Új adatvédelmi megoldás az Inteltől

Biztonságosabb fizetést garantál az új technológia

forrás: Prím Online, 2014. október 17. 16:31

Az Intel bemutatta pénzügyi tranzakciókat érintő adatvédelmi technológiáját (Intel Data Protection Technology for Transactions). Ez az iparág első olyan megoldása, amely a point of sale (POS) és a banki szerverek között a felhasználók pénzügyi adatainak end-to-end titkosítását teszi lehetővé. Tartalmaz egy szoftveres részt is, melyet a kereskedők számára fejlesztettek, valamint egy Intel Core és Intel Atom processzorokkal felszerelt hardvert, amely a legerősebb biztonságot garantálja a tranzakció elindulásától.

Az Intel tranzakciós adatbiztonsági megoldása – az Europay, MasterCard és Visa hitelkártya hitelesítése, token-alapú védelme mellett – egy további módja annak, hogy a felhasználók adatai ne kerüljenek illetéktelen kezekbe. A szoftver Intel csipkészleten fut, amely fokozott biztonságot garantál és hozzájárul annak a résnek a bezárásához, ami a POS eszközök és az adatközpontok között tátong. A hardver megoldás egy védelmi funkciókkal ellátott képernyő (protected transaction display, PTD), amely kizárólag akkor lép interakcióba, ha a felhasználó fizikálisan a készülék előtt van, így garantálva azt, hogy semmilyen kémszoftver ne tudjon adatokat letölteni.

 

 

Az egyre nagyobb számban előforduló adatlopási esetek miatt egyre bizonytalanabbak a vásárlók abban, hogy a kereskedelmi vállalatok képesek garantálni adataik védelmét, amely gátolja az IoT-alapú (Internet of Things - dolgok internete) technológiák elterjedését. Iparági becslések szerint a vállalatok mintegy 114 milliárd dollárt fordítottak 2013-ban a szoftvervírusos támadások elleni védelemre és ennek ellenére is mégis több tízmillió hitelkártya adata került veszélybe.

 

·  Az Intel Tranzakciós Adatvédelmi Technológiája biztonságos utat jelent a tranzakciós végpontok, a point of sale (POS) rendszerek és a szerver hálózatok között.

 

·  A megoldás segít csökkenteni a kockázatokat azzal, hogy egy olyan biztonságos csatornát hoz létre, amelyen fizetési engedély kérhető a tranzakciók előtt. Emellett közös biztonsági menedzsment felületet biztosít függetlenül attól, hogy a kereskedelmi cég mely POS szolgáltatóval áll szerződésben.

 

·  Az Intel Tranzakciós Adatvédelmi Technológiája minden modern hitel- és bankkártyás fizetést támogat, beleértve az Europay, Mastercard és Visa kártyákat, mágnescsíkos- és NFC-olvasókat, valamint a Google Walletet, a Softcardot és az Apple Payt.

 

·  A technológia az összes Intel processzoron alapuló kiskereskedelmi POS eszközzel kompatibilis, beleértve a táblagépeket is.

 

·  A megoldás kompatibilis az Intel Core második és harmadik generációs, valamint ezt követő csipeket használó készülékekkel, illetve támogatja az Intel Atom Baytrail-T kódnéven futó processzort használó megoldásokat és a jövőben megjelenő Atom processzoros technológiákat.

 

·  Az Intel Tranzakciós Adatvédelmi Technológiája nem csupán a kiskereskedelmi szektorban használható. Alkalmazni lehet például repülőtereken az utasok útlevelének ellenőrzésére vagy autóvezetők adatainak ellenőrzésére is.

 

 

A kliens szoftver már most, a teljes technológia pedig 2015 első felétől lesz elérhető.

 

Képek: zdnet.com, itersnews.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gazdaságos megoldás egyszerűsíti az áruszállítást

Ahhoz, hogy egy termék eljusson A-ból B pontba, az esetek nagyon nagy százalékában egy dologra biztosan szükség van: ez az úgynevezett sztreccsfólia. A raklapcsomagolás gazdaságosabb és kedveltebb fóliatípusát lehetővé tette egy magyar cég úgy, hogy az nemcsak gazdaságosabb lett a piacon kapható termékeknél, de környezetbarát is, hiszen a vékonyabb fólia használatával kevesebb hulladék keletkezik. Az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. innovációja az áruszállítást nagyságrendekkel könnyítheti meg a közeljövőben.

2023. június 8. 15:40

Kényszerből előny: emiatt állhatnak át zöld működésre az irodaházak

A tavaly ősszel bekövetkezett gázáremelkedés hatására feje tetejére állt az irodaházak piaca, a magas fenntartási költségek miatt ugyanis a legtöbb üzemeltető zöld útra lépett. Kaloczkai Sándor, a Gree légkondicionálók műszaki vezetője arról beszélt, ma már nem az a kérdés, hogy az energiahatékonysági beruházások megtérülnek-e, hanem az, hogy azok nélkül a működés fenntartható marad-e. Zöld irányban is példaértékű a világ első számú klímamárkája magyarországi vezérképviseletének szarvasi irodaháza, a Hi-Tech épület ugyanis látványban és műszaki tartalomban is a világ elithez tartozik.

2023. június 8. 12:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39