Biztonságosabb lesz az adásvétel a Vaterán

Czipperer Dia, 2014. október 17. 13:26

Biztonságos Vásárlás Programot indított a Vatera, melynek keretében garanciát vállal az egyes tranzakciókra 100 ezer forintos értékhatárig. A felhasználók évente ötször vehetik igénybe a szolgáltatást.

A jövőben még biztonságosabb lesz a Vatera online piactér. Az oldal hazánkban egyedülálló programot indított el, melynek részeként garanciát vállal egyes tranzakciókra.

 

A Biztonságos Vásárlás Programot október 1-jén vezették be, lényege pedig az, hogy amennyiben egy vásárló nem kapja meg a terméket, a Vatrea kártalanítja őt. 100 ezer forintos értékhatárig biztosít garanciát az oldal a vásárolt árukra. Ezzel azonban még egy dolog szükséges: a vevőnek rendőrségi feljelentést kell tennie.

 

A limit meghatározásánál szerepet játszott az átlagos fogyasztási szokások felmérése. A Vatera szerint ez az összeghatár lefedi az átlagos vásárlások értékét. A póruét járt vásárlók évente legfeljebb ötször élhetnek ezirányú lehetőségükkel.

 

A programot nem azért indították útjára, mert megsokasodtak volna az ilyen esetek, hiszen a vállalat szerint vásárlások számához képest jelenleg is lenyésző mértékben fordulnak elő problémás esetek, ám ezzel az új lehetőséggel szeretnék biztosítani a felhasználókat arról, hogy nem kell aggódniuk a biztonság miatt.

 

Szanitter Áron, az Allegro Group HU Kft. piacterek üzletág vezetője szerint „a bizalom mindig is kulcsszerepet játszott az online piactéren történő adásvételben: felméréseink szerint a fixáras termékekért a felhasználóink többsége, csaknem 62 százaléka előre utalással fizet, ami az e-kereskedelmi piachoz képest is igen magas arány. Mindez azt mutatja, hogy a vásárlók egyre jobban bíznak az eladókban, és többnyire pozitív tapasztalatokkal rendelkeznek. Ezt a légkört az új vásárlói program és további kényelmi szolgáltatások bevezetésével is szeretnénk támogatni, tovább erősíteni”.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gyermekvasút – a kulisszák mögött

Vasárnap nyílt napot tart a Gyermekvasút a Széchenyihegyi végállomáson. 10 és 16 óra között várják színes programokkal a kisvasút világa iránt érdeklődő gyerekeket.

2020. január 24. 12:49

A munkahely elhelyezkedése a legfontosabb, amikor állást keresünk

Hogyan befolyásolja az álláskeresésünket és munkahely választásunkat a lakhelyünk? A Profession.hu friss felmérésének válaszadóinak 69,4 százalékával előfordult már, hogy csak azért nem jelentkeztek egy állásra, mert hosszú időt vett volna igénybe az ingázás a munkahely és az otthonuk között. Az állásportál most egy szerencsés álláskereső rezsijét és lakbérét egy teljes évre átvállalja egy budapesti új építésű társasházban, így segítve a könnyebb elhelyezkedést.  

2020. január 24. 11:10

Ingyenes eszközt fejlesztett az ESET a BlueKeep sebezhetőség ellenőrzésére

Az ESET nemrég kiadott egy ingyenes BlueKeep (CVE-2019-0708) eszközt annak ellenőrzésére, hogy a Windows operációs rendszert futtató számítógép védett-e a sérülékenység kihasználása ellen. A brute-force támadások és a BlueKeep a közvetlen Remote Desktop Protocol (RDP) kapcsolatokat használják, és lehetővé teszik a támadók számára, hogy különféle rosszindulatú tevékenységeket hajtsanak végre az áldozat szervereinek felhasználásával.

2020. január 24. 09:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás