Nagy az érdeklődés az Apple Pay iránt

1 millióan aktiválták kártyájukat az első három napban

Czipperer Dia, 2014. október 28. 16:27

Tim Cook, az Apple feje számolt be arról, hogy az Apple Pay indulása után három nappal 1 millió hitel- és bankkártyát aktiváltak a rendszerben. Úgy tűnik, nagy érdeklődés mutatkozik az Apple fizetési megoldása iránt.

 

A WSJ.D konferencián lehetett először hivatalos adatokat hallani az Apple Pay október 22-ei indulása után. A kezdet nagyon pozitív, hiszen 1 millió hitel- és bankkártyát aktiváltak a rendszerben az első három nap alatt.

 

Tim Cook, aki a számokról beszélt, a megoldás kapcsán elmondta, hogy bár még csak most indultak el, de már most e-mailekkel árasztják el a felhasználók. Szerinte ez az első olyan mobilfizetési rendszer, amelyet nem csupán egyszerű használni, de emellett teljesen privát és biztonságos is. Az is kiderült, hogy az Apple Pay jelenleg több mobilpénztárcát számlál az USA-ban, mint a többi mobilfizetési megoldás együttvéve.

 

 

A biztonság és a privátszféra kapcsán fontos kiemelni, hogy az Apple vezér arról is beszélt, hogy nem gyűjtik senkinek az adatait. Ahogy fogalmazott: „Mi nem a Nagy Testvér vagyunk”.  Úgy véli, hogy nincs még egy olyan mobilfizetási rendszer, melyet könnyebb használni, mint magát a bankkártyát, ráadásul a biztonság terén is jóval túlmutat rajta.  Az előadásában saját példával élt: elmondta, hogy tavaly különböző biztonsági okok miatt kétszer is le kellett cserélnie bankkártyáját.

 

A vezető bízik a mobilpénztárca sikerében, és hisz abban, hogy a kiskereskedők is felismerik majd, milyen egyszerű rendszerről van szó. Ezzel a kijelentésével feltehetően utalt az olyan kiskereskedőkre, mint a CVS és a Ride Aid, akik megerősítették, hogy nem támogatják az Apple megoldását. Állítólag ők, a Walmarttal és a best Buyjal együtt saját mobilfizetési rendszert terveznek, amely az Apple Pay vetélytársa lehet.

 

Forrás: Mashable.com, Übergizmo.com

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nem kell már protekció, hogy egy beszállító elérje a HR-es döntéshozókat

Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? A kiválasztási és árajánlatadási, valamint elfogadási folyamat végeláthatatlan és időigényes útvesztőjében gyakran el is tévednek mind a szolgáltatók, mind pedig a kiválasztást végző cégek HR-esei. Ráadásul sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül lehetetlen eljutni a megfelelő illetékesig, aki dönthet a beszállítóval kapcsolatban. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform, ami összeköti a HR-eseket és a beszállítókat.

2023. május 31. 11:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39