Novell Filr és iPrint a mobilnyomtatás szolgálatában

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 8. 16:17

Elérhetővé vált a mobilnyomtatáshoiz fejlesztett a Novell Filr 1.1 és a Novell iPrint 1.1. A Novell Filr fájlmegosztási megoldás segítségével a felhasználók okostelefonjaikról és tabletjeikről is egyszerűen és biztonságosan elérhetik és megoszthatják vállalati dokumentumaikat, a Novell iPrint révén pedig néhány mozdulattal, rendszergazdai segítség nélkül nyomtathatnak bármilyen mobileszközről bármilyen nyomtatóra. 

Novell Filr – vállalati fájlmegosztás felsőfokon

 

A Novell Filr egyfajta „vállalati Dropbox” megoldásként lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy földrajzi és eszközbeli kötöttségek nélkül elérjék és megosszák céges fájljaikat, miközben az informatikai szakemberek a már meglévő tűzfalakat, biztonsági beállításokat és hozzáférési jogosultságokat használhatják a biztonság fenntartásához. Az Android, iOS és Windows rendszerekkel egyaránt használható megoldás ezáltal olyan mobil fájlelérést kínál, amely a biztonsági és compliance előírásoknak is megfelel.

 

A legfrissebb kiadás a korábbinál is jobban méretezhető, így egyaránt képes igazodni a kisebb szervezetek és a nagyobb vállalatok igényeihez is. Az új változat továbbfejlesztett nyilvános megosztási lehetőségekkel és linkek alkalmazásával teszi még egyszerűbbé a fájlok megosztását. Ráadásul az új Filr használatával a fájlok még akkor is biztonságban vannak, ha elveszítik vagy ellopják az eléréshez és megosztáshoz használt mobileszközt, mivel a tartalom távolról is törölhető. A friss kiadás emellett a teljesítmény és az LDAP integráció terén is tartalmaz új fejlesztéseket. Továbbá a támogatott eszközök és platformok listája is bővült, valamint elérhetővé vált egy Windows Phone alkalmazás.  

 Novell iPrint – egyszerű, biztonságos nyomtatás mobileszközökről

 

A Novell iPrint vállalati szintű nyomtatási megoldás egyszerűsíti az okostelefonokról és tabletekről történő nyomtatást a felhasználók számára, miközben a már érvényben lévő biztonsági és adatvédelmi irányelvekre támaszkodva gondoskodik a szervezet és az információk megóvásáról. Segítségével a felhasználók önkiszolgáló módon, rendszergazdai bejelentkezés nélkül nyomtathatnak mobileszközeikről. A virtuális szoftverkészülékként elérhető termék együttműködik a legtöbb platformmal és eszközzel, ezért a használatához nincs szükség a berendezések lecserélésére vagy a nyomtatópark frissítésére.

 

A legfrissebb kiadás a Filrhez hasonlóan további új rendszereket is támogat, beleértve a Windows Phone készülékeket. Az új változat emellett beépített dokumentumkonvertálóval és QR-kód olvasóval könnyíti meg a mobileszközökről történő nyomtatást.  

 

 

A Novell Filr 1.1 és a Novell iPrint 1.1 már elérhető. 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

Az új Epson SureColor nyomtatók kivételes minőséget és sokoldalúságot biztosítanak

Az Epson bemutatja első, 12 színkomponenst használó nagy formátumú nyomtatóit, amelyek minden eddiginél szélesebb színteret biztosítanak 99%-os Pantone-lefedettséggel*. 

2019. október 17. 18:33

Az MMD bemutatja az USB-C dokkolóval rendelkező Philips 346B1C monitort

Az MMD, vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licencpartnere bejelenti az USB-C funkcióval rendelkező, 34 hüvelykes ívelt UltraWide VA LCD Philips 346B1C monitor piacra kerülését. 

2019. október 17. 09:00

Új ipari 3D nyomtató megoldások az Ultimakertől

Az Ultimaker a világhírű TCT kiállításon bemutatta legújabb 3D nyomtatóját, az Ultimaker S3-at, valamint a cég bivalyerős összeállítását, amely az S5 modellt újabb automatizált funkciókkal ipari szintre emeli, az Ultimaker S5 Pro csomagot. Az Ultimaker S3 és az Ultimaker S5 Pro csomag már megtekinthetők a hazai márkaképviselet, a FreeDee Kft. budapesti bemutató termében, illetve hamarosan az Automotive Hungary kiállításon is!

2019. október 10. 09:05

Itt a legsokoldalúbb színes, digitális, vágott lapos nyomdagép

A Xerox két új opcionális funkcióval bővíti a Xerox az iGen 5 digitális nyomdagépét: az extra hosszú lapadagalóval (XLS) valamint a fluoreszkáló sárga száraztintával. 

2019. október 4. 11:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás