Új D-Link Wireless AC1900 router otthoni és kisvállalati extrákkal

forrás: Prím Online, 2014. október 6. 10:02

A DIR-880L Gigabites Cloud SmartBeam routerrel a D-Link sem kíván lemaradni a Wi-Fi piac újrafelosztásáért zajló versenyben: Az új, három külső antennával rendelkező kétsávos modell 1900Mbps teljes vezeték nélküli sávszélessége mellé olyan, kisvállalkozások számára is hasznos extrákat kapott, mint a Facebook Wi-Fi szolgáltatás vagy a VPN szerver. Az új otthoni hálózati központ a legmodernebb jelvezérlő  Beamforming, valamint a két frekvenciasáv közötti terhelés tökéletes elosztását kínáló Band Steering technológiának köszönhetően optimális jelvételt biztosít a problémás pontokon is. Az új modellel érkezik a D-Link megújult, érintőképernyőre optimalizált felhasználói felülete is.

Nagy adatátviteli sebesség minden otthoni hálózati készülék esetében

A D-Link a tavaly bemutatott négy 11ac router után ezzel az új high-end modellel bővít termékcsaládját. A DIR-880L több mint elegendő sávszélességet biztosít minden kedvelt tevékenységhez, a nagy fájlok Internetről végzett letöltésétől a legújabb online játékok kipróbálásán át egészen a külföldön élő rokonokkal és barátokkal folytatott skypolásig. A router támogatja a 2,4 GHz-es és 5 GHz-es sávokat, a Band Steering funkció pedig biztosítja a két sáv közötti kiegyensúlyozott adatterhelést. Ennek eredményeként a mindkét frekvenciasávot támogató Wi-Fi kliens eszközök a túlterhelt 2,4 GHz-es sávban felmerülő adatátviteli problémák esetén átirányításra kerülnek a kevésbé kihasznált 5 GHz-es sávra. Ezáltal megelőzhető a 2,4 GHz-es sáv adatátviteli kapacitásának teljes kimerítése.


Az AC SmartBeam™ technológia a Wi-Fi jel esetében lehetővé teszi az olyan akadályok és zavaró tényezők leküzdését, mint amilyenek például a betonfalak vagy a mikrohullámú sütők. A három külső antenna a Wi-Fi jelet tetszőleges pontba fókuszálják, oda, ahol éppen a legnagyobb szükség van rá. E funkció különösen jól működik az 5 GHz-es sávban. A vezetékes eszközök – NAS, médialejátszó, okostelevízió – csatlakoztatásához négy Gigabites LAN port áll a rendelkezésére.

 



Ideális otthoni hálózati központ: széleskörű szolgáltatások mobilra, tabletre optimalizálva


Az új Cloud router telepítéséhez és beállításához nincs szüksége semmilyen előzetes műszaki ismeretekre. Az ingyenesen letölthető QRS Mobile iOS és Android alkalmazás automatikusan megtalálja a routert, és részletes beállítási lehetőségeket biztosít tableten vagy okostelefonon keresztül. A webböngésző segítségével megjeleníthető a tabletes vezérlésre optimalizált és átdolgozott felhasználói felület is.
A Cloud szolgáltatásoknak köszönhetően a mydlink Lite alkalmazás segítségével akár egy okostelefonról is felügyelhető a hálózat. Ez lehetővé teszi a szülők számára, hogy on-line ellenőrizzék, mit csinálnak gyermekeik, továbbá bizonyos napszakokban korlátozhatják a hozzáférést az Internethez, vagy blokkolhatják a nem megfelelő tartalmú oldalak megjelenítését. A vezeték nélküli hálózat esetében kizárólag Internet-hozzáférést kínáló, ám a többi hálózati adatat és készülék külső felhasználók általi elérését blokkoló vendégzóna kialakítására is lehetőség nyílik.

USB portok – médiaszerver funkciókkal


A router egy USB 2.0 és egy USB 3.0 portja USB nyomtató vagy adattároló csatlakoztatására és megosztására szolgál. A mydlink SharePort alkalmazás lehetővé teszi a teljes médiakönyvtár Apple termékek vagy Androidos készülékek részére történő gyors és biztonságos streamelését. Ily módon a felhasználó bármikor és bárhonnan, akár utazás közben is hozzáférhet például minden kedvenc zenéjéhez.

Router kisvállalati szolgáltatásokkal

A Quick VPN funkció lehetővé teszi a távoli hozzáférés "feltörhetetlen" kódolását. A hozzáférés titkosított csatornán keresztül biztosítható egy laptop és az otthoni fájlokat tároló szerver vagy NAS között.
Az éttermek, kávézók számára jelent nagy előrelépést az ingyenes Wi-Fi Hotspotok kialakításában a DIR-880L Facebook Wi-Fi szolgáltatása: Beállíthatja a vendéglátóhely tulajdonosa, hogy csak az étterem oldalára Facebook-on bejelentkezők kapjanak ingyenes Wi-Fi elérést, cserébe pedig jelentős közösségi marketing hatást fejthet ki.

A Gigabites Cloud SmartBeam™ AC1900 Router (DIR-880L) legfontosabb tulajdonságai:

·    Wi-Fi 802.11ac technológia akár 1 300 Mb/s adatátviteli sebességgel
·    A jövőben lehetőség nyílik akár 600 Mb/s (256 QAM) sebességű 802.11n átvitelre a 2,4 GHz-es sávban
·    802.11a/b/g/n támogatás, az Airtime Fairness technológia lehetővé teszi a kliensek azonos frekvenciasávon belüli és különböző adatátviteli sebességek melletti kiegyensúlyozott üzemét
·    AC SmartBeam technológia az optimális adatátvitel és jelhozzáférés érdekében
·    A Band Steering funkció mindkét frekvenciasáv optimális kihasználását biztosítja
·    Gyorsbeállítás a D-Link QRS Mobile alkalmazásnak köszönhetően
·    Kezelés és monitoring a mydlink portál és az Apple iOS vagy Android mydlink™ SharePort alkalmazás segítségével
·    Vezeték nélküli vendégzóna létrehozása a vendégek számára
·    A vezeték nélküli hálózat védelme WPA/WPA2 vagy WPS segítségével
·    Négy Gigabit LAN port és egy Gigabit WAN port
·    Egy USB 3.0 és egy USB 2.0 port a nyomtató vagy adattároló részére
·    Quick VPN szerver
·    Facebook Wi-Fi szolgáltatás (novemberben megjelenő firmware frissítéssel)

Ár és elérhetőség

A DIR-880L október 1-je óta elérhető Magyarországon is a nagyobb elektronikai webáruházakban és Apple Premium Reseller üzletekben. Ajánlott ára 55 400 Ft.
 

Kulcsszavak: router wireless D-Link

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05