Új adatvédelmi megoldás az Inteltől

Biztonságosabb fizetést garantál az új technológia

forrás: Prím Online, 2014. október 17. 16:31

Az Intel bemutatta pénzügyi tranzakciókat érintő adatvédelmi technológiáját (Intel Data Protection Technology for Transactions). Ez az iparág első olyan megoldása, amely a point of sale (POS) és a banki szerverek között a felhasználók pénzügyi adatainak end-to-end titkosítását teszi lehetővé. Tartalmaz egy szoftveres részt is, melyet a kereskedők számára fejlesztettek, valamint egy Intel Core és Intel Atom processzorokkal felszerelt hardvert, amely a legerősebb biztonságot garantálja a tranzakció elindulásától.

Az Intel tranzakciós adatbiztonsági megoldása – az Europay, MasterCard és Visa hitelkártya hitelesítése, token-alapú védelme mellett – egy további módja annak, hogy a felhasználók adatai ne kerüljenek illetéktelen kezekbe. A szoftver Intel csipkészleten fut, amely fokozott biztonságot garantál és hozzájárul annak a résnek a bezárásához, ami a POS eszközök és az adatközpontok között tátong. A hardver megoldás egy védelmi funkciókkal ellátott képernyő (protected transaction display, PTD), amely kizárólag akkor lép interakcióba, ha a felhasználó fizikálisan a készülék előtt van, így garantálva azt, hogy semmilyen kémszoftver ne tudjon adatokat letölteni.

 

 

Az egyre nagyobb számban előforduló adatlopási esetek miatt egyre bizonytalanabbak a vásárlók abban, hogy a kereskedelmi vállalatok képesek garantálni adataik védelmét, amely gátolja az IoT-alapú (Internet of Things - dolgok internete) technológiák elterjedését. Iparági becslések szerint a vállalatok mintegy 114 milliárd dollárt fordítottak 2013-ban a szoftvervírusos támadások elleni védelemre és ennek ellenére is mégis több tízmillió hitelkártya adata került veszélybe.

 

·  Az Intel Tranzakciós Adatvédelmi Technológiája biztonságos utat jelent a tranzakciós végpontok, a point of sale (POS) rendszerek és a szerver hálózatok között.

 

·  A megoldás segít csökkenteni a kockázatokat azzal, hogy egy olyan biztonságos csatornát hoz létre, amelyen fizetési engedély kérhető a tranzakciók előtt. Emellett közös biztonsági menedzsment felületet biztosít függetlenül attól, hogy a kereskedelmi cég mely POS szolgáltatóval áll szerződésben.

 

·  Az Intel Tranzakciós Adatvédelmi Technológiája minden modern hitel- és bankkártyás fizetést támogat, beleértve az Europay, Mastercard és Visa kártyákat, mágnescsíkos- és NFC-olvasókat, valamint a Google Walletet, a Softcardot és az Apple Payt.

 

·  A technológia az összes Intel processzoron alapuló kiskereskedelmi POS eszközzel kompatibilis, beleértve a táblagépeket is.

 

·  A megoldás kompatibilis az Intel Core második és harmadik generációs, valamint ezt követő csipeket használó készülékekkel, illetve támogatja az Intel Atom Baytrail-T kódnéven futó processzort használó megoldásokat és a jövőben megjelenő Atom processzoros technológiákat.

 

·  Az Intel Tranzakciós Adatvédelmi Technológiája nem csupán a kiskereskedelmi szektorban használható. Alkalmazni lehet például repülőtereken az utasok útlevelének ellenőrzésére vagy autóvezetők adatainak ellenőrzésére is.

 

 

A kliens szoftver már most, a teljes technológia pedig 2015 első felétől lesz elérhető.

 

Képek: zdnet.com, itersnews.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Minden második rendelést csomagautomatába kérnek a Vaterafutáron

A magánszemélyek közötti értékesítés hazai szintlépését mutatja, hogy a Vatera saját, a piactéren vásárolt tételek biztonságos és gyors továbbítását biztosító Vaterafutár szolgáltatásán keresztül minden második feladott csomag már valamelyik csomagautomatán keresztül jut el új tulajdonosához. A legtöbben könyvet és ruhát küldenek ezen a módon, de rengeteg zenei CD és DVD-film talál új gazdára automatán keresztül – sokan gyűjtői pénzérmét vagy háborús relikviákat is az átvétel e kényelmes módján veszik át.

2023. október 2. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38