Mennyire használják az emberek az Apple Payt?

Czipperer Dia, 2014. november 17. 14:31

Bár sokan regisztráltak már az Apple Pay szolgáltatásba, de vajon mennyire használják a rendszert magát? Mit mutatnak a számok?

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, nagy siker övezte az Apple mobilfizetési megoldásának indulását, olyannyira, hogy a regisztrálók száma meghaladta az összes hasonló szolgáltatást használók számát együttvéve. Egyelőre még azonban csak részadatok vannak arra vonatkozóan, a gyakorlatban mennyire használják az emberek a szolgáltatást.

 

 

A The New York Times már közzétett néhány adatot a használatot illetően. Információik szerint 150 ezer tranzakció történt eddig a Whole Food kiskereskedelmi ételellátó láncon keresztül, amely naponta átlagosan 7143 fizetést jelent.

 

A McDonalds’, amely szintén támogatja az Apple Pay megoldást, az Egyesült Államokban található több mint 14 ezer éttermében elfogadja ezt a fizetési módot. Elmondásuk szerint az érintéssel való fizetések számának az 50%-át az apple payes fizetések teszik ki.

 

Önmagában ezek nem tűnnek kiemelkedő számoknak, ám tekintve, hogy egy-egy helyről és egy vadonatúj szolgáltatásról van szó, mely korlátozott eszköztámogatással rendelkezik, mindenképpen figyelemre méltó.

 

Az még egyelőre nem világos, hosszú távon mennyire lesz sikeres az Apple fizetési megoldása, hiszen sok múlik a további hardvertámogatókon és az együttműködő kiskereskedelmi partnereken. Ráadásul az emberek nagy része még mindig a készpénzes, valamint a bank- és hitelkártyás fizetéseket preferálja.

 

Forrás: Engadget.com, NYTimes.com

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új technológiák forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát

Az elmúlt években számos új technológia jelent meg a pénzügyi szektorban, amelyek forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát. Az AFR 2.0 és a szupertárcák a legújabb innovációknak tekinthetők ezen a területen, amelyek azt ígérik, hogy alapjaiban változtatják meg a fizetés jövőjét. Segítségükkel az ügyfelek egységes és kényelmes fizetési élményben részesülnek, míg a pénzügyi szolgáltatók számára lehetőség nyílik újfajta üzleti modellek kialakítására.

2023. június 1. 14:03

Zöld gasztroreformot hirdet a magyar startup

Mintegy 550 millió forintot fordíthat növekedésére a Greenstic Europe Kft. (Greenstic) az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures befektetésének köszönhetően. A környezetbarát, egyszer használatos éttermi eszközöket forgalmazó vállalkozás regionális szinten bővíti tevékenységét, miközben célul tűzte ki a gasztroszektor környezettudatossá tételét, és a körforgásos gazdasági modell alkalmazását is. 

2023. június 1. 12:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39