Pénzt is utalhatunk majd a Facebook Messengerrel

Czipperer Dia, 2014. október 6. 13:09

Talán már nem is kell olyan sokat várni, és a Facebook Messenger szolgáltatásán keresztül is utalhatunk pénzt ismerőseinknek. Mindezt pedig olyan egyszerűen, mintha egy képet küldenénk nekik. Az iOS alkalmazásban már ott lapul a kód, már csak a vállalaton múlik, mikor durrantja el a rajtpisztolyt.

Andrew Aude, egy stanfordi egyetemi hallgató fedte fel, hogy egy eddig rejtett kód található a Facebook Messenger alkalmazásában, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pénzt utaljanak ismerőseiknek a csevegőprogramon keresztül.

 

Az iOS applikációban felfedezett megoldással szinte ugyanolyan egyszerűen küldhető pénz, mint egy fotó, csupán hozzá kell adni a bankkártya adatait és egy PIN kódot.

 

A tranzakció teljesen privát lesz, és egyelőre úgy tűnik, ingyenes is, bár az nem lenne meglepő, ha a Facebook úgy döntene, egy kicsit lecsíp majd magának utalásonként.

 

Jonathan Zdziarski, egy biztonsági szakember találta meg a kód első nyomait múlt hónapban, ám Mark Zuckerberg, a Facebook feje arra figyelmeztetett, hogy még sok alapozás szükséges, mielőtt élesben is kipróbálnák a megoldást. A Facebook a közelmúltban David Marcust, a PayPal vezérigazgatóját kérte fel arra, hogy az azonnali üzenetküldéssel kapcsolatos erőfeszítések élére álljon, így már akkor sem volt kérdéses, hogy a pénz fontos szerepet játszik majd.

 

Az iOS alkalmazásban tehát már ott lapul a kód, a Facebooknak már csak élesítenie kell. Maga Aude is kipróbálta, hogyan működik (lásd a videón), és ő maga tapasztalta, milyen egyszerűen használható majd a funkció. Egyelőre azonban még nem lehet tudni, ez a fajta pénzutalási megoldás mikortól lesz elérhető.

 

 
Laden

Facebook Messenger Payments feature demoed by @andyplace2 for TechCrunch

Weergeven op Instagram

 

Forrás: Engadget.com; Kép: techcrunch.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mecenatúrás film locarnói díja: a Médiatanács gratulál az alkotóknak

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), illetve a Médiatanács örömmel értesült arról, hogy a szervezet támogatásával forgatott, A létezés eufóriája című innovatív magyar dokumentumfilm nyerte el a Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál Kritikusok Hete programjának nagydíját augusztus 17-én. Az NMHH büszke az elismerésre, és gratulál az alkotóknak a díjhoz. A siker apropóján a Médiatanács blogja interjút készített Szabó Réka rendezővel, amelyből többek között kiderül: a locarnói vetítéseken ez a film kapta a leghosszabb tapsot. 

2019. augusztus 23. 17:57

A világ legerősebb AI processzorát mutatta be a Huawei

A Huawei Technologies bemutatta az Ascend 910-et, a világ legerősebb AI processzorát, valamint a MindSpore minden forgatókönyvre kiterjedő AI számítási keretrendszert. A mesterségesintelligencia-alapú számítási keretrendszerek kulcsfontosságúak ahhoz, hogy az AI alkalmazások fejlesztése könnyebb, maguk az alkalmazások pedig könnyebben elérhetők legyenek.

2019. augusztus 23. 16:00

Helyettünk vásárolnak be az LG háztartási gépei

Az LG Electronics (LG) a 2019-es IFA-n mutatja be új, az európai piacokra szánt ThinQ háztartási gépeit, amelyekben immár elérhető az Amazon automatizált online vásárlási szolgáltatása, a Dash Replenishment (ADR). 

2019. augusztus 23. 13:17

Szétszórt adatok, összeszedett védelem

A munkahelyi fájljainkhoz lassan ugyanolyan könnyen hozzáférünk, mint a levegőhöz. Ott vannak a felhőben, és bárhol, bármikor betölthetjük a mobil eszközeinkről. A munkavállalók dolgát ez megkönnyíti, de a vállalatoknak nehézséget okoz az értékes és érzékeny adatok védelmének biztosítása, ami biztonsági veszélyt jelent. A Micro Focus szakértői szerint a személyazonosság-kezelési megoldásokkal jelentősen csökkenthetők a kockázatok.

2019. augusztus 23. 10:39

A UPS önvezető járműveket fejlesztő cégben szerzett részesedést

UPS bejelentette , hogy a kockázatitőke-befektetéssel foglalkozó leányvállalata, a UPS Ventures kisebbségi részesedést szerzett az autonóm teherautókat fejlesztő TuSimple vállalkozásban. A két vállalat Arizónában meg is kezdte az első önvezető nyergesvontatójuk tesztjét, azt vizsgálva, hogy e járművek javíthatják-e a szolgáltatásminőséget és hatékonyságot a UPS hálózatában. Az ügylet egy korábban indított kereskedelmi együttműködés folyománya, melyben a UPS szállítási szolgáltatásokat vásárolt a TuSimple-től.

2019. augusztus 23. 09:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás