Új PC és táblagépek a Lenovótól

Bemutatkozott a Yoga 3 Pro PC, valamint Yoga Tablet 2 és 2 Pro tablet

Czipperer Dia, 2014. október 11. 12:51

Három új terméket mutatott be a Lenovo. PC fronton a YOGA 3 Pro átalakítható masinával, a táblagépek terén pedig a két mérettel és operációs rendszerrel érkező YOGA Tablet 2 és Tablet 2 Pro eszközökkel bővült a kínálat. Utóbbi megalkotásában Ashton Kutcher, a vállalat termékinnovátora is segédkezett.

YOGA 3 Pro

 

Az átalakítható PC csupán 12,8 milliméter vastag – és 14 százalékkal könnyebb elődjénél, mindössze 1,19 kilogrammot nyom. A könnyű dizájnt a Lenovo több mint 800 acél és alumínium elemből álló óraszíj forgópánt rendszere teszi lehetővé. Áttervezték az eredeti forgópántot, amely olyan rugalmasságot kínál, mint a fém óraszíjak. A forgópánt hat fókuszponttal rendelkezik.

 

A 13 hüvelykes, Gorilla Glasszal védett megjelenítővel megáldott készülék QHD+ felbontású (320x1800) kristálytiszta képeket kínál. Az eszköz könnyedén táblagéppé alakítható, de akár a laptop és a táblagép mód mellett sátor, valamint állvány módban is használható.

YOGA 3 Pro
 

A készülék lelke egy Intel Core M processzor, a hangzásvilágért pedig Waves Audio technológiájú JBL hangszórók felelnek. Nagyméretű digitális fájlok is gond nélkül tárolhatók rajta, melyet a 512 GB-ig bővíthető SSD tároló tesz lehetővé. Ám nem csak a multimédiás élmény miatt hasznos kis eszköz, munkához is jól használó, hiszen az aksi a 144 Whr. Lítium polimer akkumulátornak köszönhetően több mint 9 órát bír egyetlen töltéssel.

 

Szoftverfronton is kapott újdonságot az eszköz. A Harmony névre keresztelt megoldás az alkalmazás és beállítások terén nyújt segítséget. A szoftver az adott tevékenységhez mérten optimalizálja a különféle beállításokat. Például, ha éppen e-könyvet olvasunk, a képernyő fényerejét és színhőmérsékletét a környzeti megvilágításhoz igazítja. Több mint 50 alkalmazásban képes optimalizálni a használatot.

 

A készülék novembertől lesz kapható a magyar piacon.

 

YOGA Tablet 2 – négy üzemmóddal

 

A Lenovo a korábbi három üzemmódot (kézi, döntött, állvány) új táblagépeiben egy negyedikkel bővítette. Továbbfejlesztették az állvány módnál alkalmazott kitámasztót, hogy stabilabb legyen az eszköz. A felhasználók felakaszthatják tabletüket a tartalmak megjelenítéséhez.

 

A teljesítmény is fontos szerepet játszott a tervezés során. A továbbfejlesztett kamera és hang funkciókat egy Intel Atom processzor támogatja, valamint kétsávos Wifi kapcsolódási lehetőséggel látták el az eszközt. A hangzásról pedig a Dolby Audio és Wolfson Master HiFi technológiával támogatott két előlapi hangszóró gondoskodik.

YOGA Tablet 2
 

A kétféle képernyőmérettel (8 és 10 hüvelyk) és kétféle operációs rendszerrel kapható eszköz (Android és Windows) hátoldalán egy 8 megapixeles kamera csücsül, üzemidejét tekintve pedig akár 18 órát is bír: a 8 és 10 hüvelykes változat egyaránt. A 10 hüvelykes modellek pedig akár 4G támogatással is rendelkeznek.

 

A Windowst választók egyéves Microsoft Office 365 előfizetést kapnak az eszközhöz, az androidos változat fedélzetén pedig a legfrissebb Android 4.4 KitKat rendszer teljesít szolgálatot.

 

A YOGA Tablet 2 8 hüvelykes modellje várhatóan november elejétől, a 10 hüvelykes kivitel pedig már október kapható lesz Magyarországon. A Windowst futtató, 10 és 8 hüvelykes változatok 2014 végétől lesznek elérhetők.

 

YOGA Tablet 2 Pro – a prémium médiahasználat jegyében

 

Ashton Kutcher, a vállalat termékinnovátora is közreműködött a készülék megalkotásában, amely képernyőméretét tekintve egy noteszépnek is beillene. A prémium médiahasználatra tervezett eszköz beépített Pico projektorral rendelkezik, amellyel kivetíthető az eszköz tartalma, igazi moziélményt nyújtva ezzel. A hangzásért pedig egy 8 wattos, mélynyomóval ellátott hangrendszer felel, amely négyszerese egy átlagos táblagépének. A mély basszus hangokról a hátoldali mélysugárzó gondoskodik, míg a Tablet 2-höz hasonlóan a Dolby Audio és Wolfson Master HiFi technológiák többcsatornás hangélményt biztosítanak.

 

A Lenovo a nagyméretű táblagép megalkotása előtt fókuszcsoportos kutatást végzett, és kiderült, hogy az emberek 88%-a nagy mennyiségű digitális tartalmat fogyaszt otthon táblagépén. Ennek jegyében született meg a nagyképernyős eszköz, amelynek megjelenítője nem csak méretét tekintve kínál jobb felhasználói élményt, hanem technológia tekintetében is. A YOGA Tablet 2 Pro QHD megjelenítőt kapott (2560x1440).

 

A Pico projektorral pedig 16:9-es képarányú, nagyfelbontású képek, felvételek vetíthetők. Ehhez igazodik a készülék üzemideje is, ugyanis a lejátszási idő egy feltöltéssel nagyjából három óráig terjed, így egy filmet gond nélkül meg lehet vele nézni anélkül, hogy közben tölteni kellene. Ennél az eszköznél is megtalálható a negyedik, felfggesztett üzemmód, amelynek révén bárhová könnyen fel lehet akasztani.

YOGA Tablet 2 Pro
 

A prémium technológiákhoz egy jó procira is szükség van: a készülék meghajtásáról éppen ezért egy negyedik generációs Intel Atom processzor gondoskodik, amelynek töb program egyidejű futását is lehetővé teszi.

 

A Lenovo YOGA Tablet 2 Pro várhatóan 2015 elejétől lesz elérhető hazánkban. 

 

További fontos jellemzők:

 

- 8 megapixeles hátoldali kamera

- 32 GB tárhely

- microSD bővíthetőség 64 GB-ig

- akár 15 órás akkumulátor üzemidő

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55