Ingyenes online könyvtárat nyitott az UNESCO

MTI Sajtóadatbank, 2014. november 12. 12:19

Ingyenes online tudományos könyvtárat nyitott az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) a tekintélyes Nature folyóirattal közösen a természettudományok kutatói és tanulói számára.

A World Library of Science (WLoS) elnevezésű könyvtár indulását hétfőre, a tudomány világnapjára időzítették. Az angol nyelvű adatbank első változata a Nature több mint 300 referenciacikkét, 25 tudományos e-könyvét és a Nature Education 70 videóját tartalmazza, ezt a jövőben újabb és újabb munkák gazdagítják - olvasható a párizsi székhelyű UNESCO honlapján.

A portálon a diákok csoportokat alakíthatnak, felvehetik a kapcsolatot más osztályokkal. Az adatbank célja, hogy erősítse a természettudományos képzést és elérhetővé tegye a legfrissebb tudományos információkat a szegényebb régiókban tanulóknak is.

Az UNESCO az online könyvtárban az esélyegyenlőség megteremtésének eszközét is látja. "Több tudományra és több tudósra van szüksége a világnak, hogy szembe tudjon szállni az új kihívásokkal. A tudomány a jólét motorja, mely a jobb jövő felé visz" - mondta Irina Bokova, az UNESCO főigazgatója.

Az online könyvtár indulásakor genetikai, sejtbiológiai, nanotechnológiai és alternatív energetikai területeket tanulmányozhatnak a felhasználók. Minden témához tudományos cikkek, könyvek, videók és más oldalakra irányító linkek tartoznak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05