A Microsoft a második legértékesebb vállalat a Forbes szerint

Czipperer Dia, 2014. november 17. 13:24

A jó tőzsdei eredményeknek köszönhetően az Apple után a Microsoft bizonyul jelenleg a világ második legértékesebb vállalatának. A Forbes saját listát állított össze.

A világ három legértékesebb márkája között nem csupán szoros küzdelem folyik, de a különbség sem eget rengetően nagy a második és a harmadik helyet tekintve. A redmondi techóriásnak sikerült megelőznie a Google-t, ezzel a második helyet sikerült megcsípnie magának az Apple után.

 

A két dobogós között nem nagy különbség tapasztalható: míg a Microsoft teljes piaci értéke 63 milliárd dollár fölött van, addig az Google értéke 56,6 milliárd dollárra rúg.

 

Jelenleg az Apple számít a világ legértékesebb márkájának a maga 124,2 milliárdos értékével. Ezzel jelentősen elhúzott a mezőnyben. A Microsoft mutatói pedig önmagukban is nagyon jónak számítanak. Az elmúlt három évben a mobilpiaci nyitásnak is köszönhetően 11%-kal nőtt a vállalat márkaértéke.

 

 

A Forbes listája más képet mutat, mint a Best Global Brands korábbi eredményei, mely szerint jelenleg a világ három legértékesebb márkája az Apple, a Google és a Coca-Cola. A Microsoft a listájukon az ötödik helyen szerepel.

 

A Best Global Brands listájában helyet kapó vállalatokat, márkákat többféle szempont alapján mérlegelik, így számítják ki, mennyit is ér valójában. Fontos szempont a pénzügyi mutató, a fogyasztókra gyakorolt hatás, illetve a prémium termékek vagy a stabil bevétel.

 

A Forbes 100-as listáján összesen 15 ország 20 iparági kategóriájának képviselői kaptak helyet. A lista több mint felét amerikai székhelyű vállalatok teszik ki, ám Németország is képviselteti magát 9, Franciaország 7 és japán 5 márkával.

 

Forrás: Forbes.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Leadec megvásárolja a FISS Automatika Kft.-t

A Leadec, a világ vezető globális szolgáltatási szakértője 2023.05.31. napjával felvásárolta a FISS Automatika Kft.-t. A Leadec az akvizícióval tovább bővíti magyarországi jelenlétét, valamint erősíti kompetenciáit az elektrotechnika és az automatizálás területén.

2023. június 6. 17:43

Jelentős mérföldkő a hazai autóiparban

Idén ünnepli 30. születésnapját a Continental Veszprémben. Az elmúlt évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően mára a technológiai vállalat telephelye globális piacokra dolgozik. Presztízs ügyfelek számára fejleszt, tesztel és gyárt különböző szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz és az utazási kényelem növeléséhez.

2023. június 6. 16:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39