Larry Ellison távozik az Oracle vezetői székéből

Czipperer Dia, 2014. október 3. 13:18

Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója szeptemberben jelentett be, hogy távozik posztjáról. A jövőben a vállalat műszaki igazgatójaként folytatja a munkát.

Új vezető kerül az Oracle élére. Safra Katz és Mark Hurd veszi át Larry Ellison munkáját. Ellison ugyan nem távozik a vállalattól, a jövőben műszaki igazgatóként vesz részt az Oracle életében.

 

Ellison a lemondásával kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy ők hárman már évek óta jól működnek együtt, és a jövőben is így folytatják majd a munkát, csupán annyi változik, hogy ezentúl Larry az üzleti szoftvereket és szolgáltatásokat nyújtó üzletágért felel majd. Ellison azt is kiemelte, hogy a két szakember kiérdemelte a címet.

 

 

Safra és Mark megosztja irányítják a vállalatot, előbbi posztjából adódóan az értékesítési, a szolgáltatási és üzleti részleg munkájáért felel, míg utóbbi a gyártást, a pénzügyi és jogi osztályt vezeti a jövőben.

 

A 70 éves Ellison az Oracle társalapítója is egyben, így immár 37 éve (1977 óta) vesz részt a cég életében. Ő volt mindeddig a vállalat egyetlen vezérigazgatója. Előtte a CIA-nál adatbázis fejlesztéssel foglalkozott.

 

A Forbes magazin szerint sokkolta az üzleti világot Ellison szeptemberi bejelentése, akit jelenleg a világ ötödik leggazdagabb embereként tartanak számon.

 

Forrás: Internetnews.comForbes.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48