Kihirdették az Év információbiztonsági szakdolgozata nyertesét

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 19. 10:32

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület kihirdette az „Év információbiztonsági szakdolgozata” pályázat nyertesét. Az idén már kilencedik alkalommal kiírt pályázattal az Egyesület célja, hogy támogassa azokat a fiatal információbiztonsággal foglalkozó főiskolai és egyetemi hallgatókat, akik szakdolgozatukat az információbiztonság témakörében írják. 2014-ben Szerencsés Ákos – a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatója – szakdolgozat (BSc) kategóriában nyerte el a megtisztelő címet.

Az „Év információbiztonsági szak- és diplomadolgozata” cím nyilvános pályázatként lett meghirdetve, amelyen a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói indulhattak.

A szakdolgozat kategóriában nyertes Szerencsés Ákos „Webes egér hőtérképek készítése és elemzése” című pályaművében feltárta a terület privátszférát érintő vonatkozásait. A szakdolgozat által kapott eredményeivel a célja az volt, hogy a kapcsolódó megfigyelések felhasználók számára kedvezőtlen hatásai csökkenthetőek legyenek. Dolgozatának lényegi része a felhasználók viselkedésének többféle jellegzetesség szerinti elemzése, melyek alapján a követhetőség és profilírozhatóságra vonatkozó következtetések levonására törekedett. A nyertes dolgozatot el is olvashatja, ha erre a linkre kattint: http://pet-portal.eu/articles/view/46/2014-09-18-Szerencses-Akos-Webes-eger-hoterkepek-keszitese-es-elemzese.php

 A Hétpecsét Egyesület szeptemberi fórumán a nyertes kihirdetése után, Szerencsés Ákos bemutatta dolgozatát, majd válaszolt a szakmai közönség kérdéseire. Az erkölcsi elismeréssel és utazási utalvánnyal járó díjat az Egyesület elnöke, Gasparetz András adta át szeptember 17.-én, az Egyesület LXII. Információvédelem menedzselése szakmai fórumán. A nyertes idén is, immár kilencedik alkalommal, az utazási utalvány mellett a Herendi Porcelánmanufaktúra „bölcs bagoly” porcelánfiguráját is átvehette dr. Ködmön István alelnöktől és Gasparetz András elnöktől.

A nyertes pályamű nem jöhetett volna létre a konzulens nélkül, így a Fórumon oklevelet adtak át Gulyás Gábor György részére is, elismerve szakmai hozzájárulását. Az elismerés nem véletlen, hiszen Gulyás Gábor György 2007-ben vehette át az Egyesülettől az „Év információbiztonsági diplomadolgozata” elismerést. Az Egyesület tehát nem dolgozik hiába: akit korábban nyertesként köszönthettek, most szakmai vezetőként foghattak kezet. Ezért érdemes csinálni!
 

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szépirodalmi és fotós pályázatot hirdettek

Titkot rejt az erdő címmel hirdet országos vers- próza- és meseíró pályázatot a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület. Nyolcadik alkalommal rendezi meg az egyesület a különleges versenyt. A természetvédelmi-irodalmi pályázattal a 6-19 éves kategóriát célozzák meg. Idei újítás, hogy fotós kategóriába is külön címen jelentkezhetnek a gyerekek. A rendezvény fővédnöke Halász Judit, Kossuth- és Jászai díjas színművész, aki ötödik éve támogatja a rendezvényt.

2023. május 10. 14:17

A fiatalok kezében a jövő a Megoldások a holnapért kihíváson

A Megoldások a holnapért program célja a legjobb jövőformáló ötletek megtalálása mellett a diákok készségfejlesztése, ezért idén minden korábbinál nagyobb hangsúlyt fektetnek a képzésre a szervezők. Az 50 legjobb csapat egy online tanulási és közösségi platformon keresztül sajátíthatja el a jövőtervezés és design thinking alapjait. A szakértői videók, kérdezz-felelek alkalmak és a kitöltendő feladatok elengedhetetlen tudással vértezik fel a diákokat, és egyben irányt mutatnak, hogy a legjobb 8 csapat közé kerülhessenek a Samsung és az EdisonKids közös kihívásán.

2023. április 5. 12:53

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

Az IAB Hungary digitális reklámszakmai szervezet március 24-én a GroupM Akadémia bázisán adta át a 2022-es évi Legjobb szakdolgozat a digitális marketingről című pályázat nyerteseinek járó díjakat. Az elmúlt három évben kivétel nélkül (előszörmásodszorharmadszor) a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai nyertek a pályázaton, idén először azonban egy szegedi és egy debreceni egyetem hallgatója vihette haza a legjobb pályamunkáért járó díjat. 

2023. március 27. 12:43

Sajtódíjat indít a Siemens

Újraindítja médiadíját a Siemens, amellyel a technológia területén kimagasló minőségű munkát végző újságírókat és tartalomkészítőket kívánja elismerni. A Siemens Media Award 2023 regionális sajtópályázatra Közép- és Kelet-Európa hét országában (Ausztria, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia) nevezhetnek újságírók, valamint a közösségi média- és más felületek tartalomkészítői is.

2023. március 22. 15:36

Médiatanács: továbblépések helyi és körzeti rádiós pályázatokban

Véglegesítette egy veszprémi helyi rádiós pályázat felhívását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület ugyanezen az ülésen hatósági szerződéskötést kezdeményezett a Debrecen 94,4 MHz körzeti frekvencia pályázatán nyertes szolgáltatóval.

2023. március 17. 20:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39