Pénzt is utalhatunk majd a Facebook Messengerrel

Czipperer Dia, 2014. október 6. 13:09

Talán már nem is kell olyan sokat várni, és a Facebook Messenger szolgáltatásán keresztül is utalhatunk pénzt ismerőseinknek. Mindezt pedig olyan egyszerűen, mintha egy képet küldenénk nekik. Az iOS alkalmazásban már ott lapul a kód, már csak a vállalaton múlik, mikor durrantja el a rajtpisztolyt.

Andrew Aude, egy stanfordi egyetemi hallgató fedte fel, hogy egy eddig rejtett kód található a Facebook Messenger alkalmazásában, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pénzt utaljanak ismerőseiknek a csevegőprogramon keresztül.

 

Az iOS applikációban felfedezett megoldással szinte ugyanolyan egyszerűen küldhető pénz, mint egy fotó, csupán hozzá kell adni a bankkártya adatait és egy PIN kódot.

 

A tranzakció teljesen privát lesz, és egyelőre úgy tűnik, ingyenes is, bár az nem lenne meglepő, ha a Facebook úgy döntene, egy kicsit lecsíp majd magának utalásonként.

 

Jonathan Zdziarski, egy biztonsági szakember találta meg a kód első nyomait múlt hónapban, ám Mark Zuckerberg, a Facebook feje arra figyelmeztetett, hogy még sok alapozás szükséges, mielőtt élesben is kipróbálnák a megoldást. A Facebook a közelmúltban David Marcust, a PayPal vezérigazgatóját kérte fel arra, hogy az azonnali üzenetküldéssel kapcsolatos erőfeszítések élére álljon, így már akkor sem volt kérdéses, hogy a pénz fontos szerepet játszik majd.

 

Az iOS alkalmazásban tehát már ott lapul a kód, a Facebooknak már csak élesítenie kell. Maga Aude is kipróbálta, hogyan működik (lásd a videón), és ő maga tapasztalta, milyen egyszerűen használható majd a funkció. Egyelőre azonban még nem lehet tudni, ez a fajta pénzutalási megoldás mikortól lesz elérhető.

 

 
Laden

Facebook Messenger Payments feature demoed by @andyplace2 for TechCrunch

Weergeven op Instagram

 

Forrás: Engadget.com; Kép: techcrunch.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Értékké válik a személyes adat a vásárlók számára

Az online megoldások térnyerése tudatosabbá tette a vásárlókat, akik ma már legszívesebben csak akkor adnák meg a személyes adataikat, ha valódi kedvezményeket kapnak cserébe – derül ki az EY 21.000 fogyasztó körében végzett nemzetközi felméréséből. 

2023. június 8. 14:06

Kényszerből előny: emiatt állhatnak át zöld működésre az irodaházak

A tavaly ősszel bekövetkezett gázáremelkedés hatására feje tetejére állt az irodaházak piaca, a magas fenntartási költségek miatt ugyanis a legtöbb üzemeltető zöld útra lépett. Kaloczkai Sándor, a Gree légkondicionálók műszaki vezetője arról beszélt, ma már nem az a kérdés, hogy az energiahatékonysági beruházások megtérülnek-e, hanem az, hogy azok nélkül a működés fenntartható marad-e. Zöld irányban is példaértékű a világ első számú klímamárkája magyarországi vezérképviseletének szarvasi irodaháza, a Hi-Tech épület ugyanis látványban és műszaki tartalomban is a világ elithez tartozik.

2023. június 8. 12:49

A QNAP továbbfejlesztette mobilos biztonsági mentési megoldását

A QNAP Systems, Inc. kiadta a Qfile Pro mobilalkalmazást iOS-hez, a már meglévő Qfile mobilalkalmazás továbbfejlesztett verzióját.

2023. június 8. 11:27

Füstöljenek a gumik: a norelem szabványos alkatrészekkel segíti a tanulókat a drift triciklik építésében

A norelem folyamatosan támogatja a fiatal mérnöki tehetségeket, aminek újabb állomásaként számos szabványos alkatrésszel támogatta a Müncheni Műszaki Iskola diákprojektjét. A hallgatók dolgozták ki a motoros drift trike koncepcióját, és a projektet a tervezéstől a befejezésig vitték végig.

2023. június 8. 09:55

Exkluzív betekintést adnak három hősies hivatás munkájába a HUAWEI P60 Pro-val készített fényképek

Magyar fotográfusokkal együttműködve különleges mobilfotó-sorozattal mutatja be az éjszaka hétköznapi hőseinek életét a Huawei. A Huawei P60 Pro okostelefonnal készített képek exkluzív betekintést adnak három olyan hivatás – kutató-mentők, tűzoltók, polgárőrök – képviselőinek életébe, akik éjszakánként mások biztonságáért, nyugalmáért dolgoznak, akkor is készenlétben állva, amikor a többség az időt pihenéssel, alvással tölti. 

2023. június 7. 20:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39