3X Virtual: végső búcsú a meghibásodásoktól, az adatvesztéstől?

forrás: Prím Online, 2014. október 7. 17:53

A közelmúltban osztották ki a Magyar Termék Nagydíjat a Parlamentben. Az elismerést idén olyan cégek kapták, amelyek termékei vagy szolgáltatásai előállításában kiemelt szerepet játszik az innováció, értékesítésükben pedig a munkahelyteremtés és az export. A díjazottak közé került az elmúlt évek egyik legizgalmasabb fejlesztése, a 3X Virtual.

Mi az a 3X Virtual, és miért olyan izgalmas?

A 3X Virtual az Alphasonic Kft. kis- és középvállalkozásoknak szánt informatikai megoldása. Ha röviden kellene bemutatni, azt mondhatnánk, hogy nagyvállalati informatikát valósít meg kisvállalati pénzen, hibák nélkül. A szolgáltatás azt ígéri, hogy felhasználói örökre búcsút mondhatnak a meghibásodásoknak, a felesleges kiadásoknak, az adatvesztésnek, a lefagyásoknak vagy az állandó és a legváratlanabb helyzetekben bekövetkező rendszerösszeomlástól való rettegésnek.

A megoldás kulcsa a manapság olyan népszerű virtualizáció – minden eddigit felülmúló mértékben. Mi is a virtualizáció? Egy keretrendszer vagy módszer a számítógép erőforrásainak felosztására, mint a hardver és szoftver felosztás, az időosztás, a részleges vagy teljes gépi szimuláció.

 

Mi lett virtualizálva a 3X virtual rendszernél?

Tulajdonképpen minden. Működési elve ugyanaz, mint a felhő alapú rendszereké, azonban annál sokkal több: nemcsak a cégben használt desktopok, de a szerverek és az adattárolók is összesen két távoli szerverre helyeződnek. Ez a két szerver speciális, monitorra erősített eszközökkel (vékonykliensekkel) szolgáltatja az adatokat a dolgozók számára.

Tehát az irodában nincs semmi más, mint a megfelelő mennyiségű monitor, billentyűzet és a vékonykliens. A saját adatait, file-jait pedig bárki bármelyik gépről elérheti, hiszen nincsenek egy-egy gépházhoz kötve. A megosztás csak egy szempillantás kérdése, a bekapcsolásra, betöltésre való várakozás alig néhány másodperc. A hagyományos működéssel ellentétben nem kell a továbbiakban karbantartási költségekkel és a meghibásodó gépházakkal, adatvesztéssel számolni.

Hatalmas könnyebbség a rendszergazdának is

Mivel sokkal kevesebb a meghibásodással fenyegető alkatrész, a rendszergazda is búcsút mondhat a hosszas javítgatásoknak, az állandó probléma-bejelentésnek. Az olyan feladatok pedig, mint egy új nyomtató vagy szkenner beüzemelése a hálózatra, alig tíz perc alatt, szakmai tudás nélkül elvégezhetők.

Ezzel érdemelte ki az Alphasonic Kft. a Magyar Termék Nagydíjat!

Példaértékű, hogy az Alphasonic Kft. az egyetlen, 100%-ban zöld vállalkozás a hazai IT szférában. Terméke, a 3X Virtual is ebbe illeszkedik, de a cég felépítése és üzemelése is úgy van kialakítva, hogy az előállítástól a forgalmazásig minden részfolyamata környezetkímélő módszerrel történjen. A nemzetközi szinten is átütő jelentőségű, mégis 100%-ban hazai fejlesztésről itt található bővebb információ. (Link: http://www.omir.hu/maximalis-adatbiztonsag-egy-hallatlanul-innovativ-technologiaval/)

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még biztonságosabbá vált a bankolás a Budapest Banknál

A 2019. szeptember 14-én hatályba lépő új, európai uniós pénzforgalmi irányelv két fő újdonságot hoz a mindennapi bankolásban: egyfelől az eddiginél is biztonságosabbá válnak a banki tranzakciók, másfelől megnyílik az út az új, innovatív szolgáltatások bevezetése előtt. Az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges megerősítő (SMS) kód (3DS) kiküldése Budapest Bank ügyfelei esetében már idén január óta működik. 

2019. szeptember 15. 09:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás