A digitalizáció hozza a bevételt a dokumentumkezelésben

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 24. 15:22

Jelentős átalakuláson megy keresztül a dokumentumkezelés. Mind inkább megkerülhetetlen szerepet kap az üzleti dokumentumok digitalizációja, ami jelentősen átrendezi a bevételek alakulását is. A Wintergreen legfrissebb előrejelzése szerint 2020-ra megduplázódik az a jövedelem, amit a piaci szereplők elérhetnek ezen a területen.

A Business Document Work Process Management, (röviden BPO) az üzleti, papír alapú dokumentumok digitalizációját jelenti. A WinterGreen kutatócég frissen kiadott tanulmányában a digitális képalkotási szektor fejlesztéseit és előrejelzéseit veszi számba. Arra a megállapításra jut, hogy ebben a szegmensben 2013-ban a gyártók bevétele összesen 6,5 milliárd dollár volt világszerte. 2020-ra viszont közel 50 százalékos növekedést jósolnak a piaci szereplőknek, a realizálható jövedelem pedig akár a 13,6 milliárd dollárt is elérheti. A Xerox jelentős fejlesztéseket hajt végre ezen a területen és évről-évre növeli piaci részesedését a BPO szolgáltatók közt.


A drasztikus növekedés részben a jelenlegi átmeneti állapotnak is betudható. Ma még a papír alapú adatkezelés a jellemző, de a vállalatoknál a biztonságos működés érdekében egyre nagyobb erőforrásokat bevetve törekednek a dokumentumok digitális nyilvántartására is. Mind többen ismerik fel, hogy az adatok digitális kezelése nagyban megkönnyíti a kimutatások, elemzések készítését, a gördülékeny munkaszervezést, ügymenetet.


A BPO szektor növekedése főként az IT szakemberek erőfeszítéseinek az eredménye, akiknek fő célja a rendszerek futtatási idejének minimalizálása és a működési költségek csökkentése. Az így megtakarított összeget pedig új munkaerő felvételére, és a vállalat fejlesztésére fordíthatják.


A digitális képalkotás fejlődésének szintén erős tolóerőt biztosít a számítógépipar rohamos növekedése, valamint az okoseszközök mindennapivá válása. Öt éven belül – az előrejelzések szerint – a teljes felnőtt lakosság rendelkezni fog okostelefonnal, és a különböző alkalmazások, összekapcsolódó eszközök segítségével a mindennapi élet is jelentős fordulatot vesz. Elengedhetetlen lesz az információ digitális tárolása, de ez nem jelenti egy az egyben a papír alapú dokumentáció eltűnését, csupán a háttérbe szorulását. Továbbá a szkennelő és képalkotó berendezések tömegcikké válásával hamarosan applikációk formájában is megjelennek a dokumentumok digitalizálását szolgáló platformok. A kompetitív környezetnek köszönhetően a fejlődés töretlenül folytatódhat a dokumentumkezelés világában – állapítja meg a Wintergreen friss elemzése.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09