30 ezer új informatikai eszközt telepítenek iskolákba

MTI Sajtóadatbank, 2014. október 20. 16:14

Az általános iskolai tanulók felzárkózását és a pedagógusok munkáját 11,7 milliárd forintos informatikai fejlesztés segíti - mondta a köznevelésért felelős államtitkár hétfőn Kecskeméten.

Czunyiné Bertalan Judit a Móra Ferenc Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a fejlesztés során 1855 helyen mintegy 30 ezer új informatikai eszközt, köztük tantermi számítógépeket, notebookokat, tableteket telepítenek. A projektnek 500 ezer diák és 70 ezer pedagógus a kedvezményezettje.

 


 


Czunyiné Bertalan Judit átadta az országos program keretében elsőként üzembe helyezett 16 tantermi és hat pedagógusi notebookot, valamint egy projektort. Az államtitkár fontos célnak nevezte, hogy a hátrányos helyzetű családok gyerekei is a legmodernebb informatikai eszközökkel tanuljanak. Az általános iskolai oktatás fejlesztése szempontjából elengedhetetlennek nevezte, hogy a pedagógusok is modern eszközökön készüljenek fel, mert a diákok elvárása is egyre nagyobb.
 

Czunyiné Bertalan Judit utalt arra, hogy közösségi forrásból valósult meg a beruházás, ezért ötéves fenntartási kötelezettség az előírás. Az eszközök beszerzésénél az alacsony ár mellett az informatikai eszközök minősége, magas szolgáltatási tartalma és tartóssága is fontos szempont volt.
 

A projekt kiemelt célcsoportjának az általános műveltséget megalapozó, nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő általános iskolák tanulóit nevezte meg az államtitkár. Czunyiné Bertalan Judit ismertette, hogy a csaknem háromezer állami fenntartású iskolában mintegy 1,3 millió diák tanul. A program keretében 4945 tantermi számítógépet, 8640 tantermi notebookot, 10 627 tanári notebookot, 5457 tabletet, valamint 4300 projektort szereznek be - összegezte az államtitkár.
 

Kecskésné Marthi Marianna, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája tagintézmény-vezetője fontosnak nevezte a fejlesztést, amellyel a tízéves, ma már elavultnak számító informatikai eszközeiket tudták lecserélni.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A The Super Engineer játék szórakoztatva tanítja a természettudományokat

Tény, hogy ma még a fizika, a kémia, a matematika, a biológia, vagy az informatika nem azok közé a tantárgyak közé tartozik, amelyeket a diákok többsége a kedvencek között említ. A „népszerűtlenségük” oka leginkább az iskolai tudásátadás módszereiben, technikáiban keresendő, miközben ma már az infokommunikációs fejlesztéseknek köszönhetően ezeket a tudományterületeket izgalmasan, érdekesen, és legfőképpen játékosan is be lehetne a fiataloknak mutatni. 

2020. október 24. 15:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás