Nyilvános a milánói Scala archívuma

Czipperer Dia, 2014. szeptember 26. 08:31

Ingyen hozzáférhető a milánói Scala archívuma. Regisztálni sem szükséges a gyűjtemény megtekintéséhez, amely nem csupán a színház zenei történetét tárja fel az érdeklődők előtt. Több mint 60 év rendszerezett gyűjteménye tekinthető meg az oldalon.

Mér felkerült a milánói Scala archívuma a hivatalos oldalra. A gyűjteményben nem csak zeneművek találhatók, hanem az érdeklődők számára feltárulnak az előadások díszletei, kellékei, plakátjai is.

 

Több mint 60 év anyagát tették elérhetővé. Az 1950-től színpadra vitt előadások anyaga került bele az archívumba: 205 ezer fénykép, 5 ezer jelmez, 800 kellék, 12 ezer plakát.

 

 

A digitalizáció 1998-ban indult. Ennek során a Scala a mintegy hatvanöt év nagyrészt már bekerült az archívumba, amelyben több mindegyre lehet keresni: az operák címe, az évad, a darabok szereplői és előadói alapján is.

 

A cél az, hogy ne csak operarajongók vagy szakértők férjenek hozzá a gyűjteményhez, ezért még regisztrációra sincsen szükség. Sok milánói sem ismeri valójában az operaházat, így számukra is hasznos lehet a gyűjtemény.

 

Forrás: MTI

Kulcsszavak: Scala internet archívum

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy lépés a kis karbonlábnyom felé

A környezettudatosság ihlette az SAP legújabb termékének fejlesztését. Az SAP Product Footprint Management segítségével a vállalatok megállapíthatják termékeik karbonlábnyomát, azok teljes életciklusát számításba véve. A vállalatok a felhőalapú megoldással egyszerűbben szolgáltathatnak adatokat a hatóságoknak, és szükség esetén fenntarthatóbbá is formálhatják termékeiket.

2021. október 28. 20:59

Ismerje meg a hibrid automatizálást

Ahol elmosódnak a határok a fizikai és a digitális világ között, ott születnek az új ötletek és hibrid koncepciók: a Pepperl+Fuchs automatizálási szakemberei ezzel a vízióval egyesítik első alkalommal a nürnbergi SPS szakvásárral (2021. november 23-25, 7A csarnok, 330. stand) saját ingyenes „Digital Expo” bemutatójukkal (2021. november 15-26.). A projekt célja az analóg és digitális kommunikáció előnyei közötti kölcsönhatás a „Your Future Automation” mottó alatti megteremtése és mindkét eseményt holisztikus hibrid élménnyé alakítása a látogatók számára.

2021. október 28. 19:43

A Philips monitors új gaming monitorokkal jelentkezik

Az elmúlt év során sok felhasználó fedezte fel újra a PC gaming örömét és élményét, miközben megértették, hogy szükségük van egy jó, teljes értékű monitorra, amely mind az újonnan felfedezett hobbijuk, mind a konzol játékok terén megfelel az elvárásaiknak. 

2021. október 28. 18:10

Akik jártak a világűrben – nemzetközi űrhajóskongresszus Budapesten

Egy héten át a magyar főváros ad otthont a Nemzetközi Űrhajós Szövetség (Association of Space Explorers – ASE) 33. Kongresszusának. Több tucat, már a világűrben járt űrhajós érkezik a budapesti programokra Farkas Bertalan meghívására. A rendezvény a különböző nemzetközi szakmai szervezetekben egyaránt igen aktív tagként jelenlévő hazánk számára nem csak presztízsértékkel bíró esemény, hanem jelentős lépés az űrkutatás hazai népszerűsítése, és az abban egyre jelentősebb szerepet vállaló magyar egyetemek, kutatóintézetek és gazdasági vállalkozások számára is.

2021. október 28. 16:34

Már programozási alapismeretekből is lehet ECDL-vizsgát tenni

A munkaerőpiac változó igényeire reagálva vezeti be a Neumann Társaság a programozási alapismereteket tartalmazó új ECDL-modulját, amely a világ legnépszerűbb programozási nyelvén, a Pythonon alapul. A másik újdonság, az Online együttműködés modul keretében a távmunka mellett egyre több irodában is sikeresen alkalmazott internetes kollaborációs platformok kezelését sajátíthatják el az érdeklődők.

2021. október 28. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20