Díjazták MÁV-START ingyenes wifijét

forrás: Prím Online, 2014. november 15. 09:12

Az „Év projektje” díjat nyerte el a vonatokra kiépített ingyenes wifi szolgáltatásával a MÁV-START a T-Systems Magyarország Symposiumán. Szerda este adták át a rangos elismerést a Budapesti Kongresszusi Központban. A díjmentes netezést már 770 kocsijában biztosítja a vasúttársaság.

„Év projektje” elismerésben részesült a MÁV-START Zrt. E díjra azokat az év során megvalósult, legjelentősebb projekteket jelölte a T-Systems Magyarország, amelyek nem csupán értékük vagy volumenük tekintetében számítanak az átlagosnál nagyobbnak, hanem szakmailag is valódi kihívást jelentettek az infokommunikációs vállalat számára.

 

 

A MÁV-START wifi szolgáltatása, amelyhez a Magyar Telekom biztosítja a mobilhálózatot, 2013-ban indult, népszerűségének folyamatos növekedése mellett az eddigi legtöbb havi kapcsolódást idén októberben regisztrálta a vasúttársaság, mintegy 745 ezret. Az összes csatlakozások száma már a kilencmilliót is meghaladta, eddig 770 vasúti kocsit szerelt fel a szolgáltatáshoz szükséges műszaki berendezéssel a MÁV-START. A vonatok speciális helyszínt jelentenek a wifi-antennák telepítéséhez, ráadásul több típusú járműbe kellett az eszközöket beépíteni eltérő műszaki megoldásokkal. Alapvetően az InterCity és az elővárosi közlekedés vonatait „okosította fel” a vasúttársaság, a szolgáltatás népszerűsége miatt mind több járművön téve elérhetővé az ingyenes netezést.

 

 

A díjra jelölt projekteket szakmai előadások keretében ismerhették meg részleteiben az iparág egyik legnagyobb rendezvényeként számon tartott konferencia résztvevői. Arról, hogy melyik projekt nyerje el a díjat, a Symposiumra fejlesztett mobilalkalmazás segítségével szavazhattak a meghívottak. A győztes MÁV-START Zrt. nevében a díjat Zaránd György, a vasúttársaság vezérigazgatója vette át.

 

Kiváló kapcsolatot alakított ki a két vállalat: döntő volt a projekt sikerében, hogy a T-Systems Magyarország és a MÁV-START munkatársai igazi partnerként tudtak együttműködni a megvalósítás során.

Kulcsszavak: díj Wi-Fi MÁV

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás