Idén is kerestetik az év informatikai újságírója

Már lehet jelölni a Kovács Attila-díjra

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 8. 15:32

Elindult a Kovács Attila-díj jelölése. A szervezők azt a magyar újságírót szeretnék megtalálni, aki ebben az évben a nyomtatott vagy az elektronikus médiában (TV, rádió, internet) a legtöbbet tette az infokommunikáció népszerűsítéséért. A jelöléseket október 6-áig várják.

 

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) idén is közösen hirdette meg az év informatikai újságírója díjat, amely az elhunyt kiváló zsurnaliszta, Kovács Attila nevét viseli.

 

Kovács Attila, a válogatott kardvívó a 80-as évek elején kezdte újságírói pályafutását a Számítástechnika című havilapnál, ahonnan a mai IDG elődjét jelentő Computerworldhöz igazolt, ahol a hírlevél műfaj magyarországi meghonosítását kapta feladatul.  Alapító tagja a Prímnek, szerkesztette és kiadta a nyílt rendszerekkel foglalkozó OpenX hírlevelet és a telekommunikációról szóló TávLapot. Ezt követően a Monitor hetilap főmunkatársa lett, 1996-tól pedig a Prím Online hírportál vezető szerkesztője, újságírója volt. 

 

A legjobb IT újságírókat 2005 óta díjazzák. A 2011-től Kovács Attila nevét viselő díj első nyertese Elek László volt, aki a Magyar Rádió Tudományos Szerkesztőségének tagjaként több számítástechnikával, informatikával foglalkozó műsort készített. A tavalyi évben a díjazott Molnár Csaba újságíró, a Magyar Nemzet Hétvégi Magazin mellékletének munkatársa lett. Írásaiban természettudományos és technológiai témákkal foglalkozik, melyek amellett, hogy közérdeklődésre tarthatnak számot, egyaránt bemutatják a technológia lehetőségeit és árnyoldalait is. 

 

A három szakmai szervezet ezúttal is olyan újságírót kíván elismerni, aki 2014-ben készült cikkeiben, riportjaiban, műsoraiban vagy blogbejegyzéseiben átfogó képet adott az információs társadalom életminőséget javító képességeiről, felhívta a figyelmet az új lehetőségekkel együtt járó veszélyekre, és akinek művei az infokommunikációs technológia adta lehetőségek széles körű kiaknázására ösztönöznek.

 

A díjra nem csak jelölni, hanem önállóan pályázni is lehet. A kiírók 2014. október 6-ig, az NJSZT honlapján várják a pályázatokat és jelöléseket. 

 

A díj odaítéléséről hét fős bíráló bizottság dönt, amely a kiírók képviselőiből, valamint PR-marketing és kommunikációs szakemberekből áll:

 

Bőgel György, professzor – CEU Business School (a bizottság elnöke)

Dojcsák Dániel, tartalomigazgató – IVSZ

Mester Sándor, életműdíjas informatikai újságíró – Infotér Egyesület

Miltényi Gábor, ügyvezetőigazgató-helyettes – NJSZT

Petrányi-Széll András, az MPRSZ alelnöke és a PS:PRovocative pr-ügynökség társtulajdonosa

Dr. Rétfalvi Györgyi, főiskolai tanár – BKF, Kommunikációtudományi Intézet

Sali Róbert, MBA, informatikus

 

A díj átadására a 2014. november 20-án megrendezendő 8. Digitális Esélyegyenlőség Konferencián kerül sor.

 

Az év informatikai újságírója – Kovács Attila-díj:

2011: Elek László– Magyar Rádió

2012: Sebők Viktória – IT-Business

2013: Molnár Csaba – Magyar Nemzet

 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023 szeptember 19-20-án MENTA 2023 – NEXT30! címmel rendezi meg Balatonfüreden az IVSZ – Digitális vállalkozások szövetsége jubileumi konferenciáját, ahol a digitális gazdaság következő 30 évének trendjei kerülnek fókuszba az elmúlt három évtized tudására, tapasztalatára és történetére építve. 

2023. augusztus 31. 12:59

A Httpool by Aleph lett a Microsoft Advertising közép- és kelet-európai képviselője

A Httpool by Aleph, a világ egyik vezető digitális hirdetésekkel foglalkozó vállalata képviseli mostantól a Microsoft Advertising-ot 23 közép- és kelet-európai országban*, köztük Magyarországon is. A cég a Microsoft Advertising kampányainak kezeléséért lesz felelős kereső, felhasználói és vásárlási termékeken keresztül.

2023. augusztus 22. 12:59

2023-ban immár 22. alkalommal indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

Augusztus 14-én immár 22. alkalommal indul útjára Magyarország legnagyobb digitális marketingkommunikációs pályázata. ’Az Év Honlapja’ izgalmas lehetőséget kínál mindazoknak, akik az elmúlt időszakban a legújabb honlapokat, applikációkat, digitális és technológiai megoldásokat hozták létre. Ha büszkén állsz egy újító szellemiségű honlap vagy applikáció mögött, akkor ez a lehetőség neked szól! Ne feledd augusztusban 20% Early Bird kedvezménnyel pályázhatsz!.

2023. augusztus 15. 09:38

A Magyar Telekom 2023. második negyedéves és első féléves eredményei

A Magyar Telekom közzétette 2023. második negyedévére és első félévére vonatkozó, az EU által befogadott Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A pénzügyi jelentés nem auditált értékeket tartalmaz az összes pénzügyi időszakra. 

2023. augusztus 10. 10:00

Idén is csúcspontszámokkal lehetett bekerülni a Corvinusra

Továbbra is a legjobb képességű hallgatók választják a Corvinust, a legkeresettebb alapszakokhoz még a tavalyinál is magasabb pontszám volt szükséges a bejutáshoz: a csúcsot az angol nyelvű nemzetközi gazdálkodás alapszak jelentette 480 ponttal. 14 százalékponttal nőtt az angol nyelvű képzésre felvett magyar hallgatók létszáma, így a most induló évfolyam csaknem fele már angolul teljesíti tanulmányait. 

2023. július 27. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38