Nagy az érdeklődés az Apple Pay iránt

1 millióan aktiválták kártyájukat az első három napban

Czipperer Dia, 2014. október 28. 16:27

Tim Cook, az Apple feje számolt be arról, hogy az Apple Pay indulása után három nappal 1 millió hitel- és bankkártyát aktiváltak a rendszerben. Úgy tűnik, nagy érdeklődés mutatkozik az Apple fizetési megoldása iránt.

 

A WSJ.D konferencián lehetett először hivatalos adatokat hallani az Apple Pay október 22-ei indulása után. A kezdet nagyon pozitív, hiszen 1 millió hitel- és bankkártyát aktiváltak a rendszerben az első három nap alatt.

 

Tim Cook, aki a számokról beszélt, a megoldás kapcsán elmondta, hogy bár még csak most indultak el, de már most e-mailekkel árasztják el a felhasználók. Szerinte ez az első olyan mobilfizetési rendszer, amelyet nem csupán egyszerű használni, de emellett teljesen privát és biztonságos is. Az is kiderült, hogy az Apple Pay jelenleg több mobilpénztárcát számlál az USA-ban, mint a többi mobilfizetési megoldás együttvéve.

 

 

A biztonság és a privátszféra kapcsán fontos kiemelni, hogy az Apple vezér arról is beszélt, hogy nem gyűjtik senkinek az adatait. Ahogy fogalmazott: „Mi nem a Nagy Testvér vagyunk”.  Úgy véli, hogy nincs még egy olyan mobilfizetási rendszer, melyet könnyebb használni, mint magát a bankkártyát, ráadásul a biztonság terén is jóval túlmutat rajta.  Az előadásában saját példával élt: elmondta, hogy tavaly különböző biztonsági okok miatt kétszer is le kellett cserélnie bankkártyáját.

 

A vezető bízik a mobilpénztárca sikerében, és hisz abban, hogy a kiskereskedők is felismerik majd, milyen egyszerű rendszerről van szó. Ezzel a kijelentésével feltehetően utalt az olyan kiskereskedőkre, mint a CVS és a Ride Aid, akik megerősítették, hogy nem támogatják az Apple megoldását. Állítólag ők, a Walmarttal és a best Buyjal együtt saját mobilfizetési rendszert terveznek, amely az Apple Pay vetélytársa lehet.

 

Forrás: Mashable.com, Übergizmo.com

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Erősödik a GuideVision európai és hazai ügyfélportfóliója

A GuideVision cseh központú európai vállalat 2020 őszén vált az Infosys részévé. A közel 14 milliárd Ft értékű ügylet kiemeltnek számít a IT szektorban. Az egy éve rendkívüli hatékonysággal működő társulás mindkét vállalat számára új távlatokat nyitott: ebből kiemelkedik a német prémium luxusautókat gyártó Daimlerrel kötött szerződés, amely az Infosys és GuideVision történetének egyik legjelentősebb projektje. 

2021. november 27. 17:59

Csúcsvezetők a nappaliban

Napról napra változó piaci környezet, távmunka, széteső csapatok és hektikus üzletmenet – az elmúlt két évben lassan hozzászokhattak a vezetők a koronavírussal érkező bizonytalansághoz és a folyamatos újratervezéshez, most viszont ideje a jövőre koncentrálni. Míg a 2020-as Strech konferencia a COVID-válság által felvetett akut problémákkal és gyakorlati tippekkel várta a felső vezetőket és menedzsereket, idén már a hosszabb távú stratégiák, a válságálló és tartós sikert hozó megoldások kerülnek a nemzetközi menedzsment konferencia fókuszába december 7. és 9. között. A szervezők többek között a Morgan Stanley és a Prezi világhírű szakembereivel, sőt, a magyar férfi vízilabda válogatottat sikerre vezető Kemény Dénessel keresik a választ a kérdésre: mitől lesz valaki nem csak jó, de eredményes menedzser a 21. században?

2021. november 27. 14:55

A hibrid munkavégzés javított a belső kommunikáción és az IT megítélésén a Groupamánál

Jelentős informatikai fejlesztéseket és költségmegtakarítást, az IT részleggel való elégedettség növekedését hozta a hibrid munkavégzés bevezetése a Groupamánál. Az új kommunikációs módok és csatornák a belső kommunikációt hatékonyabbá és közvetlenebbé tették, ami abból is látszik, hogy az e-mail levelezés több mint felére, esett vissza a cégnél, mondta el Farkas László, a Groupama IT üzemeltetési vezetője. Vezetőként azonban nem pusztán az infrastrukturális feltételek meglétére kell odafigyelnie, hanem arra is, hogy a távoli munkavégzés körülményei között a munkatársak ne érezzék elszigetelve magukat.

2021. november 27. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12