Robottechnológia Soroksáron

MTI Sajtóadatbank, 2014. szeptember 21. 15:33

Összesen mintegy 350 millió forintos beruházással teljesen automata áruáramlási rendszert épít ki budapesti üzemében a Rondo Hullámkartongyártó Kft., a csomagolóipari cég az elmúlt 20 évben több mint 10 milliárd forintot költött Magyarországon fejlesztésre.

Az osztrák tulajdonú vállalat Soroksáron működő gyárában naponta 700-800 raklapnyi hullámkartonpapír terméket állít elő, több száz hazai és külföldi iparvállalatot lát el környezetbarát csomagolóanyaggal. Mint írták, az új fejlesztéssel nem lesz szükség többet raklapokra és targoncákra, mert a gyárba robottechnológiával működő úgynevezett palettázó berendezést telepítenek.
 

A közlemény idézi Sigray Máriát, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: az üzemben három műszakban naponta 30-35 kamiont töltenek meg készáruval. Kulcsfontosságú, hogy az elkészült csomagolóanyagok rakodása fennakadások nélkül, gyorsan és biztonságosan megtörténjen. Véleménye szerint az új technológia példaértékű a csomagolóiparban, mert azzal, hogy a gyártási részlegre a fejlesztést követően nem kerülnek be a piacon forgó raklapok, így az egész gyártási folyamat tisztábbá és ellenőrizhetőbbé válik. Az újítás lényege a gyártósor végén elhelyezett robotizált berendezés, amely leveszi a készárut, és azt szállításra alkalmas egységekbe rendezi.
 

Az osztrák Ganahl család tulajdonában álló Rondo csoport 1994-ben alapította magyarországi leányvállalatát Rondo Hullámkartongyártó Kft. néven. A cég azóta folyó értéken számolva több mint 10 milliárd forintot költött beruházásokra, éves forgalma az elmúlt két évben évi 11,2 milliárd forintot tett ki. A mintegy 190 főt foglalkoztató társaság, az indulás évét leszámítva, minden évben jelentős nyereséget ért el, a magyar piacon megtermelt haszon meghatározó részét a magyarországi gyártóbázis fejlesztésére fordította. A vállalat legutóbb 2011-ben hajtott végre jelentősebb, mintegy 2 milliárd forintos beruházást.

     
 

Kulcsszavak: robot

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jövőt idéző válaszok egy gyorsan változó világ kihívásaira: megnyílt a FutureZone3.0

A virtuálisan és fizikailag is megtapasztalható bemutatóterem mellett innovációs- és tudásközpontként működik a hivatalosan tegnap elrajtolt FutureZone3.0 a Magyar Telekom székházában. A T-Systems és a Cisco 12 éves együttműködésének fő célja a legizgalmasabb technológiák megoldás-orientált integrációja egy felhőalapú és a konnektivitásra építő világban.

2022. december 1. 11:32

Cégfelvásárlásokkal kerülnék el a recessziót a vállalatvezetők

A koronavírus-járvány visszatérésétől, még tovább növekvő geopolitikai feszültségektől és az inflációtól tartanak leginkább a vezérigazgatók – derül ki az EY 760 CEO megkérdezésével készült nemzetközi kutatásából. Minden második vezető cégfelvásárlást tervez egy éven belül. Két kulcsterületet is kiemeltek, ami kritikus fontosságú lesz a versenyképesség fenntartásához.

2022. november 30. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56