Európai infokommunikációs ötletverseny indult

MTI Sajtóadatbank, 2014. szeptember 6. 08:53

Európai infokommunikációs ötletverseny indult, amelyre szeptember 30-ig lehet pályázni több témában, s a kategóriánkénti fődíj 15-40 ezer euró készpénz - közölte a versenyt szervező  az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) ICT Labs magyarországi partnerének közleményéből kiderül: az Idea Challenge nevű ötletversenyre bármely uniós országból jelentkezhetnek magánszemélyek, vállalkozók, startupok, csapatok. Kategóriánként 15-40 ezer euró készpénz a fődíj, a szerzői jogok teljes mértékben a jelentkezőknél maradnak. A nyertesek vállalkozásaik beindításához irodahelyet, coaching szolgáltatást kapnak, ezen felül kapcsolatba kerülhetnek a világ 120 vezető egyetemével, kutatóintézetével és cégével, közöttük olyan óriásokkal is, mint a Siemens, a SAP, a Nokia, az IBM, az Intel, az Ericsson és a Philips - írja a közlemény.
 

A legjobb csapatok - témakörtől függően - Berlinben, Trentóban, Stockholmban vagy Londonban mutathatják be ötleteiket egy szakértő zsűri, befektetők és a média előtt.
 

Az idén második alkalommal megrendezett versenyre a következő témákban lehet pályázni: Smart Energy Systems (okos energiarendszerek), Cyber Security & Privacy (kiberbiztonság és magánadatok védelme), Internet of Things (dolgok internete), Urban Life & Mobility (városi élet és mobilitás).
 

Az ötletverseny első fordulójára 25 országból több mint 300 pályázat érkezett. A tizenkét nyertes európai startup összesen 320 ezer euró támogatásban részesült - olvasható a közleményben.
 

Az első hullám sikereit látva, büszkék vagyunk arra, hogy a következő körben még több tehetséges csapatot erősíthetünk - idézi a közlemény Willem Jonkert, az EIT ICT Labs ügyvezető igazgatóját, aki hozzátette: az informatikai tehetségek támogatása az EIT ICT Labs legfontosabb küldetése, hiszen az informatikai innováció segítségével ők segítenek előmozdítani a gazdasági növekedést és javítani az életszínvonal minőségét.
 

Az angol nyelvű pályázatokat szeptember végéig az Idea Challenge weboldalán keresztül lehet benyújtani (www.ideachallenge.eitictlabs.eu).

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tízezer könyvvel támogatja a Libri a Kórházszövetséget

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. szeretne segíteni azoknak az egészségügyi dolgozóknak és betegeknek, akik a koronavírus idejére karanténba szorultak. A Libri a Magyar Kórházszövetségen keresztül 13 budapesti kórházba juttatja el könyvadományait. 

2020. április 4. 13:57

Így dolgozik egy értékesítő csapat a koronavírus idején

Hogyan tartható a lélek koronavírus-járvány idején a több száz fős értékesítő csapatban, akik nap mint nap az üzletekben teljesítenek szolgálatot, napi kapcsolatban az ügyfelekkel, akik számítanak a segítségükre, mert a biznisznek mennie kell tovább? Telenor-szubjektív a frontvonalból Oláh Gábor lakossági értékesítési igazgatóval kihívásokról, vezetői támogatásról, motivációról és összetartásról. 

2020. április 4. 11:40

Adatvédelem az online oktatási időszakban

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, mint a Safer Internet Program (SIP) hazai konzorciumvezetője fontosnak tartja a gyerekek online biztonságát, így a koronavírus okozta megváltozott körülmények miatt otthoni oktatásban részt vevő gyerekek online biztonságát. Éppen ezért a gyermekek vonatkozásában a korábban sokszor emlegetett adatvédelem kérdése újra terítékre kerül, sőt mi több, a távoktatás miatt a gyermekekre vonatkozó adatvédelem még fontosabb, mint korábban. 

2020. április 4. 09:31

Április 5-én indul a ROAD MOVIE GUIDE – Tillával

Tavaly indult útjára a ROAD MOVIE sorozat, amely keretében a legnépszerűbb hazai előadók dalokkal és klipekkel mutatják be a számukra fontos városokat, tájakat. Az első öt dal mindegyike siker lett azóta. Ezekhez mind készült egy-egy önálló riportfilm is, amelyekben Tilla a zenekarokkal-előadókkal közösen mutatja be az érintett helyeket. A szobafogság idején itt az alkalom, hogy otthonunkból legalább virtuálisan körbejárjuk Magyarországot. A “ROAD MOVIE GUIDE Tillával” a Maradj Otthon! Fesztivál Facebook oldalán április 5-én 18 órakor a Bagossy Brothers Company-val indul és öt héten át vasárnaponként jelentkezik majd.

2020. április 3. 19:35

Díjmentes tranzakciókkal segíti a készpénzforgalom visszaszorítását a Moneytou a Viber felhasználóinak

Május 31-ig a felhasználók számára díjmentessé tette, és a kapcsolódó forgalmi költségeket is átvállalta a Viber üzenetküldő applikáció alatt működő Moneytou fizetési lehetőség szolgáltatója, a NeoPay Kft. Az akció célja kettős: nem csak a készpénzes tranzakciók visszaszorításában segítenek a járvány ideje alatt, hanem az online fizetési megoldásokat is népszerűsítik. 

2020. április 3. 18:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás