Bemutatkozott az egyik legnagyobb hazai médiavállalat, a Mediaworks

Czipperer Dia, 2014. október 1. 15:21

Hazánk legnagyobb médiavállalatai közé csatlakozik a sorba az október 1-jén, újonnan megalakult Mediaworks Hungary Zrt. A cég a Vienna Capital Partners hazai médiavállalata.

A Vienna Capital Partners (VCP) új hazai médiavállalata mutatkozott ma be hazánkban. A tulajdonos VCP birtokolja  a magyarországi Ringier és Axel Springer érdekeltségek jelentős részét.

 

A Mediaworks Hungary Zrt. és leányvállalatai 63 médiamárkával, országos és regionális lefedettséget kínálnak partnereinek. A márkák között van például a Nemzeti Sport, a Népszabadság és a Világgazdaság is.

 

 

Heinrich Pecina, a Vienna Capital Partners tulajdonosa (balra) és Mihók Attila, a Mediaworks ügyvezető igazgatója 

 

Heinrich Pecina, a cég tulajdonosának elmondása szerint senkit nem bocsátottak el, akit tudtak, mindenkit átvettek. Pecina a napi.hu portálnak úgy nyilatkozott, hogy tovább szeretnék fejleszteni a kiadói portfóliót. Úgy véli, hogy a média a jövőben még fontosabb lesz, mint most, és véleménye szerint a nyomtatott média számára is van hely.

 

Pecina a növekedést is hangsúlyozta, és ennek kapcsán kiemelte, hogy nincs szándékában eladni a cégcsoportot. Bár a nyereségesség fontos, és számukra is a kitűzendő célok között van, mindennél sokkal lényegesebb, hogy az ügyfelek elégedettek legyenek, azáltal, hogy minőségi tartalmat kapnak.

 

Számos tulajdinukba került cég ugyanazon a néven fut, ám Mihók Attila ügyvezető igazgató szerint ezek számát csökkenteni kell, mely jelenleg 12-re rúg. Ezek részben vagy egészben a médiavállalat tulajdonát képezik. Számukra a tartalom az elsődleges, melyet a cég jelmondata is képvisel: Content first.

 

Kép: MTI/Mohai Balázs

Kulcsszavak: +céginfó média

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rekordösszeget adtak össze a befektetők az építőipart forradalmasító sikercégnek

Az osztrák B2B szektor történetének legnagyobb összegű második fordulós tőkebevonási körében 69 millió dollárt gyűjtött össze a befektetőktől az építőipari, épületüzemeltetési szoftvert fejlesztő és forgalmazó bécsi központú cég, a Magyarországon is ismert PlanRadar.  Az európai piacon meghatározó szerepet betöltő vállalat a pénzt nemzetközi terjeszkedésre és technológiai fejlesztésre használja fel. A cél a jelenlegi forgalom megháromszorozása 2022-ben, ami az eddigi eredmények ismeretében reális elképzelés.

2022. január 22. 16:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58