Fiataloknak szóló weboldal indult a holokausztról

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 19. 09:14

Fiataloknak szóló weboldal indult a holokauszttal kapcsolatos gondolatok megosztására Mi közöd hozzá? címmel a holokauszt-emlékév programsorozatának részeként.

A Fiatal Írók Szövetsége Mi közöd hozzá? címmel induló kampányának weboldalán rövid videóüzenet formájában bárki megoszthatja a holokauszttal kapcsolatos gondolatait.

2014. szeptember 18-án, a magyar zsidóság deportálásának 70. évfordulója alkalmából, a Magyar Holokauszt Emlékév programsorozat részeként indult el a Fiatal Írok Szövetségének Mi közöd hozzá? című programja. A civil kezdeményezés elsősorban azokat a fiatalokat kívánja megszólítani, akik még nem igazán tudják, hogyan viszonyuljanak a 70 évvel ezelőtti eseményekhez.

A fiatal írók célja a programmal az, hogy a sokszor elismételt, erejét vesztett szavak helyett valódi és személyes gondolkodás kezdődjön a holokausztról. Ugyanis kizárólag érdemi társadalmi párbeszéddel előzhető meg, hogy a múlt tragédiái megismétlődjenek. Ennek a párbeszédnek az elindulásához szeretne hozzájárulni a www.mikozodhozza.hu weboldal.


A kampány alapját egy 11 rövidfilmből álló sorozat képezi, melyek folyamatosan jelennek meg majd a honlapon. A kisfilmekben - szociális munkástól a zenészig, szerkesztőtől a Fedél Nélkül-árusig - olyan emberek szólalnak meg, akiknek van személyes véleménye a témában. A filmek célja nem csupán egy-egy vélemény bemutatása, hanem arra irányuló ösztönzés is, hogy mások is osszák meg gondolataikat. Az üzeneteket a honlapra legfeljebb 2-3 perces videó formájában lehet majd feltölteni.

Az induló programról és a témában folytatott társadalmi párbeszéd szükségességéről 2014. szeptember 20-án 18:00-tól zajlik majd felolvasásokkal és filmvetítéssel egybekötött beszélgetés Budapesten a MÜSZI-ben (1085. Blaha Lujza tér 1.). A rendezvényen a részvétel ingyenes.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Infosys segítségével digitalizálja szolgáltatásait a GEFCO

Az Infosys, az újgenerációs digitális szolgáltatások globális vezetője, partnerségre lép a GEFCO-val, az autóipari logisztika európai vezetőjével és a globális multimodális ellátási lánc szakértőjével, annak érdekében, hogy a következő öt évben támogassa a cég digitális átalakítását.

2020. január 19. 13:13

A Siemens az okos épületek vezető IoT platform szolgáltatója

A Verdantix független ipari kutatóintézet az okos épületek terén a Dolgok Internete (IoT) platformok vezető szolgáltatójaként rangsorolta a Siemenst. A Verdantix a „Green Quadrant IoT platforms for Smart Buildings 2019” jelentésben 13 olyan vállalatot értékelt, melyek a megítélésük szerint a még gyerekcipőben járó, de már erős versenyt felmutató piacot formálják.

2020. január 19. 11:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás