Biztonságosabb lesz az adásvétel a Vaterán

Czipperer Dia, 2014. október 17. 13:26

Biztonságos Vásárlás Programot indított a Vatera, melynek keretében garanciát vállal az egyes tranzakciókra 100 ezer forintos értékhatárig. A felhasználók évente ötször vehetik igénybe a szolgáltatást.

A jövőben még biztonságosabb lesz a Vatera online piactér. Az oldal hazánkban egyedülálló programot indított el, melynek részeként garanciát vállal egyes tranzakciókra.

 

A Biztonságos Vásárlás Programot október 1-jén vezették be, lényege pedig az, hogy amennyiben egy vásárló nem kapja meg a terméket, a Vatrea kártalanítja őt. 100 ezer forintos értékhatárig biztosít garanciát az oldal a vásárolt árukra. Ezzel azonban még egy dolog szükséges: a vevőnek rendőrségi feljelentést kell tennie.

 

A limit meghatározásánál szerepet játszott az átlagos fogyasztási szokások felmérése. A Vatera szerint ez az összeghatár lefedi az átlagos vásárlások értékét. A póruét járt vásárlók évente legfeljebb ötször élhetnek ezirányú lehetőségükkel.

 

A programot nem azért indították útjára, mert megsokasodtak volna az ilyen esetek, hiszen a vállalat szerint vásárlások számához képest jelenleg is lenyésző mértékben fordulnak elő problémás esetek, ám ezzel az új lehetőséggel szeretnék biztosítani a felhasználókat arról, hogy nem kell aggódniuk a biztonság miatt.

 

Szanitter Áron, az Allegro Group HU Kft. piacterek üzletág vezetője szerint „a bizalom mindig is kulcsszerepet játszott az online piactéren történő adásvételben: felméréseink szerint a fixáras termékekért a felhasználóink többsége, csaknem 62 százaléka előre utalással fizet, ami az e-kereskedelmi piachoz képest is igen magas arány. Mindez azt mutatja, hogy a vásárlók egyre jobban bíznak az eladókban, és többnyire pozitív tapasztalatokkal rendelkeznek. Ezt a légkört az új vásárlói program és további kényelmi szolgáltatások bevezetésével is szeretnénk támogatni, tovább erősíteni”.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

KórházSuli – ahol a tanulásnak és a közösségnek gyógyító ereje van

Magyarországon a súlyos betegsége miatt szeptemberben több ezer gyerek nem tudja elkezdeni az iskolát, pedig az a közösség, a tudás, a barátságok helyszíne. A betegség az élet másik oldala, a fájdalom, a félelem, az elveszni látszó célok és elszigetelődés.

2019. augusztus 22. 13:03

Olasz sztárépítész páros készített installációt az LG standjára a 2019-es IFA-n

A 2019-es, berlini IFA szakkiállításon mutatkozik be az LG és a nemzetközi építészeti vállalat, a Studio Fuksas egyedülálló, közös installációja. 

2019. augusztus 22. 11:37

Egy tajvani lakásból indult, óriásvállalat lett

A Zyxel tegnap ünnepelte fennállásának 30. évét, melyre különleges eseményekkel készül a tajvani hálózati kommunikációs eszközöket gyártó vállalat. Az ünneplésben, amit a „Go 30, Beyond Possibility” név alatt rendeznek, minden Unizyx alkalmazott részt vesz, termék promóciók illetve közösségi média kampányok indulnak el a világ minden táján.

2019. augusztus 22. 10:21

Elindult a 2019-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

Már Early Bird kedvezménnyel lehet jelentkezni Magyarország legismertebb online marketingkommunikációs pályázatára. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 18. alkalommal hirdeti ki a digitális megmérettetést, amelyre a szakmai zsűri az idei legfrissebb honlapokat, valamint a legjobb digitális megoldásokat is várja. Indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

2019. augusztus 22. 09:05

Indul Magyarország legnagyobb IT versenye

Idén harmadik alkalommal rendezik meg az Országos IT Megmérettetést, amely a magyarországi IT szakemberek legnagyobb online szakmai versenye. 

2019. augusztus 21. 17:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás