Fiataloknak szóló weboldal indult a holokausztról

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 19. 09:14

Fiataloknak szóló weboldal indult a holokauszttal kapcsolatos gondolatok megosztására Mi közöd hozzá? címmel a holokauszt-emlékév programsorozatának részeként.

A Fiatal Írók Szövetsége Mi közöd hozzá? címmel induló kampányának weboldalán rövid videóüzenet formájában bárki megoszthatja a holokauszttal kapcsolatos gondolatait.

2014. szeptember 18-án, a magyar zsidóság deportálásának 70. évfordulója alkalmából, a Magyar Holokauszt Emlékév programsorozat részeként indult el a Fiatal Írok Szövetségének Mi közöd hozzá? című programja. A civil kezdeményezés elsősorban azokat a fiatalokat kívánja megszólítani, akik még nem igazán tudják, hogyan viszonyuljanak a 70 évvel ezelőtti eseményekhez.

A fiatal írók célja a programmal az, hogy a sokszor elismételt, erejét vesztett szavak helyett valódi és személyes gondolkodás kezdődjön a holokausztról. Ugyanis kizárólag érdemi társadalmi párbeszéddel előzhető meg, hogy a múlt tragédiái megismétlődjenek. Ennek a párbeszédnek az elindulásához szeretne hozzájárulni a www.mikozodhozza.hu weboldal.


A kampány alapját egy 11 rövidfilmből álló sorozat képezi, melyek folyamatosan jelennek meg majd a honlapon. A kisfilmekben - szociális munkástól a zenészig, szerkesztőtől a Fedél Nélkül-árusig - olyan emberek szólalnak meg, akiknek van személyes véleménye a témában. A filmek célja nem csupán egy-egy vélemény bemutatása, hanem arra irányuló ösztönzés is, hogy mások is osszák meg gondolataikat. Az üzeneteket a honlapra legfeljebb 2-3 perces videó formájában lehet majd feltölteni.

Az induló programról és a témában folytatott társadalmi párbeszéd szükségességéről 2014. szeptember 20-án 18:00-tól zajlik majd felolvasásokkal és filmvetítéssel egybekötött beszélgetés Budapesten a MÜSZI-ben (1085. Blaha Lujza tér 1.). A rendezvényen a részvétel ingyenes.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mobil robotok támogatják az okostévék összeszerelését is

A Mirgor gyárában televíziók, okostévék és monitorok készülnek, 24-től 85 colos méretben, okos 4k és 8k technológiával. A TV-gyár ellátási folyamatának technológiai továbbfejlesztése érdekében a vállalat lecserélte korábbi félautomata, sofőrök által vezetett szállítójárművekre támaszkodó, szinte manuálisan működtetett rendszerét öt MiR AMR-re, amelyeket a MiR Fleet rendszerén keresztül irányít. Az újítás nagymértékű javulást eredményezett a biztonság, a helykihasználás és az anyagok gyártósorra való érkezése tekintetében.

2022. január 17. 19:50

Blockchain: átalakulás vár a legtöbb iparágra

A megosztott főkönyvi megoldások jelenlegi helyzetét leginkább az internet '90-es években betöltött szerepéhez lehetne hasonlítani: a Deloitte szakértői szerint a blokklánc technológia alapvetően változtatja meg a telekommunikáció, média és szórakoztatás, termelés, egészségügy és kereskedelem területeit, ahol alkalmazásában jelentős növekedés tapasztalható. Mostanra azonban a blockchaint övező hurráoptimizmust felváltotta a stratégiai gondolkodás.

2022. január 17. 18:01

Az új hírközlési szabályokról tájékoztat az NMHH

A hazai hírközlési szabályok legfontosabb módosításait összegezi a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) fogyasztói tájékoztató aloldala, az nmhh.hu/hirkozlesiszabalyok. Néhány fontosabb változásról a hatóság már korábban beszámolt, ebben a közleményben pedig további újdonságokat mutat be. A tavaly nyáron életbe lépett változások között szerepel például, hogy a szolgáltatóknak ingyen, egyszerűen biztosítaniuk kell az utólagos számhordozást, az internetszolgáltatók közötti úgynevezett szünetmentes váltást, és rendszeresen tájékoztatniuk kell előfizetőiket a legolcsóbb díjszabásaikról.

2022. január 17. 16:32

Hogyan hasznosíthatók az NFT-k a pénzügyi szolgáltatói szektorban?

Az NFT-k egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, a jelenségre már a pénzügyi szolgáltató szektor képviselői is felfigyeltek. De pontosan hogyan alkalmazhatók a tokenek a pénzügyi szektorban? Mik a legjellemzőbb kritikák, milyen kockázattal járhat a befektetés? Vajon lesz hosszútávú jövője a pénzügyi szektorban? Orbók Ilona, a BDO Magyarország ügyvezetője összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat.

2022. január 17. 14:59

Két új hírcsatornával bővült a Direct One applikációjának kínálata

Két új hírcsatornával bővültek a Direct Now alkalmazásban elérhető tartalmak – ezzel 96-ra emelkedett azon csatornák száma, melyek mobiltelefonon, tableten, laptopon vagy okostévén hozzáférhetőek a Direct One előfizetői számára.

2022. január 17. 13:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35

Digitális műtárgyként árverezi el a Vodafone a világ első SMS-ét

2021. december 14. 15:32