Európai infokommunikációs ötletverseny indult

MTI Sajtóadatbank, 2014. szeptember 6. 08:53

Európai infokommunikációs ötletverseny indult, amelyre szeptember 30-ig lehet pályázni több témában, s a kategóriánkénti fődíj 15-40 ezer euró készpénz - közölte a versenyt szervező  az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) ICT Labs magyarországi partnerének közleményéből kiderül: az Idea Challenge nevű ötletversenyre bármely uniós országból jelentkezhetnek magánszemélyek, vállalkozók, startupok, csapatok. Kategóriánként 15-40 ezer euró készpénz a fődíj, a szerzői jogok teljes mértékben a jelentkezőknél maradnak. A nyertesek vállalkozásaik beindításához irodahelyet, coaching szolgáltatást kapnak, ezen felül kapcsolatba kerülhetnek a világ 120 vezető egyetemével, kutatóintézetével és cégével, közöttük olyan óriásokkal is, mint a Siemens, a SAP, a Nokia, az IBM, az Intel, az Ericsson és a Philips - írja a közlemény.
 

A legjobb csapatok - témakörtől függően - Berlinben, Trentóban, Stockholmban vagy Londonban mutathatják be ötleteiket egy szakértő zsűri, befektetők és a média előtt.
 

Az idén második alkalommal megrendezett versenyre a következő témákban lehet pályázni: Smart Energy Systems (okos energiarendszerek), Cyber Security & Privacy (kiberbiztonság és magánadatok védelme), Internet of Things (dolgok internete), Urban Life & Mobility (városi élet és mobilitás).
 

Az ötletverseny első fordulójára 25 országból több mint 300 pályázat érkezett. A tizenkét nyertes európai startup összesen 320 ezer euró támogatásban részesült - olvasható a közleményben.
 

Az első hullám sikereit látva, büszkék vagyunk arra, hogy a következő körben még több tehetséges csapatot erősíthetünk - idézi a közlemény Willem Jonkert, az EIT ICT Labs ügyvezető igazgatóját, aki hozzátette: az informatikai tehetségek támogatása az EIT ICT Labs legfontosabb küldetése, hiszen az informatikai innováció segítségével ők segítenek előmozdítani a gazdasági növekedést és javítani az életszínvonal minőségét.
 

Az angol nyelvű pályázatokat szeptember végéig az Idea Challenge weboldalán keresztül lehet benyújtani (www.ideachallenge.eitictlabs.eu).

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja a Matcha Green termékcsaládot

A Thermaltake, a prémium toronyházak, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bejelentette a Ceres 300 TG ARGB Matcha Green közepes toronyházat és az ARGENT E700 Matcha Green valódi bőr gamer széket. 

2023. december 2. 17:50

Stratégiai megállapodást kötött a Corvinus és az EY

Az oktatás és a karriertervezés áll a fókuszában annak a stratégiai partnerségnek, amelyet az EY nemzetközi tanácsadó cég, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem kötött meg november 30-án.

2023. december 2. 16:09

Az AGON by AOC két új 34 hüvelykes ultraszéles gaming modellt mutat be

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT tartozék márkája – büszkén mutatja be két új 34 hüvelykes (86 cm) gaming monitorát az ultraszéles monitorok rajongóinak: az AOC GAMING CU34G2XE/BK-t és a gyorsabb, nagyteljesítményű testvérét, a CU34G2XP/BK-t. Ezeket a monitorokat úgy tervezték, hogy kiszélesítsék a magával ragadó játék eddigi határait és kiemelkedő értéket is nyújtsanak. Mind a CU34G2XE/BK, mind a CU34G2XP/BK megfizethető műszaki mérnöki látvány, amely a játékosoknak panorámikus játékteret és magas teljesítmény-paramétereket kínál.

2023. december 2. 14:31

Az Epson 100%-ban megújuló villamosenergia használatára áll át egész Európában

A precíziós, innovatív technológiai megoldásairól híres Epson bejelentette, hogy 2050-re teljesen karbonsemlegessé és a fosszilis erőforrásoktól mentessé alakítja működését. Az elmúlt években már számos meghatározó lépést tettek ennek érdekében, melyek pozitív eredményeiről a nemrég közétett fenntarthatósági jelentésük is beszámol.

2023. december 2. 12:24

A karácsonyi raktár-őrület ellen is bevetheti lelkes drónpilótáit ez a magyar startup

Egy nemzetközi felmérés szerint ez év első felében nem kevesebb, mint 8200 esetben szakadt meg a globális ellátási lánc. Végső soron az áruellátási nehézségeket is enyhítheti a magyar Aeriu megoldása, amelyet nemrég egy Miskolc melletti globális autóipari nagyvállalat is bevezetett raktárába. 

2023. december 2. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04