Új közösségi média alkalmazás a piacon – HashClash

Czipperer Dia, 2014. szeptember 24. 16:24

Egy új, ingyenes közösségi média alkalmazás toborozza felhasználóit hazánkban, ám egy teljesen új elgondolással teszi mindezt. Minden eddig ismert asszociációt elfelejthetünk, ami a közösségi oldalakat illeti, a platform ugyanis egészen egyedi módon aktivizálja bázisát. Viszlát like-ok és kommentek: új módon lehet valaki aktív és „értékes”.

Egy hongkongi tulajdonú cég a mi fővárosunkból indul útjára, méghozzá egy közösségi média alkalmazással. A HashClash névre keresztelt megoldás azonban nagyban eltér az eddig ismert modellektől.

 

Felhasználó vagy tulajdonostárs?

 

Aki regisztrál a HashClash rendszerben, részvényt kaphat, ezáltal maga a felhasználó is tulajdonostárssá válik. A cég ezáltal a vállalat értékéből részesíti őket. Ennek ellenére azonban közel sem az üzletemberek alkotják a célcsoportot, hanem kifejezetten fiataloknak szól ez a platform.

 

Az ötletet a jelenlegi modellekből való kiábrándultság szülte. Egy Sanghajban tanuló magyar fiatalember indította el a kezdeményezést, mert megelégelte, hogy bár jelen van a közösségi oldalakon, ráadásul még aktív is, amiből szépen kaszálnak a tulajodnosok, ő maga azonban ebből mit sem lát.

 

Egy hongkongi befektető látott potenciált az ötletben, ráadásul bekerült a városállam InvestHK vállalata által meghirdetett “StartMeUpHK” verseny utolsó fordulójába is. Mostanra pedig már csak a felhasználók múlik, mit hoznak ki belőle.

 

Az értékes felhasználó

 

A HashClash egy teljesen új modell úttörőjeként vonul piacra. A platform lehetőséget biztosít az embereknek, hogy jó és hasznos projektjeiket közzé tegyék, és egyben értékeli is a felhasználók aktivitását.  A személyre szóló tanúsítványokat a regisztrációt követően mindenki e-mailben kapja meg. A többi pedig már csak rajtuk múlik, ugyanis az elért eredmények és státuszuk alapján részesedhetnek majd a vállalat részvénycsomagjából.

 

Csiszár Gergő, a kezdeményezés ötletgazda-társalapítója szerint egy ilyen felület csak akkor lehet igazságos és hatékony hosszútávon, ha ez részben a felhasználók saját tulajdonává is válik. Éppen ezért mi egy olyan céget építünk, ahol a legfontosabb befektetők, maguk a felhasználók is tulajdonolhatják a vállalatot. A HashClash így válhat a közösségi média Robin Hoodjává”.

 

Viszlát like és komment

 

Az új modell nem csupán a koncepcióban nyilvánul meg. A megszokott kedvelés, hozzászólás opciók is eltűntek, helyettük egészen új kifejezésekkel találkozhatnak a felhasználók,mint a Wave, Emotion pad és élő streaming.

 

-  A “Wave” egy instant témaindítás. Résztvevője lehet két ember, vagy akár az összes felhasználó is. Ezáltal egy egyedi közösség jön létre, amelyben a résztvevők az adott témához kapcsolódó tartalmak (fotó, live stream, chat) segítségével kommunikálnak. A térkép segítségével továbbá csatlakozhatnak szimpatikus “Wave”-ekhez, de a felület arra is alkalmas, hogy egy adott helyszínhez kössön egy “Wave”-et, amely a felhasználók számára csak ott érhető el (pl. 50m-es körzeten belül).

 

 

-  A megoszott tartalmak által kiváltott érzések egy intuitív “Emotion pad” segítségével mutathatók ki olyan kifejezésekkel, mint például: „Sexy”, ”Wow”, ”Wannabe”, ”Shocked” vagy ”Jealous”.

 

-  A felhasználók  élő streamekben is közvetíthetik aktuális élményeiket. A tartalmak csak valós időben, egyetlen alkalommal, egyszeri ismétlésben tekinthetők meg.

 

Az iOS-esek számára már elérhető az alkalmazás az iTuneson, az Android userek pedig október 6-ától tölthetik le készülékükre.

 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

Elindult a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat új, ÉletMentő elnevezésű applikációja, amely gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a segélyhívást. Az applikáció amellett, hogy pontos helymeghatározást tesz lehetővé, és megjeleníti a mentők számára az előre feltöltött egészségügyi adatokat, tartalmazza a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét, valamint része egy elsősegélynyújtó kisokos is.

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

Az e-aláírás-specialista NETLOCK szerint hamarosan leválthatják az okostelefonokba zárt digitális tárcák a fizikailag létező okmányokat, bőrtárcákat: 2020-ra áttörést jósolnak a digitalizáció terén.

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

A tavaly 1500 döntéshozóval megrendezett, teltházas Magyar Marketing Fesztivál – a szervezők közleménye szerint – minden eddiginél erősebb szakmai programmal és „show”-val érkezik immár 7. alkalommal 2020. január 23-án. Az esemény célja – a hagyományokhoz híven – a 2020-as év várható üzleti és marketingtrendjeinek bemutatása, a vállalkozások, cégvezetők és döntéshozók felkészítése az idei év kihívásaira.

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

A digitális biztonság területén számos jelentős változás ment végbe 2019-ben, amelyet a Sophos 2020 Threat Report is részletez. A védelmi oldalon állók számára fontos megérteni ezeket a trendeket ahhoz, hogy számítani tudjanak a jövőben felbukkanó fenyegetésekre és hogy a legjobban felkészüljenek rájuk. A Sophos most bemutat néhány jelentősebb változást az elmúlt évből, mely a digitális biztonság területét érintette, és hatással lesz a 2020-as helyzetre is. Szóba kerülnek a zsarolóvírusok, az automatizált, aktív támadások, a gépi tanulás és a mobilokat, illetve a felhőket érintő biztonsági kockázatok.

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

Hamarosan itt van 2020 – az év, amelyet sokan mérföldkőnek tartottak a technológiában. Számos intelligens eszköz, rendszer és alkalmazás összekapcsolódik és együttesen formálja azt, amit manapság edge-nek hívunk, ám egyelőre nem suhannak könnyedén oda-vissza teljesen önvezető autók az utakon. A fejlesztések alapja a hihetetlen mennyiségű adat és hatalmas számítási teljesítmény – a következő tíz évben keletkező adatmennyiséget tekintve pedig csak elképzelni lehet, milyen lesz a minket körülvevő világ 2030-ban, olyan alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, amelyekre még csak nem is gondoltunk.

2019. december 27. 10:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás