A Sony SmartWear fronton is erősített

Ősszel érkezik a SmartBand Talk és a SmartWatch 3

Czipperer Dia, 2014. szeptember 4. 16:23

A Sony az IFA szakkiállításra hordható okoseszközökkel is készült. Lerántották a leplet harmadik generációs okos karórájukról, a SmartWatch 3-ról, és bemutatkozott a SmartBand Talk is.

Kunimasa Suzuki, a Sony Mobile Communications elnök-vezérigazgatója leplezte le a hordható okos újdonságokat a berlini IFA kiállításon. Kifejtette, hogy a Sony hisz abban, hogy az élet egy utazás, mely tele van élményekkel és számos történettel. Ezeket a fontos pillanatokat pedig meg kell örökíteni, rögzíteni kell, ebben segít a LifeLog alkalmazás, mely a két új eszköz lelke is egyben.

 

A LifeLog

 

A Sony LifeLog alkalmazását kifejezetten a hordható eszközökhöz tervezte. Az app képes a napi események rögzítésére, és segítségével célokat tűzhetünk ki magunk elé. Minden fontos eseményt, adatot rögzít és tárol, ezek pedig bármikor visszanézhetők.

 

A Sony idei tervei között szerepel, hogy idén a webes felület is elkészül, és szeretnék még tovább bővíteni a jelenlegi funkciókat. Ennek jegyében közzéteszik partnereiknek az alkalmazás API-ját (alkalmazás programozási felület).

 

 

SmartBand Talk – ívelt papír kijelzővel

 

Elsőként az okoskarkötőt mutatta be, mely végig a csuklóján volt. Csupán felhúzta az ingujját, és megmutatta a közönségnek, hogy is néz ki valójában.

 

 

A vállalatnak nem ez az első okos karkötője, hiszen az idei MWC-n (Mobile World Congress) már bemutatták első okos karperecüket, a SmartBand SWR10-et, ám az a modell még nem rendelkezett kijelzővel, így minden információt a csatlakoztatott eszközön nézhetett meg a felhasználó. A mostani készülék azonban egy ívelt, 1,4 hüvelykes elektronikus papír kijelzőt kapott, melynek köszönhetően keveset fogyaszt, ezáltal sokáig – akár három napig is – bírja a strapát.

 

A karkötő beépített mikrofonnal és hangszóróval is rendelkezik, így akár rövid hívások is fogadhatók és kezdeményezhetők vele. Ahogy fogalmazott: „csak megérinted és beszélsz”. Az eszközt gyorsulás- és magasságmérő szenzorokkal is ellátták, melyek átfogó képet biztosítanak a napi aktivitásról.

 

Talán nem meglepő, hogy a készülék az IP68-as szabvány követelményeinek megfelelően víz- és porálló. Ez azt jelenti, hogy édes vízben 1,5 méterig merészkedhetünk vele, nagyjából fél órán keresztül.

 

A Sony ígérete szerint többféle színben is kapható lesz a karperec, ám kezdetben csak a hagyományos fekete és fehér árnyalatokban értékesítik.

 

 

A harmadik generáció – SmartWatch 3

 

A Sony háza táján először 2007-ben hallottunk okosóráról, azóta pedig már immáron a hamradik generációs modellt mutatták be, ám ez az első a sorban, melyet a Google-lel együttműködve készítettek el. Az óra fedélzetén ugyanis a legújabb Android Wear rendszer teljesít szolgálatot, mint az LG G Watch, a Samsung Gear Live és a Moto 360 esetében is.

 

A készülék 1,6 hüvelykes (320 x 320) TFT LCD transzflektív kijelzővel rendelkezik, amely azért előnyös, mert napsütésben is jól látható. A hátlap pedig rozsdamentes acélból készült. A SmartWatch 3 két napot bír egy töltéssel, és micro USB kábellel tölthető. A SmartBand Talkhoz hasonlóan vízálló (IP68-as szabvány). A karóra 4 giga belő tárhelyet kapott.

 

A SmartWatch 3 okostelefon nélkül is gond nélkül használható kiegészítő, hiszen gyorsulásmérővel, GPS-szel, giroszenzorral és mikrofonnal szerelték fel. A készülékkel Bluetooth headsethez is lehet csatlakozni, így útközben (pl. futás) is lehet zenét hallgatni rajta, hiszen a belső tárhely mérete lehetővé teszi, hogy akár több albumot is felmásoljon a felhasználó.

 

A színek tekintetében itt is szélesebb választék áll majd a felhasználók rendelkezésére ( fehér, pink szíjak), ám maga a karóra fekete és lime árnyalatokban lesz kapható.

 

 

Elérhetőség

 

A vállalat bejelentése szerint a SmartBand Talk és a SmartWatch 3 késő ősztől lesz elérhető, ám az árakról egyelőre nem árultak el részleteket.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

Újabb fontos mérföldkövet jelenthet a hazai digitális oktatás megvalósításában, hogy idén ősztől az Európa 2000 Középiskola több mint 100, speciálisan tanuláshoz fejlesztett laptopot von be az oktatásba. A beruházásnak köszönhetően az intézményben olyan, nyugat-európai színvonalú, kooperatív tanulás valósulhat meg, amely kulcsfontosságú a technológiával szimbiózisban élő fiatal generációk számára.

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

 

1999-ben fél tucat technológiai cég létrehozta a Wireless Ethernet Compatibility Alliance (WECA) szervezetet. Ugyanazon évben, szeptember 30-án kereskedelmi forgalomba kerültek az első eszközök, amelyek a 802.11b vezeték nélküli LAN szabvány alapján működtek. Ezzel kezdetét vette a vezeték nélküli hálózatok, másnéven a Wi-Fi korszaka. Az elmúlt két évtizedben a vezeték nélküli hálózatok újabb és újabb generációival találkozhattunk. A Wi-Fi 20. születésnapja alkalmából a Cisco összegyűjtötte a legfontosabb mérföldköveket az elmúlt két évtizedből a Wi-Fi technológia fejlődéséről és a felhasználókra gyakorolt hatásairól.

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

Az ABB megkezdte új robotikai gyártó- és kutatólétesítményének építését Kínában, a világ legnagyobb robotikai piacán. A 150 millió amerikai dollár (1,1 milliárd RMB) összköltségű beruházás keretében épülő gyáregységet várhatóan 2021-ben nyitják meg. 

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

Miután a PSD2 bevezetésére kitűzött szeptember 14-i határidő tarthatatlanná vált, az MNB tegnap közleményt adott ki, amelyben megnyugtatja az érintetteket, hogy - az Európai Uniós szinten hozott döntéssel összhangban - az MNB többlet időt biztosít a magyar pénzügyi szektor számára, hogy megfeleljen az erős ügyfél-hitelesítésről szóló jogszabályoknak, a fizetési kártyával végzett online fizetési műveletek esetében.

 

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2015 után másodszor rendezik meg Budapesten az ITU Telecom World konferenciát (Europe Telecom-ot rendeztek már itt korábban is). A világ talán legfontosabb nemzetközi infokommunikációs- és távközlési eseménye kormányok és az iparágban érdekelt vállalatok, valamint kis- és középvállalkozások számára nyújt lehetőséget a találkozásra és információcserére. 

2019. szeptember 9. 23:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás