Új Canon EF-objektív sport- és természetfotósoknak

forrás: Prím Online, 2014. november 12. 11:43

A sport- és természetfotósok körében lesz különösen népszerű a most bemutatott Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM teleobjektív.  Az új modell a cég korábbi, népszerű EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM objektívjének utódja, rengeteg olyan új fejlesztéssel, mely a még jobb képminőséget szolgálja.

Kivételes optikai teljesítmény és rugalmasság

Az EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM rendkívül sokoldalú, 100-400 mm-es fókusztávolságával egyedi rugalmasságot és szabadságot ad mind a közeli, mind pedig a távoli a témák megragadásához. Az objektív teljesen áttervezett optikája és tökéletesített négyfokozatú képstabilizátora csökkenti a távoli felvételeknél a kamera rázkódásából adódó képzajt. A legjellemzőbb exponálási szituációkban három speciális IS-mód segíti a fényképezést. Ehhez társul a Canon különleges, gyűrű alakú ultrahangos motorja, amely a gyors és csendes autofókuszt támogatja.

Az objektívet úgy tervezték, hogy az exponálógomb minden egyes lenyomásakor kiváló eredményt nyújtson. Az új modell 21 lencsetagja között fluorit- és Super UD (ultra alacsony szóródású) bevonatú lencsék is megtalálhatóak. Az EF-obejktívek között elsőként itt alkalmazták a Canon új ASC-bevonatát (Air Sphere Coating). Az új, tükröződésmentes bevonat a levegőt csapdába ejtő nanorészecskékből áll, amelyek rendkívül alacsony törésmutatójú réteget képezve csökkentik a szellemképesedést és becsillanásokat.

 


Áttervezett zoom - könnyebb használat


Az objektív tervezésénél figyelembe vették a Canon gépeket használó fotósok visszajelzéseit és javaslatait is. Például - más EF-objektívekhez hasonlóan - beépítették a hagyományos, eltekerhető zoom-mechnanizmust. Az új mechanizmussal a zoom érzékenysége egy dedikált Zoom Touch Adjustment gyűrűvel módosítható. Ezzel egyszerűen és gyorsan állíthatjuk be a kívánt fókusztávolságot, úgy, hogy közben a kép kompozícióját nem ronthatjuk el az objektív véletlen megérintésével.


A kisméretű és könnyű modellt úgy tervezték, hogy a fotósok számára minden szükséges funkció könnyen elérhető legyen. Az objektív beépített állványcsatlakozójának használatával sokkal könnyebb a fényképezőgép elforgatása, ugyanakkor ha valaki kézből fotózik inkább ez a csatlakozó egyszerűen levehető. Az új, direkt ehhez az objektívhez tervezett napellenző, az ET-83D lehetővé teszi, hogy a polárszűrőket az árnyékoló levétele nélkül is el lehessen forgatni, amit új kezelőnyílások beépítésével oldottak meg.


Az EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM a legmostohább körülmények között is megállja a helyét: por- és vízálló kivitele biztosítja, hogy szinte minden felhasználói igényhez alkalmazkodjon. Az első és hátsó lencsetag flourtartalmú bevonata csökkenti a szennyeződések letapadását, ezzel is javítva a képminőséget még az egyáltalán nem ideális körülmények között is.

Fényképezés ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Továbbfejlesztett funkcionalitás a Nikon Z sorozatú fényképezőgépein

A Nikon bejelenti a 3.00-s firmware-verzió kiadását a Nikon Z 7 és a Nikon Z 6 teljes képes tükör nélküli fényképezőgépekhez, és az 1.10-es verziót a Z 50 DX formátumú tükör nélküli fényképezőgéphez. Ezek a firmware-frissítések számos fejlesztést kínálnak a meglévő funkciókhoz, így a fényképezőgépek tükör nélküli sorozata még sokoldalúbbá válik.

2020. február 19. 10:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás