Óriási piacot hódít a Google

MTI Sajtóadatbank, 2014. november 5. 14:51

Hindi nyelvű keresőlapot indított a Google, hogy általa további 300 millió indiait vonzzon az internetre 2017-ig.

A világ vezető internetes kereső- és tartalomszolgáltatója hétfőn mutatta be a www.hindiweb.com című oldalt, amely illeszkedik a felhasználói körének kibővítését célzó stratégiájába.

A Google adatai szerint az angol nyelvet beszélő 198 millió indiai gyakorlatilag kivétel nélkül használja az internetet, így az 1,2 milliárdos lélekszámú országban egymilliárd potenciális felhasználó marad. A hindi nyelvet az ázsiai ország lakosságának 41 százaléka beszéli. "Ahhoz, hogy Indiában elérjük célunkat, azaz az internethasználók számát félmilliárdra emeljük 2017-re, hozzáférhetővé kell tennünk a világhálót azoknak, akik nem beszélnek angolul" - mutatott rá Radzsan Anandan, a Google indiai operatív igazgatója.

Az indiai kormány digitális forradalmat akar végrehajtani, hogy lehetővé tegye a lakosságnak a könnyebb hozzáférést olyan szolgáltatásokhoz, mint például az egészségügy, az oktatás, a pénzügyi tranzakciók.

Indiában évente több tízmillió olcsó okostelefont értékesítenek, és ezek váltak az internetre kapcsolódás legfőbb eszközévé milliók kezében. A fejlődést azonban akadályozza a helyi nyelveket használó tartalomszolgáltatás hiánya, valamint a kapcsolat lassúsága az ország sok részén. A közintézményekben az angol és a hindi a két hivatalos nyelv, de India 22 nyelvet ismer el.

A Google közölte, hogy a sajtó, a televíziók és internetes társaságok részvételével szövetséget hoz létre a helyi nyelvű tartalomszolgáltatás előmozdítására. A tervek szerint a szolgáltatást nyolc nyelven vezetik be, a hindi mellett például bengáli, tamil és telugu nyelven.

Kulcsszavak: onlineszolg Google

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai Innovációs Díjban részesült a MÁV-START és a MÁV Szolgáltató Központ

A 31. Magyar Innovációs Nagydíjon informatikai innovációs díjjal jutalmazták a MÁV-START-ot és a MÁV Szolgáltató Központot a START Europa nemzetközi jegyértékesítési rendszer digitális átalakításáért. Az elismerést Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója és Garamvölgyi Erzsébet, a MÁV Szolgáltató Központ stratégiai projektvezetője vette át ma az Országházban, az Innováció 2023 rendezvény keretén belül tartott átadási ünnepségen.

2023. március 27. 18:39

Nyíregyházán nyit új irodát a Work Force

Folytatja hazai terjeszkedését Észak-Kelet Magyarországon a Work Force, a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó vállalat Nyíregyházán nyitja meg legújabb, kilencedik irodáját. Az új központ létrehozását indokolta, hogy a társaság már megállapodást kötött a városban működő egyik jelentős foglalkoztatóval, és további partnerségeket tervez a régióban működő cégekkel a jövőben, hogy akár több száz munkavállalóval is segítse a térség munkaerőpiaci helyzetét.

2023. március 27. 17:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08