Európai infokommunikációs ötletverseny indult

MTI Sajtóadatbank, 2014. szeptember 6. 08:53

Európai infokommunikációs ötletverseny indult, amelyre szeptember 30-ig lehet pályázni több témában, s a kategóriánkénti fődíj 15-40 ezer euró készpénz - közölte a versenyt szervező  az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) ICT Labs magyarországi partnerének közleményéből kiderül: az Idea Challenge nevű ötletversenyre bármely uniós országból jelentkezhetnek magánszemélyek, vállalkozók, startupok, csapatok. Kategóriánként 15-40 ezer euró készpénz a fődíj, a szerzői jogok teljes mértékben a jelentkezőknél maradnak. A nyertesek vállalkozásaik beindításához irodahelyet, coaching szolgáltatást kapnak, ezen felül kapcsolatba kerülhetnek a világ 120 vezető egyetemével, kutatóintézetével és cégével, közöttük olyan óriásokkal is, mint a Siemens, a SAP, a Nokia, az IBM, az Intel, az Ericsson és a Philips - írja a közlemény.
 

A legjobb csapatok - témakörtől függően - Berlinben, Trentóban, Stockholmban vagy Londonban mutathatják be ötleteiket egy szakértő zsűri, befektetők és a média előtt.
 

Az idén második alkalommal megrendezett versenyre a következő témákban lehet pályázni: Smart Energy Systems (okos energiarendszerek), Cyber Security & Privacy (kiberbiztonság és magánadatok védelme), Internet of Things (dolgok internete), Urban Life & Mobility (városi élet és mobilitás).
 

Az ötletverseny első fordulójára 25 országból több mint 300 pályázat érkezett. A tizenkét nyertes európai startup összesen 320 ezer euró támogatásban részesült - olvasható a közleményben.
 

Az első hullám sikereit látva, büszkék vagyunk arra, hogy a következő körben még több tehetséges csapatot erősíthetünk - idézi a közlemény Willem Jonkert, az EIT ICT Labs ügyvezető igazgatóját, aki hozzátette: az informatikai tehetségek támogatása az EIT ICT Labs legfontosabb küldetése, hiszen az informatikai innováció segítségével ők segítenek előmozdítani a gazdasági növekedést és javítani az életszínvonal minőségét.
 

Az angol nyelvű pályázatokat szeptember végéig az Idea Challenge weboldalán keresztül lehet benyújtani (www.ideachallenge.eitictlabs.eu).

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB drónjaival Bilbaóban bemutatott fényjáték az innováció és az együttműködés erejét demonstrálta

Az ABB csapata történelmet írt a spanyolországi Bilbaóban, amikor a város és az ABB első drónbemutatóját tartották. Kétszáz szinkronizált drón világította meg az esti égboltot az ikonikus Guggenheim Múzeum előtt. 

2023. október 2. 09:56

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

20 éves jubileumát ünnepli a Budapest Design Week

Idén 20. alkalommal rendezik meg 2023. október 5. és 15. között a Budapest Design Weeket (BDW), amelyre jubileumi programsorozattal készül a Magyar Formatervezési Tanács. A fesztivál fókuszában a BDW elmúlt 20 évének legkiemelkedőbb szereplői, alkotásai és eseményei állnak, emellett számos izgalmas programmal, köztük kerekasztal-beszélgetésekkel, szakértői előadásokkal és neves hazai designvállalkozások bemutatásával ünnepelnek. A visszatekintés mellett kiemelt szerepet kap a jövőtervezés is.

2023. október 1. 11:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38