foodpanda – az ételrendelések jelentős része mobileszközről érkezik

forrás: Prím Online, 2014. október 31. 15:52

Mióta a foodpanda júliusban bemutatta új generációs mobilalkalmazását, egyre nagyobb fókuszt helyez a mobileszközök bevonására a rendelési folyamatba. A cég legújabb kimutatása alapján a programot a megjelenés óta ötmillióan töltötték le.

Az öt kontinens negyven országában elérhető már a foodpand mobilalkalmazása, mely az Apple App Store, a Google Play Store és a Windows Phone Store felületéről is ingyenesen letölthető. A foodpanda a három platform letöltéseit elemezte friss jelentésében.

 

A mobil rendelések részesedése folyamatosan növekszik, mióta a cég bemutatta első alkalmazását 2013-ban. A legtöbb mobil felhasználóval rendelkező országokban, így Szaúd-Arábiában, Oroszországban és Brazíliában a rendelések már több mint 60 százaléka alkalmazáson keresztül valósul meg.

 

Világviszonylatban az applikációt legnagyobb arányban, 62 százalékban androidos eszközre töltötték le. Afrikában, Kelet-Európában és Dél-Amerikában az androidos telepítések száma nagy arányban meghaladja az iOS installációk számát. Ugyanakkor az Apple felhasználók étvágya tűnik nagyobbnak: azokban a régiókban, ahol a foodpanda/hellofood jelen van - így Ázsiában, Kelet-Európában, a Közép-Keleten, Afrikában és Dél-Amerikában - az iOS rendszerből leadott rendelések száma kissé magasabb az Androidról érkező rendelések számánál.

 

 A foodpanda Windows Phone alkalmazása

 

Ralf Wenzel, a foodpanda csoport társalapítója és ügyvezető igazgatója komoly mérföldkőként tekint az ötmilliós letöltés számra, ami ismét azt bizonyítja, hogy a jövő a mobil megoldásokban van: „Forradalmi időket élünk, amikor az emberek több időt töltenek a mobil kijelzők előtt, mint a televízió vagy a számítógép képernyők előtt, különösen jellemző ez a feltörekvő piacokon. A média és online szolgáltatások kulcsfontosságú hozzáférési csatornájává váltak a mobil eszközök. Ez a tendencia összhangban van stratégiánkkal, amelynek lényege, hogy mindenkinek – időtől és helytől függetlenül - elérhetővé tegyük az étel házhozszállítást. Emellett a mobil képernyők segítségével közvetlen kapcsolatba kerülhetünk a fogyasztóinkkal, amikor csak megéheznek. Az ételrendelés jövője a hordozható eszközökben van, helyzetünk pedig a lehető legjobb ebből a szempontból”.   

 

A mobilról érkező ételrendelés még kényelmesebb, mint a számítógépes megoldás. A foodpanda alkalmazás formájában is tartalmaz minden olyan funkciót, ami a weboldalon elérhető. A vásárlók könnyen fizethetnek az applikáción belül, de átvételkor készpénzzel is rendezhetik a számlát. Egyszerűen újra rendelhetik kedvenc fogásaikat, láthatják az ételekről készült képeket, véleményeket és értékeléseket, emellett számos étterem különleges ajánlatai is elérhetővé válnak számukra.

 

Az alkalmazás segítségével akárcsak egy étteremben, lehetőség nyílik az ételek személyre szabására is, hiszen a felhasználók feltéteket választhatnak és adhatnak hozzá egyes ételekhez, de le is cserélhetik azokat.   

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hazánkba is megérkezett a felújított okostelefonokat értékesítő startup

A világ négy vezető telefonmárkájának (Apple, Samsung, Xiaomi és Huawei) mintegy 300 különböző modellje érhető el nagyon kedvező áron a Rejoy.hu-n, a felújított telefonok újonnan indult piacterén. Ezek nem egyszerűen használt telefonok, a szigorú tesztelési- és alapos tisztítási folyamatot követően a cég 12 hónapos garanciát vállal mindegyikre. A Rejoy sikeres üzleti modellje már két országban bizonyította működőképességét, a cég pedig 8 millió eurós befektetést kapott az eMAG Ventures-től.

2022. szeptember 29. 20:23

Energiahatékonysági tőkeprogramot indít a Hiventures

Újabb program indul a magyar vállalkozások energiaköltségeinek csökkentésére. Az elhúzódó háborúval és szankciókkal terhelt piaci környezet felértékeli az energiával és különösen annak megújuló válfajaival összefüggő megoldásokat. Ezért a Hiventures kis-, közép- és nagyvállalatokat célzó energiahatékonysági tőkeprogramot indít októbertől. A hazai energetikai és energiahatékonysági projektekben jelenleg is aktív befektetőnek számító tőkealap-kezelő ösztönző szerepet kíván betölteni az elsősorban ipari, gyártó, termelő vállalkozások energetikai hatékonyságnövelésre, költségcsökkentésre és stabil energiaellátás biztosítására irányuló beruházásainak megvalósításában. A tőkeprogram mellett energetikai startup program is indul.

2022. szeptember 29. 18:44

Mentőautót segítve mutatkozott be az előfutár drón

A győri Széchenyi István Egyetem közreműködésével zajló előfutárdrón-fejlesztés lényege, hogy a készenléti egységet a levegőben kísérve figyelmeztesse a vezetőfülkéből kellő időben nem látható veszélyekre a sofőrt, biztonságossá téve a mentő-, a tűzoltó- vagy a rendőrautó kiérkezését a helyszínre. A fejlesztés a Biztonság Hete alkalmából mutatkozott be a zalaegerszegi ZalaZONE járműipari tesztpályán.

2022. szeptember 29. 17:07

A Sony egy új 4K Super 35 kamerával bővíti Cinema Line kínálatát

A Sony örömmel jelenti be népszerű Cinema Line kínálatának legújabb termékét, az FX30-at (ILME-FX30), egy 4K Super 35 kompakt kamerát, mely elérhető áron biztosítja a Cinema Line-széria számos professzionális funkcióját, mint például a Dual Base ISO, a Log rögzítési módok, és a felhasználók által importált LUT-ok (keresőtáblák).

2022. szeptember 29. 15:29

Új marketing-vezérigazgató érkezik a HMD Globalhoz

Új marketing-vezérigazgató érkezik a HMD Globalhoz, a Nokia telefonok gyártójához: októbertől Lars Silberbauer felel a vállalat Nokia készülékekkel, valamint a fogyasztói és vállalati szolgáltatásokkal kapcsolatos globális marketingtevékenységéért. Silberbauer közvetlenül Florian Seiche vezérigazgatónak tartozik beszámolási kötelezettséggel, akivel együtt dolgoznak majd a Nokia-készülékekre és a HMD Global szolgáltatásaira vonatkozó hosszú távú növekedési stratégián.

2022. szeptember 29. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38