A legjobb informatikusokra vadászik a Qualysoft

forrás: Prím Online, 2014. október 15. 14:32

Az infokommunikációs iparág a teljes magyar gazdasági növekedést meghaladó módon képes a fejlődésre, ez a piacot érintő jó hír azonban évek óta komoly szakember hiányt is eredményez. A Qualysoft, hazánk egyik legsikeresebb informatikai tanácsadó és szolgáltató vállalata gyakornoki programokkal, valamint egyetemi együttműködésekkel kíván hozzájárulni az informatikusképzés sikerességéhez.

Hazánkban jelenleg csaknem 10 000 betöltetlen informatikai állás van, a hiány azonban világszinten problémát jelent, derült ki az Informatikai Vállalkozások Szövetségének felméréséből. Az IT piac folyamatos, dinamikus fejlődése további több ezer szakembernek tud megélhetést biztosítani a jövőben, ezért is fontos, hogy iparági és kormányzati összefogással felgyorsuljon az informatikusképzés, és az oktatási rendszer képes legyen a piac igényeit kiszolgálni. A szövetség adatai alapján a gyors reagálás évi 150-250 milliárd forinttal növelheti a nemzetgazdaság teljesítményét. A frissen végzett informatikusok egyébként szerencsés helyzetben vannak, hiszen az a kétezer fő, aki évről évre befejezi felsőoktatási tanulmányait éppen hogy pótolni tudja a nyugdíjba menő állományt, vagyis könnyedén válogathat a nettó 175 000-200 000 forintos átlagfizetésű állásokból. A jól képzett informatikusok iránti folyamatosan növekvő igényt az is alátámasztja, hogy a Qualysoft statisztikái szerint az olyan kurrens területeken, mint amilyen a JAVA fejlesztőké, az elmúlt évben az álláskeresők bérigénye tapasztalattól függően átlagosan 21-27%-kal nőtt.

 

A Qualysoft maga is igyekszik elősegíteni a hallgatók felkészítését. A nyár folyamán a Pécsi Tudományegyetemmel közösen indította útjára a JAVA képzést biztosító JAVA Akadémiát , valamint a Qualysoft Tehetség Program keretén belül ERP és JAVA gyakornoki lehetőséget is nyújt bizonyos felsőoktatásban részt vevő diákoknak, akiknek ezután munkalehetőséget is felajánl a vállalat.

 

A Qualysoft idén először, október 15-én és 16-án a Műegyetemi Állásbörzén is meghirdeti betöltetlen pozícióit, amely több mint 70, főleg C#, C++, JAVA fejlesztőt jelent, de keresnek pályázókat tesztelői és projektmenedzseri munkakörbe is. Az érdeklődők – azon túl, hogy tesztelhetik tudásukat a cég munkatársai által készített, táblagépre szánt kvízjátékon – személyesen találkozhatnak a fenti területek szakértőivel, valamint feltehetik kérdéseiket akár a cég felsővezetőinek is, akik szintén kilátogatnak az állásbörzére.

 

A Magyarországon közel 300 főt foglalkoztató vállalat a válság idején is stabil növekedést tudott felmutatni; idén már 50 új szakember kezdhette meg a munkát Budapesten, illetve több vidéki nagyvárosban. A vállalatra jellemző szakmai diverzitásnak köszönhetően az ott dolgozók egymástól teljesen eltérő kompetenciaterületeken is kipróbálhatják magukat – köszönhetően többek között annak, hogy a Qualysoft hivatalos vizsgaközpontként belső szakembereink lehetőséget ad átminősülésre -, sőt a globális ügyfélkörnek köszönhetően akár külföldön is szerencsét próbálhatnak.

 

 

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagyszerű alkotások a robotkupa budapesti versenyén

Rendhagyó időpontban (január 23-án, vasárnap) és új helyszínen (VIK Baptista Gimnázium, Hernád utca) rendezték meg a Magyar Ifjúsági Robot Kupa (rövidítve: MIRK) budapesti ligáit. A szervezés is rendhagyó volt, a járványügyi előírások betartásával, s így sokkal kevesebb kísérő lelkesíthette a csapatokat, összesen 10 csapat indult, illetve volt olyan csapat, amely több kategóriában is megmérettette magát, úgyhogy végül 12 díj kiosztására kerülhetett sor. Bravúrosan küzdő csapatok, nemzetközi színvonalú megoldások születtek idén is.
 
 
 

2022. január 27. 11:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58