuk elhagyására kényszerülő emberek támogatására.

2021. december 21. 17:35

Digitális műtárgyként árverezi el a Vodafone a világ első SMS-ét

A Vodafone digitális műtárgyként árverésre bocsátja a világ első SMS-ét. Az üzenetet 1992. december 3-án továbbították a Vodafone hálózatán keresztül, és a Vodafone alkalmazottja, Richard Jarvis fogadta egy karácsonyi bulin. Az üzenet 15 betűből állt: ‘Merry Christmas’ azaz ‘Boldog karácsonyt!’. Az SMS-t nem helyettesíthető tokenként (non-fungible token, NFT) árverezik el a franciaországi Aguttes aukciósház által szervezett egyedülálló árverésen. 

2021. december 14. 15:32

Egy évtized alatt 260-szorosára nőtt a mobil adatforgalom

Egy átlagos mobilfelhasználó 11,4 gigabájtnyi adatot használ el havonta, de ezen a téren nagy eltérések vannak a világ országai között: Közép-Európa például jócskán elmarad például Indiától. Az elmúlt tíz évben 700 millióról 6,3 milliárdra emelkedett az okostelefon-előfizetések száma, a teljes mobilos adatforgalom pedig 260-szorosára nőtt. Mindez csupán néhány érdekes megállapítás a mobilkommunikációs trendek egyik legátfogóbb tanulmánya, az Ericsson Mobility Report 2021 végi kiadásából, amely az 5G vártnál gyorsabb terjedéséről számol be.

2021. december 8. 18:01

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

Az áttörés éve lett 2021 a hazai kriptopiac világában. Az idei esztendőben egymástól függetlenül fél tucat kriptopénz, úgynevezett token elindulásáról döntöttek magyar szereplők. A szerencsés esetben már néhány hónap alatt akár 300-400 százalékos haszonnal kecsegtető virtuális pénz a befektetők fantáziáját is megmozgatta. A legalább százezer főre becsülhető magyar kriptopénz-tulajdonosi kör a hírek szerint nemcsak a világhírű bitcoinból és ethereumból vásárolt be előszeretettel, hanem szívesen költött a magyar fejlesztői csapattal, honlappal rendelkező kriptopénzekre is. Ennek a trendnek egy új, meghatározó állomása lehet, hogy december elején elérhetővé válik az első magyar iparági börze, a New Change Kriptotőzsde.

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

A Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumi elnöke a következő 5 évben Dr. Charaf Hassan lesz, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának nemzetközileg is elismert dékánja. Az új elnök szakmai tapasztalatával is segíti majd a Vodafone Alapítvány digitális kompetenciafejlesztést és társadalmi esélyegyenlőség megteremtését célzó programjait. 

2021. november 18. 16:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58