2014-ben is ITBN: ingyenes regisztrációval

MTI Sajtóadatbank, 2014. szeptember 22. 09:15

A kétnapos rendezvényen hazai és nemzetközi független, és a vállalati szektorból érkező szakemberek keresik a választ napjaink legnagyobb biztonságtechnikai dilemmájára: hogyan érhető el magasabb szintű információ-biztonság a magánszféra sérülése nélkül? A konferencia részletes programja már elérhető az ITBN weboldalán.

Az ITBN idén rekordszámú, 80 előadással várja az informatikai biztonság iránt érdeklődőket. A támogatók jóvoltából több mint 100 vezető fejlesztő és döntéshozó fog előadást és demót tartani az ITBN-en. A rendezvény a hazai mellett egyre nagyobb nemzetközi elismerésnek is örvend, amit jól mutat, hogy az előadók közel harmada külföldről érkező, nemzetközi porondon is ismert biztonságtechnikai szakértő.

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén is érkezik az ITBN-re Nógrádi György biztonságpolitikai szakember, aki a magánélet és a biztonság kérdéseiről, valamint a kiberháború aktualitásairól fog beszélni. Az első nap egyik kiemelt előadását René Pieëte, a McAfee Észak- és Kelet-Európáért felelős senior SE Igazgatója tartja majd „Leading The World Into Connected Security” címmel. A szakember többek között beszélni fog a vállalat által képviselt IT biztonsági trendekről, az összekapcsolt biztonsági megoldások fontosságáról, illetve a legújabb generációs védelmi rendszerekről, amelyek már az Intel-el közös fejlesztésben kerültek kialakításra.

Ugyancsak az első nap egyik plenáris előadását tartja majd Dominic Storey, a Cisco Systems biztonságtechnikai mérnök vezetője „Practical process control security” címmel. Az előadásban nagy hangsúlyt kap a gyárak, bankok, vasúttársaságok és egyéb létfontosságú informatikai apparátusokkal bíró szolgáltatók felügyeleti irányítását és adatgyűjtését (SCADA) szolgáló rendszere. A prezentáció különlegessége, hogy a szakember élőben bemutatja majd egy SCADA rendszer megtámadását is.

A második nap egyik kiemelt előadója Jakub Jiricek, a Palo Alto rendszermérnöke és információbiztonsági tanácsadója, aki előadásának a „Next generation protection against yet-unknown threats” címet adta. Az előadásban szó lesz az egyik legnehezebben védhető támadási formáról az APT (Advanced Persistent Threats/folyamatos fenyegetést jelentő támadások) melyek hatékonysága rendkívüli egyediségükben és ez által célozható bevetésükben rejlik. A szakember bemutatja a Palo Alto megoldását ezekre a roppant nehezen detektálható károkozókra, ötvözve az új generációs tűzfal-technológiájukat a zártláncú „fenyegetés- intelligencia” rendszerükkel.

Stefan Tanese, a Kaspersky Lab senior biztonságtechnikai kutatója jelentkezik az első napon a „Staying Secure In The Age Of Cyber-Surveillance” című előadásával, amely a kiber-kémkedés titokzatos, és félelmetes világába vezeti a hallgatóságot. Prezentációjából kiderül, hogy a legjobban kidolgozott, legveszélyesebb trójaiak, vírusok vagy férgek feladata ma már nem anyagi természetű, hanem gyakran kormányok és nagyhatalmak fejlesztik ki a kiberháború fegyvereként, céljuk az információszerzés és a megfigyelés. A Magyar Biztonsági Civil Akadémia pedig a FinFisher kémprogramnak és a biztonsági törvény utóéletének témájával foglalkozik majd.

Egészen különleges előadásra is sor kerül az idei ITBN-en. Kevesen tudják, hogy a nemzetközi T-Systems világszínvonalú IT Biztonsági Központja hazai háttérrel működik. Még kevesebben ismerhették meg a központ szakembereinek teljes mértékben nyugat-európai működésből származó gyakorlati tapasztalatait. Idén ebbe a világba lehet betekinteni az IT Services Hungary segítségével.

Ott lesz az ITBN-en Peter Sandkuijl, a Check Point európai műszaki igazgatója, aki Software-Defined Protection címmel tart majd plenáris előadást, amiben egy olyan átfogó szemléletmódról fog beszélni, ami forradalmasíthatja és egységesítheti a jelenleg alkalmazott biztonsági megközelítéseket.

Az idei ITBN-t Mikko Hyppönen, a neves finn biztonsági guru is videóprezentációt tart "Privacy is not negotiable. Fighting for digital freedom" címmel.

Az ITBN-en való részvétel továbbra is ingyenes, bár regisztrációhoz kötött.
 

hirado.hu

Kulcsszavak: security konferencia ITBN

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új, minden szektorra kiterjedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon

A Brillit.com megújulásával egy új, minden területet lefedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon, egyfajta interaktív vállalkozói marketplace. Az egyedülálló és ingyenes üzletfejlesztési platform, a Brillit, ezzel egy olyan digitális szolgáltatáskereső felületet hoz létre saját – már most is 4000 céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisából –, ahol bárki, legyen az magánszemély vagy cég, könnyen rátalálhat az igényeinek megfelelő szolgáltatásra. Ezzel párhuzamosan az oldalra regisztráló szolgáltatók saját profiljuk kitöltésével erősíthetik online jelenlétüket, és ezáltal jelentősen támogathatják értékesítési törekvéseiket.

2023. május 29. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01