A Toshiba a Gartner Symposium ITXPO-n

forrás: Prím Online, 2014. november 11. 13:08

A Toshiba  november 9-e és 13-a között Barcelonában, a Gartner Symposium ITXPO rendezvényen felfedi elképzeléseit az új digitális világról, és arról, hogy a dolgok internete hogyan formálja a jövő üzleti fejlődését. 

Új digitális kor köszönt be

 

Az információtechnológiai piac változásai, melyek a felhő és a Big Data irányába mutatnak, a digitális kommunikációra képes eszközök révén a szervezetek egy értékláncba történő egyesülésére adnak lehetőséget. Ezek a megoldások a vállalatok számára lehetővé teszik, hogy a korábbi funkciók átalakításával, valamint újak kifejlesztésével a digitális ipar fejlődését segítsék a keletkező adatok begyűjtésével, továbbításával és kezelésével.

 

A Toshiba széles portfóliójának köszönhetően számos olyan iparág számára képes teljes megoldást nyújtani, melyek üzleti előnyeik kiaknázhatósága érdekében a dolgok internetét alkalmazzák. Eszközök és széles körű felhasználást lehetővé tevő berendezések – például személyi számítógépek, áruházi elektronikai eszközök, digitális hirdetőtáblák, energetikai eszközök – gyártásában és forgalmazásában szerzett tapasztalatait felhasználva, számos lehetősége adódik összekapcsolt, automatizált megoldások fejlesztésére elárusítóhelyek, kórházak, szállodák, biztosítótársaságok és informatikai cégek számára is.

 

A Gartner Symposium ITXPO 2014 kiállításon, a Toshiba stand a biztosítási iparban rejlő, a szolgáltatók és a felhasználók számára fontos lehetőségeket emeli ki. Ha egy járműbe a GPS érzékelő mellett egy TCU-t (Transmission Control Unit-Átvitelt ellenőrző eszköz) is beépítenek, a biztosítótársaság a megtett kilométereknek megfelelően tudja a díjat partnerével elszámolni anélkül, hogy az emberimunka-igény vagy a környezeti lábnyom növekedjen. Ugyanezen eszköz segítségével a biztosítótársaság képes a sofőr vezetési szokásait, technikáit is ellenőrizni, így egy automatikusan készült ajánlást tud a vállalat számára küldeni kipróbálásra, mellyel a balesetek esélye csökkenthető.

 

 

Teljes üzleti IT megoldás

 

A jövő fejlesztései mellett a kiállításon a Toshiba jelenlegi termékpalettáját is felvonultatja. Bemutatja többek között a Gartner Symposium ITXPO 2014 rendezvénnyel egy időben bejelentésre kerülő Portégé Z20t sorozatát is. A 12,5 hüvelykes (31,75 cm) leválasztható kijelzővel ellátott, rendkívül könnyen hordozható Portégé Z20t fejlett üzleti funkciókat kínál. A laptop és tablet üzemmódban egyaránt kitűnő teljesítményű, kisméretű eszköz a hordozhatóság, a teljesítmény és a rugalmas felhasználás ritkán látott kiváló kombinációját nyújtja.

 

A kiállításon a vállalat bemutatja a 2014 szeptemberében bejelentett Satellite Pro R50-B modelljét is. Ezt a kedvező árú, 15,6 hüvelykes (39,6 cm) kijelzővel felszerelt eszközt kifejezetten kis- és középvállalatok számára fejlesztették. A gondosan kiválasztott funkcióknak és a kecses kialakításnak köszönhetően ez a megbízható és biztonságos eszköz sokféle feladatra is tökéletesen használható.

 

A felsoroltak mellett a Toshiba standján a Z-sorozatú laptopok szintén megtekinthetők. A Portégé Z30t, Tecra Z40 és Tecra Z50, Full HD kijelzővel ellátott modellek a hordozhatóságot és a teljesítményt remekül ötvözik. A vállalat üzleti modelljeinek sorát az Encore Mini és a Portégé Z10t táblagép teszi teljessé.

Portégé Z20t

 

Végponti berendezések kezelése mint szolgáltatás

 

A Gartner Symposium ITXPO 2014 rendezvényen a vállalat bemutatja a Toshiba Cloud Client Manager (TCCM) szolgáltatását is. A TCCM olyan felhőalapú megoldás, melynek köszönhetően a végponti eszközök a távolból egyszerűen kezelhetők. A már elérhető TCCM segítségével az eszközök kezelésének költsége minimalizálható, a folyamatok egyszerűsíthetők. A szolgáltatás része a hibajavítócsomag-kezelés, az eszközleltár, az energiagazdálkodást vezérlő modul és a Toshiba meghajtószoftverek elosztása is, melyekkel teljes eszközgazdálkodás valósítható meg, valamint az eszközök felhasználásának hatékonysága ugyancsak javul. 2015 elején a kínálat új funkciókkal is bővül, ilyenek például a hordozható eszközök kezelése és az intelligens, felhőalapú adatmentés.

 

A Toshiba új készülékéről, a Portégé Z20t-ről a Kütyü Magazinon olvashattok.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05