A Xerox két új környezetbarát nyomtatója figyeli az irodai nyomtatási szokásokat is

forrás: Prím Online, 2014. október 16. 12:33

A Xerox két új, környezetbarát, szilárdtintás nyomtatót vezet be a hazai piacra. A ColorQube 8880 és 8580 fejlesztői azt tűzték ki célul, hogy a termelékenység és az optimális színteljesítmény megtartása mellett jelentősen csökkentsék a berendezés szén-dioxid kibocsátási szintjét.

A ColorQube 8880 kiemelkedő előnye, hogy környezetbarát GreenPrint megoldásán keresztül a vállalkozások saját igényeikre szabhatják.  A berendezés – más szilárdtintás nyomtatókhoz hasonlóan - a színes oldalakat három kategóriába sorolja lefedettségük szerint, így a kevesebb szín használata kisebb nyomtatási költséget von maga után. A cégek a nyomtatási módok közül is választhatnak, és a kevésbé telített nyomatkép kiválasztásával befolyásolni tudják, hogy a dokumentum melyik árkategóriába essen.


Mindkét berendezés a teljesítményt és a termelékenységet helyezi a központba: az első nyomat öt másodpercen belül készül el, egy perc alatt pedig 51 színes vagy fekete-fehér oldal nyomtatható. A készülékeket ellátták a Xerox 2400 FinePoint® szoftverrel, ami gyorsan, megbízhatóan és a minőségi követelményeknek megfelelve javítja a felbontást és végzi el a színkorrekciót. A berendezések a sima papír megnyomásától kezdve a címkék, borítékok, névjegyek elkészítéséig bármire használhatóak, továbbá kétoldalas és N-up (több oldal egy lapra) nyomtatási mód is választható.
Az Intelligent Ready technológiának köszönhetően mindkét eszköz folyamatosan figyeli az irodai nyomtatási szokásokat, és energiát takarít meg azzal, hogy használaton kívül alacsonyabb fokozatba kapcsol. A Xerox új szilárdtintás nyomtatóit bevizsgálta és hitelesítette a Mopria Szövetség. A szervezet célja, hogy növelje annak a lehetőségét, hogy minél többen tudják vezetékes kapcsolat nélkül, okostelefon, tablet, illetve más mobil eszközök révén menedzselni a nyomtatásaikat.

Kulcsszavak: nyomtató Xerox

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AGON by AOC bemutatja a core gamereket célzó legújabb gaming monitorját

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő-márkája – bemutatja az AOC GAMING CQ27G2S/BK modellt, egy 27 hüvelykes (68,6 cm) QHD ívelt gaming monitort, amely aprólékos tervezésével egyesíti a gaming világ legkeresettebb jellemzőit. 

2023. szeptember 22. 14:20

Gaming útközben az új AOC GAMING 16G3 modellel

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bejelenti az AOC GAMING első hordozható gaming monitorát, a 16G3 modellt. A 15,6 hüvelykes (39,5 cm) kijelzőt úgy került megtervezésre, hogy karcsú, vékony és szemet gyönyörködtető kialakításával lépést tartson a magával ragadó mobil játékokkal és fokozza az útközbeni termelékenységet.

2023. szeptember 16. 15:47

Új termékekkel jelentkezik a Philips monitors

A szeptember mindig energikus és lendületet ad életünk újjászervezéséhez és újrakezdéshez. A diákok visszatérnek az osztálytermekbe, a családok pedig a tanévhez igazítják a naptárukat. Sok szakember a nyári szünet után felfrissülve tér vissza az irodába, és új erővel veti bele magát a feladatokba. Talán nem meglepő, hogy az elektronikai cikkek iránt különösen nagy a kereslet az évnek ebben az időszakában: az adatok szerint az EMEA-régióban a válaszadók 45%-a tervezi új elektronikai termékek vásárlását, a laptopoktól a táblagépekig, a monitoroktól a webkonferencia-kiegészítőkig*.

2023. szeptember 6. 09:56

Mire figyeljünk az okoseszközök vásárlásakor?

Az okoseszközök egyre nagyobb szerepet kapnak az oktatásban, de nem mindegy, hogyan választunk. A megfelelő készülékek nem csak megkönnyíthetik a tanulást, de ha energiatakarékos, időt álló darabokat választunk, még a környezettudatosság szempontjának is megfelelhetünk.

2023. augusztus 29. 13:01

Itt a Samsung első Dual UHD felbontású gaming monitorja

A Samsung a vizuális kijelzők üzletágának élvonalbeli vállalataként mutatja be az Odyssey széria legújabb modelljeit, a gaming monitorok jövőjét meghatározó 57 colos Odyssey Neo G9 és az 55 colos Odyssey Ark készülékeket. Az új játékmonitorok először az egyik legnevesebb nemzetközi számítógépes- és videójáték rendezvényen, a kölni Gamescom 2023 kiállításon láthatóak augusztus 23. és 27. között. 

2023. augusztus 26. 16:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59