Díjazták MÁV-START ingyenes wifijét

forrás: Prím Online, 2014. november 15. 09:12

Az „Év projektje” díjat nyerte el a vonatokra kiépített ingyenes wifi szolgáltatásával a MÁV-START a T-Systems Magyarország Symposiumán. Szerda este adták át a rangos elismerést a Budapesti Kongresszusi Központban. A díjmentes netezést már 770 kocsijában biztosítja a vasúttársaság.

„Év projektje” elismerésben részesült a MÁV-START Zrt. E díjra azokat az év során megvalósult, legjelentősebb projekteket jelölte a T-Systems Magyarország, amelyek nem csupán értékük vagy volumenük tekintetében számítanak az átlagosnál nagyobbnak, hanem szakmailag is valódi kihívást jelentettek az infokommunikációs vállalat számára.

 

 

A MÁV-START wifi szolgáltatása, amelyhez a Magyar Telekom biztosítja a mobilhálózatot, 2013-ban indult, népszerűségének folyamatos növekedése mellett az eddigi legtöbb havi kapcsolódást idén októberben regisztrálta a vasúttársaság, mintegy 745 ezret. Az összes csatlakozások száma már a kilencmilliót is meghaladta, eddig 770 vasúti kocsit szerelt fel a szolgáltatáshoz szükséges műszaki berendezéssel a MÁV-START. A vonatok speciális helyszínt jelentenek a wifi-antennák telepítéséhez, ráadásul több típusú járműbe kellett az eszközöket beépíteni eltérő műszaki megoldásokkal. Alapvetően az InterCity és az elővárosi közlekedés vonatait „okosította fel” a vasúttársaság, a szolgáltatás népszerűsége miatt mind több járművön téve elérhetővé az ingyenes netezést.

 

 

A díjra jelölt projekteket szakmai előadások keretében ismerhették meg részleteiben az iparág egyik legnagyobb rendezvényeként számon tartott konferencia résztvevői. Arról, hogy melyik projekt nyerje el a díjat, a Symposiumra fejlesztett mobilalkalmazás segítségével szavazhattak a meghívottak. A győztes MÁV-START Zrt. nevében a díjat Zaránd György, a vasúttársaság vezérigazgatója vette át.

 

Kiváló kapcsolatot alakított ki a két vállalat: döntő volt a projekt sikerében, hogy a T-Systems Magyarország és a MÁV-START munkatársai igazi partnerként tudtak együttműködni a megvalósítás során.

Kulcsszavak: díj Wi-Fi MÁV

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

20 éves jubileumát ünnepli a Budapest Design Week

Idén 20. alkalommal rendezik meg 2023. október 5. és 15. között a Budapest Design Weeket (BDW), amelyre jubileumi programsorozattal készül a Magyar Formatervezési Tanács. A fesztivál fókuszában a BDW elmúlt 20 évének legkiemelkedőbb szereplői, alkotásai és eseményei állnak, emellett számos izgalmas programmal, köztük kerekasztal-beszélgetésekkel, szakértői előadásokkal és neves hazai designvállalkozások bemutatásával ünnepelnek. A visszatekintés mellett kiemelt szerepet kap a jövőtervezés is.

2023. október 1. 11:49

Karrierváltás: 600 ezerhez közelít a junior informatikusok átlagbére

A recesszió ellenére is keresettek a hazai munkaerőpiacon az informatikusok: egy jellemzően 5-6 hónapos képzés után egy éven belül átlagosan havi bruttó 596 ezer forintot vihetnek haza azok, akik a karrierváltás mellett döntenek. 

2023. október 1. 10:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38