Két prémium kategóriás Vibe okostelefon a Lenovótól

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 7. 10:21

A Lenovo a 2014-es IFA fogyasztói elektronikai kiállításon Berlinben bejelentette Vibe prémium okostelefon termékvonalának legújabb tagjait: a Vibe X2-t és Vibe Z2-t.

Lenovo Vibe X2 – dizájn és teljesítmény

 
A világ első rétegezett okostelefonja azonnal magára vonzza a szemet újszerű háromrétegű dizájnjával. A vásárlók négy szín – fehér, piros, arany és sötétszürke – közül választhatják ki az életstílusukhoz leginkább illőt.
 
 
Az új MediaTEK MT6595 4G LTE True8Core processzort elsőként alkalmazó gyártóként a Lenovo lenyűgöző teljesítményűre tervezte a Vibe X2-t. Ez a processzor kiemelkedően hatékony energiatakarékossági szolgáltatásokat kínál az akkumulátor üzemidő növelésére, így sokkal tovább játszhatunk, illetve nézegethetünk videókat és fényképeket. Az okostelefon 5 hüvelykes, full HD felbontású, széles megtekintési szögű kijelzője pedig még élvezetesebbé teszi az appok futtatását, a fényképek nézegetését és a további műveleteket.
 
Vibe X2
 
 
A Lenovo Vibe X2-t két fejlett kamerával szerelték fel, amelyek többféle fényképezési módot és képjavító funkciót kínálnak. E technológiának köszönhetően a felhasználók éles és színekben gazdag fényképeket és videókat készíthetnek, amikor eljön a kihagyhatatlan pillanat. Egyszerűen megy a selfie-zés is a VIBE X2 5 megapixeles nagylátószögű előlapi kamerájával, amelyet gesztusokkal – pillantással vagy mosollyal – hozhatunk működésbe. A 13 megapixeles, autófókuszos hátoldali kamerát hátsó megvilágítású érzékelővel és LED-es vakuval szerelték fel a tűéles, ragyogó felvételekhez. A 32 GB-os belső tároló pedig bőséges helyet biztosít a digitális tartalmaknak.
 
 
A mobil felhasználói élmény erősítése és személyessé tétele érdekében a Lenovo két új innovatív, bepattintható, úgynevezett Vibe Xtension kiegészítőt – a Vibe X2 akkut és a Vibe X2 hangszórót – fejlesztett ki, amelyek zökkenőmentesen együttműködnek a készülékkel. Ezek a Vibe Xtension1 tokok egy negyedik réteget adnak hozzá a többrétegű dizájnjhoz, azonnal megnövelve az akkumulátor üzemidőt, illetve hi-fi hangzást hozva létre. Az ultra vékony (5,1 milliméteres) X2 akku két feladatot is ellát: egyrészt megvédi a telefont, másrészt közel 75 százalékkal megnöveli az üzemidőt. Az X2 hangszóró felerősíti a telefon hangját, amikor zenét hallgatunk vagy filmet nézünk, és jár hozzá egy állvány a kényelmes, kéz nélküli használathoz, valamint egy beépített mikrofon a konferenciahívásokhoz.
 
 

A Lenovo első 64 bites okostelefonja, a VIBE Z2

 
 
Azok számára fejlesztett ki a Lenovo a Vibe Z2-t, akik egy egyedi dizájnú, karcsú, csiszolt fém házba épített nagy teljesítményű okostelefonra vágynak. A mindössze 7,8 milliméteres vastagságú eszköz, extra fényességű (600 nites), 5,5 hüvelykes, 1280x720 képpontos felbontású HD kijelzővel – ez jelenleg az egyik legfényesebb elérhető képernyő a piacon – büszkélkedhet, melynek révén ultra éles képek és videók készíthetők, akár ragyogó napsütésben is.
 
 
A készülék a Lenovo első 64 bites okostelefonja, ami más szóval azt jelenti, hogy képes kihasználni az Android 64 bites processzorokat támogató jövőbeli változatainak funkcióit. Az eszköz a négymagos Qualcomm Snapdragon 64 bites, 1,2 GHz-es lapka köré épül, egész napra elegendő energiáját pedig egy 3000 mAh-s akkumulátor biztosítja. Nagy mennyiségű adat helyezhető el a 32 GB-os belső tárolón, míg a 4G LTE gyorsabb letöltést és streaminget tesz lehetővé útközben. A VIBE Z2 támogatja két SIM kártya használatát, melynek révén egyszerűen szétválaszthatjuk a munkával kapcsolatos és a magánjellegű telefonhasználatot.
 
Vibe Z2
 
 
A Vibe Z2 fejlett kamera funkcióival kiváló minőségű felvételeket készíthetünk. A 13 megapixeles hátoldali kamera optikai képstabilizálást kínál és a gyenge megvilágítású környezetekben is jól teljesítő, új generációs Sony Exmor BSI érzékelővel szerelték fel. A 8 megapixeles előlapi kamerát torzításcsökkentő optikával látták el, így csúcsminőségű, éles önportrékat készíthetünk vele. A VIBE Z2 további fejlett fényképezési funkciói között megtalálható egy sor képjavító szolgáltatás, a gombnyomás nélküli zárkioldás, valamint az új Instant On funkció, amely lehetővé teszi a nagyon gyors felvételkészítést a standby képernyőről.
 
 

Elérhetőség

 
 
A Lenovo VIBE X2 és VIBE Z2 okostelefonjai először Kínában lesznek elérhetőek októbertől, majd következnek azok az ázsiai-óceániai, kelet-európai és közel-keleti országok, ahol Lenovo okostelefonokat árusítanak.
 
 
Nyitókép: keddr.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05