Nagy az érdeklődés az Apple Pay iránt

1 millióan aktiválták kártyájukat az első három napban

Czipperer Dia, 2014. október 28. 16:27

Tim Cook, az Apple feje számolt be arról, hogy az Apple Pay indulása után három nappal 1 millió hitel- és bankkártyát aktiváltak a rendszerben. Úgy tűnik, nagy érdeklődés mutatkozik az Apple fizetési megoldása iránt.

 

A WSJ.D konferencián lehetett először hivatalos adatokat hallani az Apple Pay október 22-ei indulása után. A kezdet nagyon pozitív, hiszen 1 millió hitel- és bankkártyát aktiváltak a rendszerben az első három nap alatt.

 

Tim Cook, aki a számokról beszélt, a megoldás kapcsán elmondta, hogy bár még csak most indultak el, de már most e-mailekkel árasztják el a felhasználók. Szerinte ez az első olyan mobilfizetési rendszer, amelyet nem csupán egyszerű használni, de emellett teljesen privát és biztonságos is. Az is kiderült, hogy az Apple Pay jelenleg több mobilpénztárcát számlál az USA-ban, mint a többi mobilfizetési megoldás együttvéve.

 

 

A biztonság és a privátszféra kapcsán fontos kiemelni, hogy az Apple vezér arról is beszélt, hogy nem gyűjtik senkinek az adatait. Ahogy fogalmazott: „Mi nem a Nagy Testvér vagyunk”.  Úgy véli, hogy nincs még egy olyan mobilfizetási rendszer, melyet könnyebb használni, mint magát a bankkártyát, ráadásul a biztonság terén is jóval túlmutat rajta.  Az előadásában saját példával élt: elmondta, hogy tavaly különböző biztonsági okok miatt kétszer is le kellett cserélnie bankkártyáját.

 

A vezető bízik a mobilpénztárca sikerében, és hisz abban, hogy a kiskereskedők is felismerik majd, milyen egyszerű rendszerről van szó. Ezzel a kijelentésével feltehetően utalt az olyan kiskereskedőkre, mint a CVS és a Ride Aid, akik megerősítették, hogy nem támogatják az Apple megoldását. Állítólag ők, a Walmarttal és a best Buyjal együtt saját mobilfizetési rendszert terveznek, amely az Apple Pay vetélytársa lehet.

 

Forrás: Mashable.com, Übergizmo.com

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar makettező cég innovatív 3D-s megoldásai a gyártás területén

Az utóbbi években a 3D nyomtatás és a hozzá kapcsolódó modell előállítási folyamatok a mindennapok részei lettek. A technológiával már városrészt, orvostechnikai eszközöket és ékszereket is készítenek, de van, ahol az általános iskolai oktatásban és a háztartásokban is használják. Nem létező, vagy sérült elemeket alkotnak virtuálisan újra, majd állítják elő ismét, hogy azok az eredetivel azonos módon működhessenek felhasználási területükön. Egy magyar cég a makettezés mellett úttörőnek számító területeken is használja a file to factory és a reverse engineering megoldásokat.

2023. március 25. 15:38

Az autóipar megmutatja, hogyan kell a gyártást digitalizálni

A gyártási folyamatok digitalizációjának sikerességét négy tényező befolyásolja – ez derült ki a Roland Berger „Az Ipar 4.0 jelenlegi helyzete” című tanulmányából. A kutatás autóipari OEM-ek és top beszállítók tapasztalataira támaszkodva mutatja be a digitális gyártás sikertényezőit. A német hátterű tanácsadócég szerint a folyamatos priorizálás, a dedikált csapatok, az összehangolt céltérképek és a munkavállalók folyamatos képzése a legfontosabb. 

2023. március 25. 10:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48