A Lenovo 2,3 milliárd dollárért megszerezte az IBM teljes x86-os szerver üzletágát

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 29. 08:15

A Lenovo és az IBM ma bejelentette, hogy az IBM x86-os szerver üzletágának a Lenovo általi akvizíciója kielégíti az összes szabályozási feltételt, és a felek 2014. október 1-jén lezárják az ügyletet. A tranzakció a harmadik legnagyobb szereplővé teszi a Lenovot a 42,3 milliárd dolláros globális x86-os szerver piaconi.

A Lenovo ezzel megszerzi a System x, BladeCenter és Flex System blade szervereket és kapcsolókat, az x86-alapú Flex integrált rendszereket, a NeXtScale és iDataPlex szervereket és a hozzájuk tartozó szoftvereket, valamint a karbantartási tevékenységet. Az IBM megtartja a System z nagyszámítógépeket, a Power Systems és Storage Systems rendszereket, a Power-alapú Flex szervereket, valamint a PureApplication és PureData rendszereket.

A megegyezés egy régóta tartó eredményes együttműködésre épül, amely 2005-ben vette kezdetét: ekkor vásárolta meg a Lenovo az IBM-től a ThinkPad sorozatú számítógépeket gyártó PC üzletágat. A Google Motorola Mobility üzletágának folyamatban lévő akvizíciója a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártójává fogja tenni a Lenovo-t, miközben tovább erősíti pozícióját, mint a PC-k, tabletek és okostelefonok három legnagyobb gyártójának egyike.

Ahogy az IBM x86-os szerver üzletágának akvizíciójával kapcsolatban kiadott januári közleményből kiderült, a Lenovo és az IBM egy stratégiai együttműködésről is megállapodott, melynek keretében a Lenovo OEM gyártója és viszonteladója lesz az IBM iparágvezető tároló és szoftver portfóliójába tartozó kiválasztott termékeknek. Ezek közé tartozik az IBM belépő szintű és középkategóriájú Storwize tároló családja, a Linear Tape Open (LTO) termékek, az IBM Flash tároló tömbök, valamint az IBM rendszer szoftver portfóliójának elemei, köztük a Smart Cloud, a General Parallel File System és a Platform Computing megoldások. A stratégiai szövetség révén a Lenovo egy átfogóbb vállalati IT megoldás részeként tudja ajánlani ezeket a termékeket, így többféle vásárlói igényt képes kielégíteni az adatközpontban.

A Lenovo teljes egészében megvásárolja az IBM x86-os szerver üzletágát, és betartja az IBM x86-os termék ütemtervét, beleértve a Flex és x86-alapú PureFlex integrált rendszereket, továbbá folytatja ezen termékek fejlesztését. Amint azt korábban bejelentették, az IBM fogja végezni hosszabb ideig a karbantartást a Lenovo nevében, így a vásárlók zökkenőmentes átmenetet fognak tapasztalni, melynek során nem változik a karbantartási támogatás.

Az IBM x86-os szerver üzletágánál világszerte dolgozó alkalmazottak a Lenovo Enterprise Business Group részlegéhez kerülnek. Az üzletág vezetője, Adalio Sanchez a Lenovo Enterprise Systems alelnökeként folytatja karrierjét, és Gerry Smith-nek tartozik beszámolni tevékenységéről.

A vételár 2,3 milliárd dollár, amelyből hozzávetőlegesen 2 milliárd dollárt készpénzben, a többit pedig Lenovo részvényekkel egyenlítenek ki. A tranzakció kielégíti az összes szabályozási követelményt és a szokásos zárási feltételeket. Megkapta a Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS), az Európai Bizottság és a Kínai Gazdasági Minisztérium jóváhagyását. Ez a negyedik alkalom, amikor a Lenovo engedélyt kap a CFIUS-től egy amerikai székhelyű vállalat megvásárlására.

Kulcsszavak: +céginfo szerver Lenovo IBM

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai Innovációs Díjban részesült a MÁV-START és a MÁV Szolgáltató Központ

A 31. Magyar Innovációs Nagydíjon informatikai innovációs díjjal jutalmazták a MÁV-START-ot és a MÁV Szolgáltató Központot a START Europa nemzetközi jegyértékesítési rendszer digitális átalakításáért. Az elismerést Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója és Garamvölgyi Erzsébet, a MÁV Szolgáltató Központ stratégiai projektvezetője vette át ma az Országházban, az Innováció 2023 rendezvény keretén belül tartott átadási ünnepségen.

2023. március 27. 18:39

Nyíregyházán nyit új irodát a Work Force

Folytatja hazai terjeszkedését Észak-Kelet Magyarországon a Work Force, a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó vállalat Nyíregyházán nyitja meg legújabb, kilencedik irodáját. Az új központ létrehozását indokolta, hogy a társaság már megállapodást kötött a városban működő egyik jelentős foglalkoztatóval, és további partnerségeket tervez a régióban működő cégekkel a jövőben, hogy akár több száz munkavállalóval is segítse a térség munkaerőpiaci helyzetét.

2023. március 27. 17:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08