Új adatvédelmi megoldás az Inteltől

Biztonságosabb fizetést garantál az új technológia

forrás: Prím Online, 2014. október 17. 16:31

Az Intel bemutatta pénzügyi tranzakciókat érintő adatvédelmi technológiáját (Intel Data Protection Technology for Transactions). Ez az iparág első olyan megoldása, amely a point of sale (POS) és a banki szerverek között a felhasználók pénzügyi adatainak end-to-end titkosítását teszi lehetővé. Tartalmaz egy szoftveres részt is, melyet a kereskedők számára fejlesztettek, valamint egy Intel Core és Intel Atom processzorokkal felszerelt hardvert, amely a legerősebb biztonságot garantálja a tranzakció elindulásától.

Az Intel tranzakciós adatbiztonsági megoldása – az Europay, MasterCard és Visa hitelkártya hitelesítése, token-alapú védelme mellett – egy további módja annak, hogy a felhasználók adatai ne kerüljenek illetéktelen kezekbe. A szoftver Intel csipkészleten fut, amely fokozott biztonságot garantál és hozzájárul annak a résnek a bezárásához, ami a POS eszközök és az adatközpontok között tátong. A hardver megoldás egy védelmi funkciókkal ellátott képernyő (protected transaction display, PTD), amely kizárólag akkor lép interakcióba, ha a felhasználó fizikálisan a készülék előtt van, így garantálva azt, hogy semmilyen kémszoftver ne tudjon adatokat letölteni.

 

 

Az egyre nagyobb számban előforduló adatlopási esetek miatt egyre bizonytalanabbak a vásárlók abban, hogy a kereskedelmi vállalatok képesek garantálni adataik védelmét, amely gátolja az IoT-alapú (Internet of Things - dolgok internete) technológiák elterjedését. Iparági becslések szerint a vállalatok mintegy 114 milliárd dollárt fordítottak 2013-ban a szoftvervírusos támadások elleni védelemre és ennek ellenére is mégis több tízmillió hitelkártya adata került veszélybe.

 

·  Az Intel Tranzakciós Adatvédelmi Technológiája biztonságos utat jelent a tranzakciós végpontok, a point of sale (POS) rendszerek és a szerver hálózatok között.

 

·  A megoldás segít csökkenteni a kockázatokat azzal, hogy egy olyan biztonságos csatornát hoz létre, amelyen fizetési engedély kérhető a tranzakciók előtt. Emellett közös biztonsági menedzsment felületet biztosít függetlenül attól, hogy a kereskedelmi cég mely POS szolgáltatóval áll szerződésben.

 

·  Az Intel Tranzakciós Adatvédelmi Technológiája minden modern hitel- és bankkártyás fizetést támogat, beleértve az Europay, Mastercard és Visa kártyákat, mágnescsíkos- és NFC-olvasókat, valamint a Google Walletet, a Softcardot és az Apple Payt.

 

·  A technológia az összes Intel processzoron alapuló kiskereskedelmi POS eszközzel kompatibilis, beleértve a táblagépeket is.

 

·  A megoldás kompatibilis az Intel Core második és harmadik generációs, valamint ezt követő csipeket használó készülékekkel, illetve támogatja az Intel Atom Baytrail-T kódnéven futó processzort használó megoldásokat és a jövőben megjelenő Atom processzoros technológiákat.

 

·  Az Intel Tranzakciós Adatvédelmi Technológiája nem csupán a kiskereskedelmi szektorban használható. Alkalmazni lehet például repülőtereken az utasok útlevelének ellenőrzésére vagy autóvezetők adatainak ellenőrzésére is.

 

 

A kliens szoftver már most, a teljes technológia pedig 2015 első felétől lesz elérhető.

 

Képek: zdnet.com, itersnews.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05