A Harvard kamerákkal követte hallgatóit a beleegyezésük nélkül

Czipperer Dia, 2014. november 11. 10:38

A múlt tavasszal a Harvard Egyetem egy nem teljesen etikus kutatást végzett, ugyanis az intézmény rejtett kamerákkal követte nyomon a hallgatóságot.

Az egyik legnevesebb amerikai egyetem, a Harvard furcsa módszerrel figyelte saját hallgatóit, az előadásokon való jelenlétet. A megkérdezésük és a beleegyezésük nélkül rejtett kamerákat szereltek fel, és azáltal követték nyomon a jelenlétet. Összesen 2000 hallgató jelenlétét figyelték meg hónapokon keresztül.

 

 

Mint kiderült, a kamerák pillanatképeket készítettek, melyeket egy számítógép analizált. Megnézte például, hány üres hely van egy előadóteremben. Szerencsére arra nem volt képes, hogy egyes hallgatókat beazonosítsa.

 

A kutatók azt mondák, ők minden jogi lépést megtettek, amit a helyzet megkövetelt, többek között azt is, hogy az egyes képeket törölték, amint ez lehetséges volt. Ennek ellenére a diákok után való kémkedés még mindig jelentős felfordulást váltott ki, olyannyira, hogy ennek nyomán a Harvard újragondolja a stratégiát.

 

Forrás: Engadget.com

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46