Dell Cast – az üzleti Chromecast

Czipperer Dia, 2014. szeptember 15. 11:08

A Dell bemutatta a Google Chromecastjához hasonló  új eszközét, mellyel a táblagép képernyőjét oszthatjuk meg nagyobb eszközökön, és úgy használhatjuk, mint egy asztali gépet. A Cast névre keresztelt megoldást a Dell Venue 8 táblagépihez készítette a vállalat.

Elsőre egy egyszerű sticknek tűnik a Dell újonnan bemutatott Cast megoldása, ám segítségével bárhol, vezetékek nélkül is kiterjeszthetjük a Venue 8 táblagépének kijelzőjét a TV-készülékre. Az Android felhasználói felület tehát TV-n is megjelenik, és egér, billentyűzet is csatlakoztatható hozzá, így a nagy megjelenítőn is vezérelhető az eszköz. A Cast támogatja a Full HD felbontással rendelkező megjelenítőket is.

 

Az eszközt a HDMI porthoz csatlakoztatva meg kell nyitni a Dell Cast alkalmazást a táblagépről. Aztán csatlakoztatni lehet az egeret és billentyűzetet a táblagéphez, a teljes asztali élmény érdekében.

 

Az eszköz egyik oldalán található a HDMI csatlakozó, a másik oldalon pedig az USB port az egér és a billentyűzet számára. A készülék oldalán egy micro-USB port csücsül a töltés miatt.

 

Az egeret és a klaviatúrát Bluetoothon keresztül is lehet csatlakoztatni, vagy a szórakozás módba kapcsolva egyszerűen az eszközön található videóinkat streamelhetjük a TV-re, bármiféle eszköz nélkül.

 

A Dell Cast 80 dollárba kerül, és már a Dell hivatalos oldalán megrendelhető.

 

Forrás: Androidcentral.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okoseszközzel erősít a DACHSER

Egész Európában, így Magyarországon is új eszközök kísérik mostantól a DACHSER szállítmányait, az új  kézi szkennerek – SAM (Short distance Assistance Mobile) - segítségével jelentős mértékben csökkent a logisztikai cég papírfelhasználása, egyszerűbb és gyorsabb lett a szállítások mindennapi adminisztrációja, követése. A jövőben az eszközök online összeköttetésben lesznek a tervezőprogramokkal, amelyek valós forgalmi adatok alapján és nyitva tartási idők figyelembe vételével egy algoritmus segítségével tervezik majd meg az útvonalakat.   

2021. december 2. 13:46

A MATE és a KITE Zrt. közösen dolgozik a magyar agrárium modernizálásán

Kölcsönös előnyökön alapuló együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), valamint Magyarország piacvezető mezőgazdasági integrátora, a nádudvari központú KITE Zrt. A megállapodás elsősorban a gyakorlati képzési lehetőségek fejlesztése és a modern agrárdigitalizációs megoldások elterjesztése területén teremti meg a két szervezet közötti együttműködés lehetőségét.

2021. december 2. 12:20

Digitalizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország

Másfél év alatt modernizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország. Az évente 9-11 ezer tonnányi, tizenhét országot – közte hazánkat is – ellátó, élelmiszeripari segédanyagokat gyártó vállalat meglévő gyártósorait digitalizálja jánossomorjai üzemében. 

2021. december 2. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59