Dell - VMware NSX megoldások szoftveralapú adatközpontokhoz

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 14. 11:49

A Dell bejelentette, hogy kiterjeszti együttműködését a VMware vállalattal. A megállapodás keretében a két vállalat közösen kínál hálózatkezelési megoldásokat közép- és nagyvállalatoknak, valamint informatikai szolgáltatóknak, így hozzájárul a hálózatvirtualizáció és a nyílt hálózatkezelés gyorsabb elterjedéséhez a szoftveresen definiált adatközpontok esetében.

A Dell és a VMware a Cumulus Networks vállalattal együttműködve Cumulus Linux rendszerrel rendelkező VMware NSX hálózatvirtualizációs platformot biztosít a Dell Networking kapcsolóin. Emellett a Dell olyan, teljes körűen tesztelt és ellenőrzött, egyesített infrastruktúra-megoldást ajánl a középvállalalatok számára, amely magában foglalja a VMware NSX megoldást is. A Dell és a VMware továbbá egy ellenőrzött referenciaarchitektúrát is nyújt az új hálózatkezelési megoldáshoz.
 

A nyílt hálózatkezelés korszaka


A Dell, a VMware és a Cumulus Networks egy olyan, a Dellnél elérhető, előre konfigurált megoldást fejlesztett, amely a VMware NSX és a Cumulus Linux rendszert egyesíti a Dell Networking hálózati kapcsolóin. Ez lehetővé teszi a vállalatok és a szolgáltatók számára a teljes adatközponti hálózati környezet teljesítményközpontú kezelését és kiosztását, valamint az informatikai műveletek leegyszerűsítése mellett felgyorsítja az új alkalmazások bevezetését.


A megoldás a következő előnyöket nyújtja az ügyfeleknek:


·    A merev, átállást nehezen tűrő, jogvédett hálózatkezelési megoldások helyett rugalmas, nyílt, egyszerű és agilis hálózatkezelést vezethetnek be kedvező áron.
·    A nagy sebességű hálózatkezelés és -kiépítés meggyorsítja az alkalmazások bevezetését.
·    A hálózatvirtualizáció, az izoláció és a szegmentálás az alkalmazások és ügyfelek szempontjából Multi-tendancy megoldások kialakítását is lehetővé teszi.
·    A fizikai terheléseket összekapcsolhatják a virtuális hálózatokkal.
·    Az alkalmazásfüggő adatfolyamok (a hálózatkezelésben „elephant and mice flows” jelenségként ismert adatfolyamok) automatikusan azonosíthatók és elkülöníthetők, így javul a teljesítmény és a szolgáltatás minősége.
·    A mikroszegmentáció beágyazott biztonsággal látja el az adatközponti konstrukciót.

Egyesített megoldások középvállalatoknak


A Dell és a VMware közös terméke a kevés informatikai alkalmazottal és alacsony költségvetéssel rendelkező vállalatok számára kínál egyszerű, integrált és ellenőrzött infrastruktúra-megoldást.

A megoldás része a VMware NSX hálózatvirtualizációs platform, amely a Dell megbízható szerverein, hálózati eszközein és storage infrastruktúráján fut. A Dell egyesített infrastruktúrájának része a Dell PowerEdge M1000e szerver blade ház, a Dell Networking 10/40GbE MXL blade switch, az S4810 Top of Rack blade switch és S6000 hálózati kapcsoló, valamint a Dell Storage iSCSI tárolótömbök. A Dell által támogatott, tesztelt és ellenőrzött megoldás leegyszerűsíti a beszerzést és a szolgáltatásokat. A bevezetést pedig még egyszerűbbé teszi, hogy a Dell és a VMware egy ellenőrzött referenciaarchitektúrát biztosít hozzá.

Hálózat ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Merre tart a Machine to Machine (M2M) technológia?

2001-ben a GPRS technológia nyitotta meg a kaput a gépek közötti kommunikáció, azaz az M2M megoldások értelmes alkalmazása előtt. Mára milliós nagyságrendben kommunikálnak gépek egymás között a magyarországi mobilhálózatokon. Az M2M megoldásokra mind üzleti mind lakossági oldalon erősödik az igény, az ötödik generációs (5G) mobilhálózatok pedig a 2001-es induláshoz hasonló mérföldkövet jelenthetnek az M2M megoldások elterjedésében. A felhasználási trendeket a nagy gyártók – mint például a Google vagy az Amazon – platformjaival való kompatibilitás határozhatja meg.

2019. október 23. 09:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37
online sportfogadás