A zanza.tv videós oktatóportál segít az egyéni tanulásban

550 videó 8 tantárgy egy helyen

forrás: Prím Online, 2014. november 7. 13:18

A zanza.tv videós oktatóportálon 8 tantárgy 550 témája, 73 témakörbe rendezve segíti a középiskolások önálló tanulását. Az ingyenesen és bárki számára korlátlanul hozzáférhető oktatóvideók többek között a kötelező érettségi tantárgyak 4 évnyi anyagát is feldolgozzák – érthetően, lényegre törően, érdekesen.

Bemutatkozott a zanza.tv videós oktatóportál, amely a középiskolák diákoknak nyújt segítséget a tanulásban. „Elsősorban az élsportoló diákok, magántanulók, érettségire készülő tanulók számára készült, de gyakorló pedagógusok vagy az irodalom, történelem, matematika iránt érdeklődők számára is számos érdekességet tartogat a zanza.tv.” – mondta el Weninger László, az Eduweb Multimédia Zrt. vezérigazgatója.

 

 

A 100%-ban az  Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában megvalósult portál bemutató sajtótájékoztatóján a résztvevők nemcsak az oldal létrejöttének részleteit ismerhették meg, hanem ízelítőt is kaptak az izgalmas videogyűjteményből. Józsa Gabriella, az Eduweb Multimédia Zrt. tartalomfejlesztési igazgatója, a projekt szakmai vezetője hozzátette, hogy a zanza.tv közel két év alatt, 150 ember munkájának eredményeképpen jött létre, az egyes videók tartalmát gyakorló pedagógusok dolgozták ki.

 

„Nem titkolt célunk volt, hogy a mai középiskolások elvárásainak megfeleljünk, ezért is döntöttünk az oktatóvideó mint műfaj mellett. A zanza.tv videói regisztráció nélkül, könnyen és gyorsan elérhetőek, és mobil eszközökön is optimálisan kezelhetőek. Regisztrációval pedig számos plusz funkció válik elérhetővé a portálon, melyek segítségével könnyebben szervezhető és strukturálható az önálló tanulás.”

 

 

A zanza.tv működése gyorsan átlátható. Az egyes videók tantárgylistába szedve vagy kulcsszavas keresővel érhetőek el. A témák hatékony és eredményes elsajátítását pedig a videókhoz tartozó fogalomtár, valamint online tesztek és megoldókulccsal ellátott feladatlapok segítik. Minden téma megosztható a legnépszerűbb közösségi oldalakon, az elért eredmények megmutathatóak, összemérhetőek, a leckék megvitathatóak. 

 

 

Lehmann László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportiskolai programvezetője szerint nagy segítség az élsportolók gyerekeknek egy ilyen webes felület, ahol az oktatóvideók és feladatok hiánypótlóak is a sportelméleti tantárgyak tekintetében.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évi egymillió forint támogatás – már lehet pályázni a Széchenyi-egyetem Gólya-ösztöndíjára

A győri Széchenyi István Egyetem elsőéves nappali tagozatos hallgatói számára kiírt ösztöndíj-pályázat ötven nyertes hallgatóját tíz hónapon át havi százezer forintos ösztöndíjjal segíti az intézmény tanulmányaiban.

2023. október 2. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38