Bemutatkozott az egyik legnagyobb hazai médiavállalat, a Mediaworks

Czipperer Dia, 2014. október 1. 15:21

Hazánk legnagyobb médiavállalatai közé csatlakozik a sorba az október 1-jén, újonnan megalakult Mediaworks Hungary Zrt. A cég a Vienna Capital Partners hazai médiavállalata.

A Vienna Capital Partners (VCP) új hazai médiavállalata mutatkozott ma be hazánkban. A tulajdonos VCP birtokolja  a magyarországi Ringier és Axel Springer érdekeltségek jelentős részét.

 

A Mediaworks Hungary Zrt. és leányvállalatai 63 médiamárkával, országos és regionális lefedettséget kínálnak partnereinek. A márkák között van például a Nemzeti Sport, a Népszabadság és a Világgazdaság is.

 

 

Heinrich Pecina, a Vienna Capital Partners tulajdonosa (balra) és Mihók Attila, a Mediaworks ügyvezető igazgatója 

 

Heinrich Pecina, a cég tulajdonosának elmondása szerint senkit nem bocsátottak el, akit tudtak, mindenkit átvettek. Pecina a napi.hu portálnak úgy nyilatkozott, hogy tovább szeretnék fejleszteni a kiadói portfóliót. Úgy véli, hogy a média a jövőben még fontosabb lesz, mint most, és véleménye szerint a nyomtatott média számára is van hely.

 

Pecina a növekedést is hangsúlyozta, és ennek kapcsán kiemelte, hogy nincs szándékában eladni a cégcsoportot. Bár a nyereségesség fontos, és számukra is a kitűzendő célok között van, mindennél sokkal lényegesebb, hogy az ügyfelek elégedettek legyenek, azáltal, hogy minőségi tartalmat kapnak.

 

Számos tulajdinukba került cég ugyanazon a néven fut, ám Mihók Attila ügyvezető igazgató szerint ezek számát csökkenteni kell, mely jelenleg 12-re rúg. Ezek részben vagy egészben a médiavállalat tulajdonát képezik. Számukra a tartalom az elsődleges, melyet a cég jelmondata is képvisel: Content first.

 

Kép: MTI/Mohai Balázs

Kulcsszavak: +céginfó média

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Leadec megvásárolja a FISS Automatika Kft.-t

A Leadec, a világ vezető globális szolgáltatási szakértője 2023.05.31. napjával felvásárolta a FISS Automatika Kft.-t. A Leadec az akvizícióval tovább bővíti magyarországi jelenlétét, valamint erősíti kompetenciáit az elektrotechnika és az automatizálás területén.

2023. június 6. 17:43

Jelentős mérföldkő a hazai autóiparban

Idén ünnepli 30. születésnapját a Continental Veszprémben. Az elmúlt évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően mára a technológiai vállalat telephelye globális piacokra dolgozik. Presztízs ügyfelek számára fejleszt, tesztel és gyárt különböző szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz és az utazási kényelem növeléséhez.

2023. június 6. 16:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39