Mennyire használják az emberek az Apple Payt?

Czipperer Dia, 2014. november 17. 14:31

Bár sokan regisztráltak már az Apple Pay szolgáltatásba, de vajon mennyire használják a rendszert magát? Mit mutatnak a számok?

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, nagy siker övezte az Apple mobilfizetési megoldásának indulását, olyannyira, hogy a regisztrálók száma meghaladta az összes hasonló szolgáltatást használók számát együttvéve. Egyelőre még azonban csak részadatok vannak arra vonatkozóan, a gyakorlatban mennyire használják az emberek a szolgáltatást.

 

 

A The New York Times már közzétett néhány adatot a használatot illetően. Információik szerint 150 ezer tranzakció történt eddig a Whole Food kiskereskedelmi ételellátó láncon keresztül, amely naponta átlagosan 7143 fizetést jelent.

 

A McDonalds’, amely szintén támogatja az Apple Pay megoldást, az Egyesült Államokban található több mint 14 ezer éttermében elfogadja ezt a fizetési módot. Elmondásuk szerint az érintéssel való fizetések számának az 50%-át az apple payes fizetések teszik ki.

 

Önmagában ezek nem tűnnek kiemelkedő számoknak, ám tekintve, hogy egy-egy helyről és egy vadonatúj szolgáltatásról van szó, mely korlátozott eszköztámogatással rendelkezik, mindenképpen figyelemre méltó.

 

Az még egyelőre nem világos, hosszú távon mennyire lesz sikeres az Apple fizetési megoldása, hiszen sok múlik a további hardvertámogatókon és az együttműködő kiskereskedelmi partnereken. Ráadásul az emberek nagy része még mindig a készpénzes, valamint a bank- és hitelkártyás fizetéseket preferálja.

 

Forrás: Engadget.com, NYTimes.com

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együtt küzd a Bridgestone és a Michelin a fenntarthatóságért

A Bridgestone Csoport és a Michelin Group közösen veszi fel a kesztyűt az újrahasznosított ipari korom felhasználása és a jobb anyagkörforgás megteremtése érdekében. A két vállalat november végén, egy amszterdami eseményen, a „Smithers Recovered Carbon Black Conference”-n mutatta be fenntartható törekvéseit. A becslések szerint világszerte évente közel egymilliárd abroncs éri el használati idejének végét. Az új gumiabroncsok gyártásában viszont a felhasznált korom csak kevesebb mint 1%-a származik újrahasznosított elhasznált gumiabroncsokból, köszönhetően a nem megfelelő ellátási láncnak. 

2021. november 29. 17:58

Környezetbarát és hatékony üzemeltetés ABB KNX-technológiával

A „Kőbe zárt zene” videosorozat címe arra a gondolatra utal, melyet írók és költők, köztük Wolfgang von Goethe is népszerűsítettek, miszerint az „építészet kőbe zárt zene”. A pár perces filmalkotások áttekintik az épület tervezését az elhelyezkedés, környezeti hatás, funkció és az új technológiák alkalmazása szempontjából.   

2021. november 29. 15:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12